Cutremur la „naționala” Germaniei! I-au fost imputate toate cele 3 dezastre ale nemților și a fost dat afară

Oliver Bierhoff // Foto: Imago
Oliver Bierhoff // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2022 09:42 / Actualizat marti, 06 decembrie 2022 10:40

Oliver Bierhoff, 54 de ani, managerul reprezentativei Germaniei, a reziliat contractul cu Federația, după 18 ani. I-au fost reproșate toate cele 3 dezastre ale nemților: eliminarea din grupe la CM 2018 și 2022, și din „optimi” la Euro 2021.

A căzut primul cap după eliminarea prematură a Germaniei de la Mondiale. Managerului Mannschaftului, Oliver Bierhoff, i-a fost reziliat contractul scadent în 2024. Fostul internațional, campion european în 1996, deținea funcția tocmai din 2004!

 Bierhoff fusese însărcinat de Federație (DFB) să readucă naționala în fruntea fotbalului mondial, însă a eșuat complet, chiar dacă acum un an și jumătate a schimbat și selecționerul, Joachim Loew cu Hansi Flick: eliminare din faza grupelor la Mondialele din 2018 și 2022, eliminare în "optimi" la ultimul Euro, cel din 2021.

„Cu un asemenea «palmares», niciun manager din Bundesliga n-ar fi rămas în funcție”, a comentat tabloidul Bild.

Filmare ȘOCANTĂ din Qatar: Samuel Eto'o îl atacă în afara stadionului și îl face KO cu o lovitură din MMA!
INCIDENT
Filmare ȘOCANTĂ din Qatar: Samuel Eto'o îl atacă în afara stadionului și îl face KO cu o lovitură din MMA!

„După 18 ani în funcții de responsabilitate la Federația Germană de Fotbal, am demisionat din funcția mea de director general al echipelor naționale și al Academiei cu efect imediat. Am ajuns la un acord cu președintele Bernd Neuendorf. Pregătesc calea pentru stabilirea unor noi direcții. Unele decizii în care am crezut nu s-au dovedit a fi corecte. Nimeni nu regretă asta mai mult decât mine. Îmi asum responsabilitatea pentru asta” - sună comunicatul remis presei de Bierhoff însuși.

Același Bild speculează că în locul său ar putea fi adus coechipierul din 1996, Matthias Sammer: „El a demonstrat deja că poate stimula antrenorii la performanță maximă în cel mai scurt timp posibil. În 2012, FC Bayern era în ruină. Pierduse titlul, Cupa Germaniei și Liga Campionilor. 

Antrenorului Heynckes i s-a permis să rămână, Sammer ca nou director sportiv a fost completarea ideală. Rezultatul? Tripla un an mai târziu. Dacă DFB îl convinge să vină e soluția ideală. Peste 18 luni avem Euro la noi acasă!”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

Gestul prin care selecționerul Japoniei a cucerit întreaga lume, după eliminarea de la Campionatul Mondial: „Viitorul e al nostru!”

Dansul brazilienilor de la Mondial l-a scos din sărite pe un fotbalist legendar: „Lipsit de respect! Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
radumatei
radumatei  •  06 Decembrie 2022, 15:11
Postat de radumatei pe 06 Decembrie 2022, 11:17

***

Felicitări brigăzii woke de la gesepe pentru vigilență!

mihneailie030
mihneailie030  •  06 Decembrie 2022, 15:00
Postat de rottwailer pe 06 Decembrie 2022, 12:11

Joachim Loew era mult mai bun ca selectioner!

Asa am zis și eu. Adevărul e ca Germania nu mai are apărători de valoare. Asta e una din explicațiile declinului evident.

dinamo100
dinamo100  •  06 Decembrie 2022, 12:54

Germanii au putini jucatori cu personalitate care sa faca diferenta pe teren. In conditiile astea orice selectioner sau inalt oficial din federatie nu poate face mare lucru. Dar, trebuia sa cada un cap, asa ca...Bierhoff a fost sacrficat. Nu cred ca Sammer poate face lucrurile foarte diferit.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează