FOTBAL  »  Superliga  »  SCHENGEN

EXCLUSIV Necalificarea României în Schengen, comentată de Adrian Porumboiu: „O umilință! Vorbim că jucătorii noștri sunt proști, dar politicienii sunt și mai proști!”

România nu a primit acceptul de a intra în spațiul Schengen. Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru internațional, a criticat actuala clasă politică pentru GSP.ro
România nu a primit acceptul de a intra în spațiul Schengen. Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru internațional, a criticat actuala clasă politică pentru GSP.ro

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2022 17:04 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 17:18

România nu a primit acceptul de a intra în spațiul Schengen. Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru internațional, a criticat actuala clasă politică pentru GSP.ro: „Aseară zici că băteau 10-0 și azi au luat-o cu 10-0”

Azi, România a ratat intrarea în spațiul Schengen după ce Austria a blocat aderarea, iar Olanda a votat și ea împotrivă pentru a bloca Bulgaria la consiliul JAI de la Bruxelles.

Om de afaceri, fost mare arbitru și fost patron la FC Vaslui, Adrian Porumboiu a comentat, caustic, modul în care clasa politică din România a gestionat aderarea țării la Schengen.

FRF, epic fail! A dat bani ca să facă și mai neatractivă Cupa României » Cum arată tabloul „sferturilor” în comparație cu ediția trecută
„SFERTURI”
FRF, epic fail! A dat bani ca să facă și mai neatractivă Cupa României » Cum arată tabloul „sferturilor” în comparație cu ediția trecută

Adrian Porumboiu atacă politicienii după ce România nu a fost primită în spațiul Schengen

„Vorbim că jucătorii noștri sunt proști, că nu se califică la turnee finale, dar politicienii sunt și mai proști”, a spus Porumboiu pentru GSP.ro.

Porumboiu a adăugat că, după părerea sa, „politicienii din România ar trebui să închidă anul, apoi să se ducă acasă. Nu mai au ce să facă în clipa asta în afară de a se târî în continuare”.

Implicat în afaceri agricole și în domeniul alimentar, Porumboiu spune că blocarea aderării de către Austria este o „umilință”.

„Cum poate să te umilească o țară căreia i-ai dus totul la picioare? Noi îi adunăm, îi luăm în brațe, îi pupăm, ei ne umilesc”, s-a dezlănțuit Porumboiu.

După părerea lui Porumboiu, decizia n-ar avea o altă bază decât cea politică, deoarece țara a îndeplinit toate cerințele pentru a adera la spațiul Schengen. El a menționat că aderarea României ar duce la o dezvoltare unilaterală, „toți se dezvoltă, transporturile, se evită timpii de așteptare la granițe, e o fluidizare”.

La cum îi vedeam aseară la declarați pe politicieni, zici că urmau să coboare pe bancă și să bată cu 10-0. Au luat 10-0 

- Adrian Porumboiu, fost arbitru, om de afaceri

VIDEO Ziua porților deschise la stadionul din Sibiu. Răzvan Burleanu a inaugurat arena

Citește și: 

Meci din Cupa României, cu două penalty-uri și gol direct din corner, suspectat de aranjament la pariuri: „Cotele pe goluri s-au prăbușit” » Cum explică președintele și antrenorul echipei bătute cu 4-0

„Se spune că era «sifonul» perfect” » Rădoi, atacat violent dinspre FCU Craiova: „Inventatorul pasei înapoi! A fost fără BAC și în teren, și în afară”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
futhienzbang22
futhienzbang22  •  09 Decembrie 2022, 19:17

așa este,porumbelule! să-i adăugam pe ăia care-și dau cu părerea pe la tv,foști pușcăriași,cu caziere„solide”,ex patroni scăpătați,etc! adicătelea cam toată rommanika!

parpalache
parpalache  •  09 Decembrie 2022, 16:23
Postat de 1cesare pe 08 Decembrie 2022, 18:41

... "politicienii" români nu sunt proşti,sunt trădători de neam ,"vânduţi" lui putin... austriecii sunt la fel păpuşaţi de la moscova.

Ești foaarte perspicace!Și curajos!Cam ca Marcel Ciolacu!Adica tocmai Ciuca-pe care „partenerul strategic” ni l-a „pus” prim ministru(pentru ca știau demult ca Putin va incepe o„operațiune speciala) și Johannis-care cica urma sa fie comandantul NATO-sa fie cu...Putin?!Dar ce zici de Macron-care a obținut de la Putin gaze cu 90 de euro/mia de metri cubi, sau de Merkel-tot așa?!

parpalache
parpalache  •  09 Decembrie 2022, 11:20
Postat de rav410wrc pe 08 Decembrie 2022, 18:30

BRAVO, pai cand te prezinti la CE cu Bode si cu Nicolae Ionel, culegi ceea ce semeni ... 2 plagiatori, 2 necunoscatori de limbi straine (inclusiv lb. romana), 2 cititori de pe foi :(((( Imi pare rau ca, nici macar Klaus Iohannis, de la care aveam niste asteptari uriase, pt care am stat la Paris, acum 8 ani, la rand pan' la 10 seara, ca sa-l votam, si care vorbea pe aceeasi limba cu austriecii, nu a reusit sa ne faca sa intram in randul lumii bune :(((((

Aseara la România TV(emisiunea lui Ciutacu de la ora 21),Bogdan Chiriac zicea -spre comparație-ce a fost când României i-a fost acordat(ultima),„dreptul la libera circulație a cetațenilor sai in spațiul Uniunii Europene”!Atunci sa-a opus...tot Austria!Dar ministrul de interne de atunci(mult hulitul-de catre fcsb-iști-Ioan Rus),a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe„unul cu mustața”!Adica pe...Ion Țiriac!Care imediat l-a contactat pe cancelarul Germaniei,care i-a promis ca„va vorbi el cu cancelarul Austriei”!Și...s-a rezolvat!Așa se face diplomația!(Mai zilele trecute o moderatoare- cam isterica-de la Realitatea TV il facea„praf”pe„profitorul”Țiriac)!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează