Scandal în cantonamentul Portugaliei! » Furios pe selecționer, Cristiano Ronaldo a amenințat că pleacă de la Mondial

Cristiano Ronaldo s-a certat cu selecționerul Fernando Santos. Foto: Imago Images
Cristiano Ronaldo s-a certat cu selecționerul Fernando Santos. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2022 11:43 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 13:41

Cristiano Ronaldo (37 de ani) s-a certat cu selecționerul Fernando Santos (68 de ani) după ce a fost anunțat că va fi rezervă contra Elveției (6-1) și a vrut să plece din Qatar. Totuși, a renunțat la acest plan, gândindu-se că ar putea fi primul căpitan al Portugaliei care cucerește titlul mondial.

S-a observat de la sfârșitul meciului că între Ronaldo și Fernando Santos nu mai e relația bună care era odată. Chiar dacă Portugalia spulberase Elveția, 6-1, calificându-se în „sferturi”, Cristiano s-a strâmbat când i-a strâns mâna selecționerului. 

Reacții vehemente în direct, după tirada lui Hagi: „Nu accept să ne spună despre ce să vorbim!” + „În zona de comunicare, n-are cum să ne explice”
Farul - CFR Cluj 0-0
Reacții vehemente în direct, după tirada lui Hagi: „Nu accept să ne spună despre ce să vorbim!” + „În zona de comunicare, n-are cum să ne explice”

Oricum, nici nu s-a uitat la el. Privea în altă parte. Imediat, atacantul s-a îndreptat spre vestiar, deși toți coechipierii sărbătoreau victoria pe teren.

Cristiano Ronaldo a vrut să renunțe la ultimul său Mondial

Dar acela nu a fost cel mai rău moment. Potrivit Record, CR7 a fost atât de furios când a aflat că va fi rezervă contra elvețienilor încât a avut o discuție dură cu Santos și l-a amenințat că pleacă din cantonament, părăsește Qatarul și se întoarce acasă, renunțând la națională și la al 5-lea său turneu final. Ultimul.

Până la urmă, susțin jurnaliștii de la Record, Cristiano a înțeles că, orice decizie ar lua selecționerul, el poate fi primul căpitan lusitan din istorie care cucerește Cupa Mondială.

Cristiano Ronaldo a refuzat să se antrenze alături de rezerve

A acceptat să rămână pe bancă, s-a bucurat la goluri ca rezervă și a intrat pe teren în minutul 73, dar nu și-a ascuns supărarea față de Santos.

Miercuri, a doua zi după succesul cu Elveția, Ronaldo ar fi trebuit să se antreneze alături de rezerve și de jucătorii care evoluaseră puțin în meciul din „optimi”. A refuzat. Căpitanul a rămas la refacere împreună cu titularii.

Federația portugheză a negat astăzi că Ronaldo ar fi vrut să plece acasă: „În niciun moment, căpitanul nu a amenințat că va părăsi echipa în Qatar”.

Cristiano Ronaldo: „Te grăbești al dracului de rău”

Selecționerul a hotărât să-l lase pe bancă mai ales pentru că nu a făcut un turneu bun până acum, CR7 fiind departe de forma extraordinară pe care o atinsese în trecut. Dar și pentru ce s-a întâmplat la ultima partidă din grupă, împotriva Coreei de Sud.

Înlocuit în minutul 65, prima schimbare a lui Santos, atacantul în vârstă de 37 de ani i-a spus selecționerului: „Te grăbești al dracului de rău să mă înlocuiești”. 

Deși se părea că vorbele sunt îndreptate către selecționerul Fernando Santos, Cristiano a susținut ulterior că destinatarul era altul

„Totul s-a întâmplat înainte să ies de pe teren. Un jucător coreean îmi spunea să mă mișc mai repede, iar eu i-am spus să tacă din gură, pentru că nu are nicio autoritate. Nu trebuie să își dea cu părerea.

Doar arbitrul are puterea să decidă dacă mă mișc prea încet. Nu trebuie să existe o controversă. Totul s-a întâmplat în timpul meciului și aceste lucruri trebuie să rămână pe teren. Acum, cel mai important e că suntem în optimi. Nu doar jucătorii, ci toți portughezii trebuie să fie încrezători”, a spus Ronaldo după meci, potrivit sursei menționate.

118 goluria marcat Cristiano Ronaldo în 195 de selecții la naționala Portugaliei, record mondial

VIDEO. Pe stadion la Portugalia - Elveția, trimisul GSP a observat un detaliu inedit la Cristiano Ronaldo

Citește și:

Puștiul de 16 ani admirat de marele Ronaldo o costă pe Real Madrid peste 70 de milioane de euro

Noua arenă din Liga 1 și-a deschis porțile! Burleanu și primarul au tăiat panglica

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
Alexglad
Alexglad  •  09 Decembrie 2022, 07:59
Postat de fc_zcsb_manita_manita pe 08 Decembrie 2022, 16:02

Ce articol jenant. Cică echipa de rezerve și echipa titularilor... :))) Toți se antrenează cot la cot, băi nea jumătate de pseudo jurnalist. Acolo oricine trebuie să fie gata să joace. Ce spui tu nu se poate. Poate la FC FCSB. Dar in rest nu există așa ceva. Cât despre răbufnirile închipuite de tine și alții ca tine, hai mai bagă un pește aici, pe care Ronaldo le-ar fi făcut, sunt niște baliverne cum rar s-a putut citi pe acest site. Ronaldo e nr 1 acolo, dedicat 100%. Ronaldo e inteligent, nu un copil mofturos. Interesul echipei primează și nu interesul său personal. Cât despre decizia de a-l ține pe bancă, am mai spus-o, e una logică, deoarece Ronaldo nu mai poate duce un meci întreg, așa că mai bine intra în repriza a doua și joacă și eventualele prelungiri, plus că e executant de bază în cazul în care se ajunge la penaltyuri. Vai de capul tău de jurnalist!

Nu cred ca e nefondat articolul. Ronaldo este un monstru de orgoliu si se vede asta in toata cariera lui. Ca pune osul la treaba, asta da, ca este un exemplu de performanta sportiva, de munca si asta da. Dar de aici pana la modul in care se comporta la sfarsit de cariera imi aminteste de furiile lui Hagi sau ale altor mari sportivi care nu reusesc sa accepte ca jocul a luat sfarsit, cel putin la nivelul cu care erau obisnuiti.

Alexglad
Alexglad  •  09 Decembrie 2022, 07:57

L-as fi trimis acasa fara discutie. Importanta e performanta si jocul colectiv, nu aerele unuia sau altuia, iar Portugalia arata foarte bine fara Cristiano Ronaldo in teren. Cu el in teren mi-e teama ca se opresc la Maroc.

Cronos666
Cronos666  •  09 Decembrie 2022, 00:14

So long ungoat.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează