INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Atacantul-revelaţie din Liga 1, aproape de un transfer neașteptat » Echipa de Liga Campionilor care dorește să îl transfere

Daniel Paraschiv (nr 30) este dorit de Sheriff Tiraspol.
Foto: Cristi Preda (GSP)
Daniel Paraschiv (nr 30) este dorit de Sheriff Tiraspol. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 10 decembrie 2022 22:33 / Actualizat sambata, 10 decembrie 2022 22:40

Daniel Paraschiv (23 de ani), atacantul celor de la Hermannstadt, este dorit de campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol. 

Fotbalistul născut la Brașov ar putea să se transfere la gruparea din Transnistria în fereastra de transferuri din iarnă, informează cei de la Orange Sport. 

Gheorghe Hagi, lecție de fair-play după ce Farul a fost umilită la Sibiu: „Am fost depăşiţi total” + Îşi ameninţă jucătorii: „Vom face o evaluare”
Hermannstadt - Farul 4-0
Gheorghe Hagi, lecție de fair-play după ce Farul a fost umilită la Sibiu: „Am fost depăşiţi total” + Îşi ameninţă jucătorii: „Vom face o evaluare”

Sheriff Tiraspol, de 19 ori campioană a Republicii Moldova

Sheriff Tiraspol a fost fondat în aprilie 1997 de către Victor Gușan (60 de ani), un om de afaceri din Transnistria, fost ofițer KGB. 

Clubul din regiunea controlată de Rusia are în palmares 19 titluri de campioană a Republicii Moldova, 11 Cupe ale Moldovei și 7 Supercupe ale Moldovei. 

Pe plan internațional, Sheriff Tiraspol s-a remarcat în urma victoriei obținute pe „Santiago Bernabeu”, scor 2-1, în faza grupelor UEFA Champions League, în sezonul trecut. Spanioliii aveau să cucerească trofeul suprem într-o finală disputată la Paris, împotriva lui Liverpool. 

În acest sezon, Sheriff Tiraspol ocupă prima poziție a clasamentului Superligii Republicii Moldova, cu 33 de puncte câștigate în 14 etape disputate, la 6 „lungimi” de ocupanta locului secund, Petrocub Hîncești. 

Transnistrienii au terminat pe locul al treilea o gruypă de UEFA Europa League din care mai făceau parte Manchester United, Real Sociedad și Omonia Nicosia. 

Sheriff Tiraspol va înfrunta în primăvara UEFA Conference League Partizan Belgrad, vicecampioana Serbiei. 

Daniel Paraschiv, 9 goluri marcate în acest sezon de Superliga

Vârful formației Hermannstadt are 9 goluri macate în acest sezon de Superliga. Ocupă locul secund în topul marcatorilor din campionat, Andrea Compagno, atacantul italian al celor de la FCSB, fiind singurul care l-a devansat în acest top. Vârful din „Cizmă” a înscris 13 goluri. 

În carieră, Daniel Paraschiv a mai jucat la Luceafărul Oradea, Viitorul Târgu-Jiu, CFR Cluj și FC Voluntari. Brașoveanul a debutat în echipa națională în această toamnă, în amicalul câștigat de România, la Chișinău, împotriva Moldovei, scor 5-0. Atacantul lui Hermannstadt a marcat în minutul 71, din penalty, la chiar primul său meci în „tricolor”. 

VIDEO. Daniel Paraschiv după victoria cu Farul: „Ne bucură forța ofensivă, dar și mai mult că nu am primit gol”

Citește și:

O imagine pentru istorie: Cristiano Ronaldo, în hohote de plâns la ultima sa apariție la un Mondial: ce s-a întâmplat imediat după meci

Fernando Santos, distrus după ce Portugalia a fost eliminată de Maroc în „sferturi”: „Eram convinși că o să ajungem în finală și că o să cucerim trofeul”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
koukourigou
koukourigou  •  11 Decembrie 2022, 09:08

Doamne, doamne, parca s-ar fi dus la Real Madrid

alexiosas
alexiosas  •  11 Decembrie 2022, 01:50

articol la fel ca si tiltul....penibil

Vezi toate comentariile (2)
Comentează