FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV Căpitanul lui U Cluj, Romario Pires, de 1 Decembrie: „Nu mai vreau să aud: «Suntem români, suntem săraci!». Eu văd țara asta altfel”

Articol de - Publicat joi, 01 decembrie 2022 12:35 / Actualizat joi, 01 decembrie 2022 12:48

Romario Pires, căpitanul lui U Cluj, a povestit cum trăiește el de un deceniu în țara noastră, care a devenit și a lui, fiind căsătorit cu o româncă din Ploiești. În orașul lui Caragiale și-a cunoscut soția, pe Andreea Izabela, cei doi au construit un cămin și au împreună o fetiță.

Brazilianul a purtat banderola pe oriunde a jucat în România. A sosit în vara lui 2012 la Gloria Bistrița, a trecut apoi la Petrolul Ploiești, a avut câteva experiențe în Israel, apoi s-a întors în România, evoluând și pentru Astra Giurgiu, Hermannstadt și Farul Constanța. A trăit în diverse zone ale României, a vizitat aproape toată țara.

Cad capetele la Campionatul Mondial » Al doilea selecționer care pleacă după ce a fost eliminat
SELECȚIONERI
Cad capetele la Campionatul Mondial » Al doilea selecționer care pleacă după ce a fost eliminat

Romario Pires, U Cluj: „Românii sunt primitori”

Este unul dintre cei mai volubili străini din fotbalul intern, vorbește româna cu un accent portughez. Într-un interviu acordat GSP.ro, brazilianul a mărturisit că și el sărbătorește Ziua Națională a României. 

„Ziua de 1 Decembrie înseamnă mult, e și ziua țării mele. Am prilejul să trăiesc într-o țară liniștită, cu oameni primitori, mă simt acasă. Cel mai mult îmi place că românii sunt primitori, sunt de atâția ani aici, am avut foarte puține probleme ce m-au făcut să nu mă simt bine. 

În zece ani, o dată sau de două ori am avut probleme. Cu oameni care nu vor să înțeleagă că lumea s-a schimbat. Am avut și cazuri de rasism, dar am avut și am prea mulți prieteni, astfel că acele cazuri nu m-au afectat cu nimic. Și-n Brazilia, și oriunde pot fi”, a declarat Romario Pires.

Romario Pires, U Cluj: „Suntem români și suntem mândri de asta”

La ce să lucreze românii mai mult? „Românii sunt un popor care lucrează foarte mult. Dacă se schimbă puțin mentalitatea, ca România să fie o țară și mai bine organizată, și mai puternică, se poate mai mult. Mentalitatea, adică să nu mai fie «noi suntem români, noi suntem săraci». Așa, și? Suntem români și suntem mândri de asta, și putem mai mult. 

Și la fotbal, sunt jucători români care pleacă în străinătate, cu sumă mare de transfer, și după un an-doi se întorc. De ce? Aaa, că «sunt român și nu se uită ăștia la mine că sunt român!». Nu prea cred în astea. Nu sunt de acord cu asta! România urcă în ultimii ani, văd tot mai multe firme, multinaționale, văd potențialul țării. Trebuie un pic mai repede, mai cu viață”, a punctat sud-americanul.

Știu, îmi place imnul național, o să-l învăț bine la momentul potrivit. Am multe melodii ce-mi plac, Cabron, fratele meu, Alex Velea, Connect-R... «Eu și Cluj să fiu iarna pe val», ăsta ar fi hit-ul.

- Romario Pires, mijlocaș U Cluj

Citește și alte articole:

Stephane Ferhaoui, fotbalist la Jiul Petroșani: „Auzisem atâtea lucruri negative despre România, dar țara asta e senzație după ce o cunoști!”
JIUL PETROȘANI
Stephane Ferhaoui, fotbalist la Jiul Petroșani: „Auzisem atâtea lucruri negative despre România, dar țara asta e senzație după ce o cunoști!”
Cum a redescoperit un român născut și crescut în Portugalia țara părinților săi: „România a crescut mult în ochii mei”
PETROLUL
Cum a redescoperit un român născut și crescut în Portugalia țara părinților săi: „România a crescut mult în ochii mei”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
inshallah
inshallah  •  02 Decembrie 2022, 14:59

F bun interviul. cuprinzator. mai comentez dupa ce ma intorc de la piata de peste

Baluba
Baluba  •  01 Decembrie 2022, 20:29

Manelist

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Decembrie 2022, 17:14

...in Ro aproape toti furam ...daca avem ocazia n o ratam ...si mai avem si minoritati ...care vorbesc limba lor ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează