INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CAMPIONATUL MONDIAL

CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Viralul Mondialului: „Metro? This way!” » Un voluntar face spectacol la CM 2022

Abubakar Abbas +4   FOTO
Abubakar Abbas

Articol de , - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022 17:13 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2022 17:28

Abubakar Abbas, un voluntar kenyan a cărui treabă era să le indice turiștilor calea către metrou, a început să joace un rol amuzant și i-a determinat și pe alții să-l imite. El a primit un cadou, a fost invitat pe teren înaintea partidei Anglia - SUA

Abubakar Abbas și-a dorit să facă parte dintre voluntarii de la Campionatul Mondial, a aplicat la el acasă, în Nairobi, a fost selectat și după o numai o săptămână de la începutul turneului deja devenise faimos.

Cu un umor alimentat și de plictiseala singurei indicații pe care trebuia să o pronunțe o dată la câteva secunde, kenyanul a început să joace un rol ca de stand-up.

N-a mai strigat către turiști doar „Metro, this way!”, a început să cânte, să scandeze cuvintele acestea. Oamenii se opreau, îl fotografiau și îl filmau. Reacțiile lor îl încurajau și să-și diversifice repertoriul. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, apoi le-au preluat televiziuni din toată lumea și Abbas a devenit celebru la o săptămână de când începuse o muncă măruntă, o rotiță dintre cele mai mici din toate pe care circulă Mondialul acesta.

I-a „dresat” și pe alții

Succesul pe care l-a înregistrat kenyanul i-a încurajat pe omologii lui „indicatori către metrou” să-l imite. În Piața Souq Waqif, în centrul tradițional din Doha, voluntarii joacă zilnic roluri în care îl imită pe originalul „Metro Man”.

Explozie culinară pe străzile din Doha » Cât costă cele mai delicioase feluri de mâncare și dulciuri
CM QATAR
Explozie culinară pe străzile din Doha » Cât costă cele mai delicioase feluri de mâncare și dulciuri

Abbas a fost premiat pentru zelul pe care l-a arătat în indicarea traseului către stația de metrou, el a fost invitat pe teren înaintea meciului Anglia - SUA, încheiat cu rezultatul 0-0. A luat microfonul și a strigat „Metrooo”, iar toți spectatorii de pe stadion au răspuns „This waaay!”.

Abubakar transmitea mesajul dintr-un scaun ca al unui arbitru de tenis, „imitatorii” sunt „pedeștri”, dar se ajută și ei de portavoci care-i fac să se simtă ca șefi ai unor galerii sau ca niște cântăreți dintr-un concert hip-hop. 

Am aplicat pentru a fi voluntar și în prima zi de lucru mă plictisisem deja, așa că am căutat o modalitate să-i fac pe turiști să se implice și ei. Imediat am devenit cunoscut, lumea se oprea să facă poze și filmulețe cu mine. Acum mi-am deschis și eu un cont de TikTok, dacă tot am devenit celebru acolo

- Abubakar Abbas, Metro Man

Citește și: 

Imagini incredibile! Iranienii au sărbătorit în stradă înfrângerea echipei lor cu SUA

Fostul portar al Rapidului stabilit de 24 de ani în Qatar, despre controversele Mondialului: „Ce vrei? Să umbli în bikini pe stradă?” +„Pe soacră-mea a luat-o ambulanța aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
alexiosas
alexiosas  •  01 Decembrie 2022, 09:18
Postat de florinbelascu pe 30 Noiembrie 2022, 17:49

Mă îndoiesc că vorbim de voluntari, mai degrabă angajați pe post de voluntar deci salariați.

poate vei ramane indoit,dar multi din cei care lucreaza acolo nu au de lucru in perioada asta,unii au plecat acasa,altii au ramas si fiind un fel de luna concediilor,e voluntariat,desi poate se lasa cu avantaje in viitor,n-avem de unde sti

kordell
kordell  •  30 Noiembrie 2022, 20:50
Postat de florinbelascu pe 30 Noiembrie 2022, 17:49

Mă îndoiesc că vorbim de voluntari, mai degrabă angajați pe post de voluntar deci salariați.

Vezi sa nu ramai indoit , ar fi pacat :)))

florinbelascu
florinbelascu  •  30 Noiembrie 2022, 17:49

Mă îndoiesc că vorbim de voluntari, mai degrabă angajați pe post de voluntar deci salariați.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează