FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Are aprobarea „Baciului”: „A explodat! Goluri și pase decisive, e anul lui!”

Gică Popescu, la PrimaSport
Gică Popescu, la PrimaSport

Articol de GSP - Publicat luni, 05 decembrie 2022 14:19 / Actualizat miercuri, 07 decembrie 2022 10:40

Gică Popescu (55 de ani), președintele de la Farul Constanța, spune despre mijlocașul Alexi Pitu (20 de ani) că „a explodat, e anul lui!”

Promovat din Academia „Gheorghe Hagi” în 2018, Alexi, nepotul fostului fotbalist Adrian Pitu, are parte de cel mai bun sezon al carierei.

În 2022/2023 a înscris 5 goluri și a pasat decisiv la alte 5 reușite în doar 17 meciuri, un randament excelent, mult peste ce a arătat în sezoanele trecute.

Kylian Mbappe i-a depășit deja pe Diego Maradona și Cristiano Ronaldo » Viteza din meciul cu Polonia a fost stupefiantă: nici fotografii nu au reușit să-l prindă!
FRANȚA
Kylian Mbappe i-a depășit deja pe Diego Maradona și Cristiano Ronaldo » Viteza din meciul cu Polonia a fost stupefiantă: nici fotografii nu au reușit să-l prindă!

Alexi Pitu are aprobarea lui Gică Popescu: „E anul lui!”

Fostul mare fotbalist Gică Popescu, acum președinte la clubul dobrogean, este profund impresionat de realizările lui Pitu din acest sezon.

„A crescut de la an la an şi a jucat mai mult de la an la an. Gică l-a ţinut, în ultimii trei ani, cu prima echipă, iar pe parcurs a început să joace tot mai mult.

În al patrulea an juca foarte bine, dar nu marca, nu dădea pase de gol. Acum a explodat! A marcat, a şi dat pase de gol, e anul lui!”, a precizat „Baciul” la „Fotbal Show”, pe PrimaSport.

Până în 2022/2023, Alexi nu marcase niciodată în primele 4 sezoane de Liga 1, în decurs de 63 de meciuri oficiale! Își trecuse, totuși, 6 pase decisive în cont.

În noiembrie, Gică Popescu anunțase că Farul este dispusă să îl vândă pe Alexi. Cota de piață a fotbalistului, potrivit Transfermarkt, este de 850.000 de euro.

Alexi Pitu, creștere spectaculoasă la Farul

Are aprobarea „Baciului”: „A explodat! Goluri și pase decisive, e anul lui!”
Alexi Pitu a debutat în Liga 1 pe 27 iulie 2018, la 16 ani, într-un meci Viitorul - Dunărea Călărași 0-1
SEZON L1MECIURIGOLURI / ASSISTURI
2018/1950 / 0
2019/2090 / 0
2020/21170 / 1
2021/22320 / 5
2022/23175 / 5

Distribuit în rol de număr 10 sau atacant lateral stânga, Pitu a fost elogiat de Hagi în acest an: „Am muncit doi ani cu el, trebuia să-i dezvolt personalitatea. Am făcut-o, acum e bărbat, are personalitate, bravo lui! Sezonul ăsta e unul dintre cei mai buni”.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Adrian Mutu insistă la Șucu pentru românul revoltat că n-a fost chemat la națională: „Nu e cum crede lumea de rând”

„E o situație ingrată și explozivă” » Mititelu s-a enervat în direct: „Nu, frate, nu e așa”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
roadghost
roadghost  •  05 Decembrie 2022, 18:09

Evident, domnul Popescu Gheorghe e nepatat, nu poate fi sub nici o forma suspectat ca si-ar lauda nejustificat marfa, ca orice negustor, intrucat se stie ca pe el si pe Hagi banii nu ii intereseaza, ei s-au dedicat propasirii fotbalului romanesc.

dobrin
dobrin  •  05 Decembrie 2022, 17:56

Pe undeva era normal sa explodeze, la cat l-ati umflat doar-doar sa gasiti un fraier sa il cumpere.

dobrin
dobrin  •  05 Decembrie 2022, 16:14

M-am lamurit despre ce e vorba dupa primele 3 cuvinte: „Promovat din Academia”. Nu e nevoie sa citesc mai departe :))))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează