FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCU CRAIOVA 0-2

Au venit sancțiunile după evenimentele de la derby-ul Olteniei » 10 suporteri au fost interziși pe stadioane

Jandarmeria Mobilă Craiova a anunțat sancțiunile după evenimentele provocate de suporteri la meciul CSU Craiova - FCU Craiova 0-2
Jandarmeria Mobilă Craiova a anunțat sancțiunile după evenimentele provocate de suporteri la meciul CSU Craiova - FCU Craiova 0-2

Articol de - Publicat duminica, 04 decembrie 2022 13:32 / Actualizat duminica, 04 decembrie 2022 14:31

Jandarmeria Mobilă Craiova a anunțat sancțiunile după evenimentele provocate de suporteri la meciul CSU Craiova - FCU Craiova 0-2.

Derby-ul Olteniei a fost întrerupt timp de 10 minute din cauza materialelor pirotehnice aruncate în teren de galeriile ambelor echipe. Jandarmeria a anunțat că 13 suporteri au fost amendați cu suma de 28.100 lei, iar 10 au primit interzicerea pe stadion timp de un an.

„Săgeți” și către colegi, și către Rădoi! Andrei Ivan: „Nu am jucat de vreo 6 meciuri și tot eu sunt golgheterul echipei”
CSU Craiova - FCU Craiova 0-2
„Săgeți” și către colegi, și către Rădoi! Andrei Ivan: „Nu am jucat de vreo 6 meciuri și tot eu sunt golgheterul echipei”

Comunicatul Jandarmeriei Mobile Craiova

În urma meciului de fotbal dintre Universitatea Craiova - FCU Craiova 1948, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 13 suporteri, organizatorul, cât și firma de pază cu amenzi în valoare totală de 28.100 lei. Zece suporteri au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an. 

Suporterii au fost sancționați pentru că au aruncat cu obiecte pirotehnice către alte persoane pe timpul afluirii la stadion, au aruncat în direcția suprafeței de joc cu obiecte, și-au ascuns fața cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea și au încercat să pătrundă în arenă sportivă fără documente de acces. 

Organizatorul a fost sancționat contravențional pentru că nu a luat toate măsurile necesare efectuării unui control riguros al persoanelor, la intrarea în arena sportivă, iar firma de pază pentru nerespectarea de către personalul de ordine și siguranță, în incinta arenei sportive, a obligațiilor prevăzute în planul de acțiune. 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator. 

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a luat măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pe timpul desfășurării meciului de fotbal, aflându-se în imediata apropiere a stadionului. În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun. Scrie pentru

- comunicat Jandarmeria Mobilă Craiova

Duelul galeriilor a continuat și după meci

Facțiunea North Lions din Peluza Nord care susține CSU Craiova a anunțat că se retrage: „După 7 ani frumoși alături de Știinta și de Peluza Nord, ne retragem din activitate. Începând de astăzi, nu vom mai afișa simboluri North Lions. Din păcate, câteva momente de neatenție pe fondul supărării de la finalul meciului au fost suficiente pentru a pierde un ghiozdan în care se aflau steagurile de fluturat”.

Perluza Sud de la FCU Craiova s-a lăudat apoi pe Facebook cu steagurile „capturate” de la North Lions. „Minutul 90: 3-0”, a transmis Peluza Sud pe Facebook.

Au venit sancțiunile după evenimentele de la derby-ul Olteniei » 10 suporteri au fost interziși pe stadioane
foto: Facebook @Peluza Sud 1997

CS Universitatea Craiova - FCU Craiova, întrerupt din cauza suporterilor

Galeriile lui CSU Craiova și FCU Craiova s-au dat în spectacol încă din primul minut. Torțe și fumigene au fost aruncate pe gazon și l-au obligat pe „centralul” Andrei Chivulete să întrerupă de trei ori partida.

+2 FOTO

Apogeul a fost atins în minutul 18. Arbitrul a oprit meciul, iar de la stația de amplificare a stadionului a fost transmis un mesaj clar: „Nu mai aruncați obiective pirotehnice în teren! Meciul va fi oprit!”. 

Ultrașii nu s-au potolit, iar în minutul 22 a fost luată o decizie radicală: jucătorii au fost trimiși la vestiare. A durat mai bine de 10 minute până jocul a fost reluat!

Citește și:

Ofertă neașteptată pentru un jucător din Superliga » Patronul a confirmat negocierile: „Cred că pot să obțin 1 milion pe el”

Anamaria Prodan l-ar fi pierdut definitiv pe Ianis Stoica! Ce susțin apropiații jucătorului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
dandana
dandana  •  06 Decembrie 2022, 09:58

Asta este ca și cum ai matura frunză când cad frunzele. Adică nu se cunoaște 10. Trebuiesc interziși în primul rand lideri care instigă la asta, trebuie sa fie mai multa lege la stadioane. Dar Cîrțu se plânge ca nu sunt lăsați sa își facă de cap, iar cei care faceți legea închideți ochii. Trebuie mai multa severitate și suporteri vor reveni. Știu familie care nu merg de frică ca poate se întâmplă ceva rău acolo. Cum dracu sa duci foc într-o zonă așa? Nu excluderi și arestări trebuie. Ești afara și dai cu o petardă 2 în stradă, frate nu moare nimeni, dar dacă cumva petardă sare în stadion unde este multă lume. Dacă ia foc ceva pe acolo? Nu credeți că este suficient sa lăsăm să scape acești delicvenți. Iar de acuma ar trebui amentadi și patroni dar și conducerea clubului. Sunt aduse în club cu voia lor. Petardele sunt ascunse din zilele trecute în stadion, deci paznicul de acolo ar. Trebui sa plătească foarte mult. Trebuie sa înceteze asta, fai un spectacol frumos, nu artificii și pocnitori. Nu mai suntem în ani 90 în care vedeam rar arfici, iar de petarde cel puțin eu sunt sătul. O bubuitură pentru nimic

Shogun01
Shogun01  •  05 Decembrie 2022, 13:11
Postat de kuba13 pe 05 Decembrie 2022, 07:11

Geo Bruba iarăși ai pierdut bă ghiozdanul cu steguletele de la Pisi Nord? :)))) ce amatori, ce papagusi :)))) Voi sunteți aia de va capaceau cei de la Dinamo chiar pe Ion Oblemenco :)))))

Fac alta galerie: Pussi Nord

kuba13
kuba13  •  05 Decembrie 2022, 07:11

Geo Bruba iarăși ai pierdut bă ghiozdanul cu steguletele de la Pisi Nord? :)))) ce amatori, ce papagusi :)))) Voi sunteți aia de va capaceau cei de la Dinamo chiar pe Ion Oblemenco :)))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează