FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIGAȚIE LIBERTATEA

Noi detalii despre falimentul de sute de milioane de la fostul sponsor al celor de la FCSB » Ce scrie în raportul casei de insolvență despre „contabilitatea fictivă” și persoanele culpabile

Articol de , - Publicat joi, 19 ianuarie 2023 15:57 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2023 16:17

INVESTIGAȚIE LIBERTATEA. Raportul Casei de Insolvență Transilvania vorbește despre felul în care șefii City Insurance - sponsor ani în șir la FCSB - „au ținut o contabilitate fictivă”. Conform bugetului intern, consultat de Libertatea, numai salariile celor din conducerea și supravegherea City erau, în medie, de 10.000 de euro net pe lună. La care se adaugă bonusuri și propriile afaceri, pe spatele City, prin prejudicierea asiguraților. Cine sunt oamenii implicați? 

Administratorul judiciar al City Insurance, Casa de Insolvență Transilvania (CTIR), se va îndrepta împotriva conducerii companiei City din perioada 2017-2021, pentru a recupera din pagube, conform răspunsului CTIR la întrebările Libertatea.  

Raportul privind cauzele insolvenței, realizat de către administratorul judiciar numit de instanță, indică direct mai multe persoane în culpă pentru falimentul City. Din cauza falimentului, Fondul de stat a plătit deja asiguraților 120 de milioane de euro, la 64.000 de cereri plătite, 25% dintre cele depuse. Mai sunt de analizat și, la cele aprobate, de plătit aproape 200.000 de cereri.

Libertatea prezintă numele persoanelor considerate culpabile, potrivit CTIR. Toate detaliile sunt AICI.

City Insurance, sponsor la FCSB ani în șir 

Colaborarea dintre FCSB și City Insurance a apărut într-un moment extrem de delicat pe care clubul l-a traversat. În vara lui 2013, în postura de campioană, FCSB a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA după ce Gigi Becali fusese condamnat la închisoare în dosarul de dare de mită care avea legătură directă cu fotbalul, acea recompensă de 1,7 milioane de euro oferită celor de la U Cluj, în 2008, pentru a o bloca pe CFR în ultima etapă.

Cu Becali în închisoare, dar și cu amenințarea UEFA, Steaua a primit ajutor financiar din partea lui Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, un apropiat al lui Becali, care i-a convins pe cei de la City Insurance să devină sponsorul echipei.

În vara lui 2018, City nu doar că a prelungit înțelegerea cu FCSB, dar a luat și o altă decizie care a avut o implicare directă în cadrul echipei. A plusat cu 100.000 de euro la contract, cu condiția ca suma să meargă la Filipe Teixeira, în privința căruia Gigi Becali nu era foarte convins dacă să-i mai propună să rămână la echipă. Teixeira a semnat până în vara lui 2019 și a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai FCSB-ului.

Citește și:

Falimentul de sute de milioane de euro de la sponsorul principal FCSB descoperă o FRAUDĂ imensă: „Sume mari de bani, bazate pe contracte false!” » Firmele și oamenii implicați în „spălarea de bani”
INVESTIGAȚIE LIBERTATEA
Falimentul de sute de milioane de euro de la sponsorul principal FCSB descoperă o FRAUDĂ imensă: „Sume mari de bani, bazate pe contracte false!” » Firmele și oamenii implicați în „spălarea de bani”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
John.Wick
John.Wick  •  20 Ianuarie 2023, 02:02
Postat de guimaraes1.0 pe 19 Ianuarie 2023, 20:37

Mai lasa electrozii distilati ba!

ți i-am lăsat de mult, de 3 generații, tu

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  19 Ianuarie 2023, 20:37
Postat de John.Wick pe 19 Ianuarie 2023, 18:08

Pana vă desființați

Mai lasa electrozii distilati ba!

John.Wick
John.Wick  •  19 Ianuarie 2023, 18:08
Postat de vasileroaita pe 19 Ianuarie 2023, 16:55

Pesedist ul Hrebenciuc este ctitor al echipei lui Becali. Fiul pesedistului Hrebenciuc, Andrei, a ajutat echipa lui Becali când i-a fost greu. Pesedist ul Ciolacu încearcă din răsputeri să oblige Steaua să permită echipei lui Becali accesul pe stadionul Stelei... Pana când va ține PSD în brate echipa lui Becali?!?

Pana vă desființați

Vezi toate comentariile (7)
Comentează