FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Video // Exclusiv 4 povești ale lui Florin Gâtejan: „Ioana Radu spunea: «Eu sunt azi conducător!»” + Un sfat pentru Dan Șucu: „Să nu ajungem precum Cortacero”

4 povești ale lui Florin Gâtejan: „Ioana Radu spunea: «Eu sunt azi conducător!»” + Un sfat pentru Dan Șucu: „Să nu ajungem precum Cortacero”
4 povești ale lui Florin Gâtejan: „Ioana Radu spunea: «Eu sunt azi conducător!»” + Un sfat pentru Dan Șucu: „Să nu ajungem precum Cortacero”

Articol de , - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 18:26 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 19:22

Florin Gâtejan, zis „Pațanu”, a rememorat pentru Gazeta Sporturilor 4 povești din perioada boemă în care a îmbrăcat pentru scurt timp tricoul Rapidului, dar și din vremea în care a lucrat pentru FRF. Mare fan al giuleștenilor, el are un sfat pentru Dan Șucu, principalul acționar al clubului: să facă tot posibilul ca formația de lângă podul Grant să nu ajungă precum Dinamo.

Ana Maria Popescu, prima reacție în scandalul de dopaj al Mariei Boldor: „Nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul”
DOPAJ
Ana Maria Popescu, prima reacție în scandalul de dopaj al Mariei Boldor: „Nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul”

1. Florin Gâtejan: „Ioana Radu spunea: «Eu sunt azi conducător. Copiii mei, mâncați ce vreți, că eu vă plătesc»”

„Eu n-am prins prime la Rapid, dar antrenorul Valentin Stănescu era un tip foarte inventiv. Avea o relație specială cu celebra cântăreață de muzică populară Ioana Radu, unii, mai haimanale, spuneau că și intime. În singurele meciuri în care am jucat pentru Rapid, cu Știința Timișoara și UTA Arad, nea Tinel (n.r. Valentin Stănescu) ne-a adunat pe toți și ne-a spus că vom juca pentru ea. 

Aveam să aflăm că Ioana Radu își planificase două reprezentații și câștigurile ei urmau să ajungă la noi. La acea deplasare, Nea Tinel și Ioana au închiriat 5 vagoane, 2 pentru jucători și alte 3 pentru actori. La Timișoara, adversarii ne-au alergat de ne-au rupt, dar am câștigat. Doctorul Ilea ne tot spunea: «Nu mâncați aia, n-aveți voie aia!», la care Ioana Radu spunea: «Băi! Stai așa! Eu sunt azi conducător. Copiii mei, mâncați ce vreți, că eu vă plătesc». Am bătut și UTA Arad, iar acasă ne-am trezit și cu prima de joc"

2. Florin Gâtejan: „Gheorghiu Dej l-a salvat pe Titus Ozon”

„Titus Ozon a venit de la un meci al echipei naționale și a fost prins cu nasturi de sidef ascunși în mingi. Miliția l-a condamnat pentru contrabandă, apoi s-a dus la nea Tinel (n.r. Valentin Stănescu) și i-a cerut sfat cum să scape de pușcărie. «Du-te la Obor duminica și te ții după Gheorghiu Dej!». A mers după Gheorghiu Dej, la care tovarășu', om trecut prin pușcărie, îi explică «Dacă joci la Rapid, te scap de tot». A patra zi l-au legitimat și n-a mai ajuns la arest”. 

3. Florin Gâtejan: „Au furat tramvaiul”

„De când mă uit la fotbal, am prins foarte mulți portari buni. La sârbi l-am prins pe Vladimir Beara, la turci, pe Turgay Șeren, iar la noi (n.r. la Rapid) a fost Gigi Dungu care a apărat poarta prin anii 50’, după război. Când se punea în poartă ziceai că-i Jean Marais ca statură. Totuși, cel mai mare portar pe care l-am prins în tricoul Rapidului a fost Gusti Todor. Asta prin anii 60’. Spre bătrânețe, nea Gusti dormea la Romarta, unde am avut noi apartamente, ca jucători ai Rapidului. 

Îl găseam în gară la 5 dimineața, când plecam judecător la Urziceni. «Ce-au mai făcut ai noștri de la Rapid, Pațane? Ia citește-mi». Și îi citeam ziarul. Mai voiam să îi dau și ceva de mâncare, dar pe el îl cinsteai doar dacă-i dădeai de băut. În perioada în care a jucat în vișiniu, el era prieten cu Vasile Alexandru (n.r. poreclit „Chioru”, de la Dinamo) și Piți Varga (n.r de la Dinamo). Chiar și rivali, ieșeau mereu la distracție, iar o dată s-au îmbătat și au furat un tramvai. Dimineața, când s-au trezit, au plecat cu tramvaiul și nu mai știau să-l oprească".

4. Florin Gâtejan: „Așa am scăpat Rapidul de pedeapsă”

„Pe vremea în care lucram la Comisia de Disciplină, după '90-'91, am avut un meci FC Argeș - Rapid. Mare scandal! Cu bătaie și altele. Pe rapidiști i-au bătut și i-au alergat pe autostradă. Argeșenii i-au băgat în tomberoane. Trebuia să suspend și Argeșul, și Rapidul, undeva la 2-3 etape. Mircea Sandu îmi tot zicea: «Ia să văd cum te descurci, Pațane, cum o scoți. Ce-i faci Rapidului tău?». 

Am stat, am citit și am găsit legea Beranger. Adică puteam da sancțiunea cu suspendare, iar la următoarea abatere să se aplice executarea. Era puhoi de lume în sala de judecată. Adalbert Kassai, care judeca alături de mine, a zis din start că nu se bagă. Când am citit verdictul, i-am amuțit pe toți. Uite așa am găsit o portiță pentru Rapid".

5. Florin Gâtejan, sfat pentru Dan Șucu: „Să fie atent!"

„Din punctul meu de vedere, Angelescu a scos Rapidul din comă, l-a reanimat. Șucu a venit și a pus, la rândul său, clubul pe picioare cu investiții. Totuși, pe echipă o paște o serie mare de datorii de la brazilieni (n.r. referire la datoria apărută de la Julio Cesar). O să fie exact ca la Cortacero, jucători aduși cu japca care vor să-și încaseze banii. Șucu trebuie să se intereseze neapărat ce datorii mai sunt și în timpul cui s-au făcut, să nu cadă vina asupra lui. Să ceară o suspendare a sentințelor de la UEFA, iar persoanele în timpul cărora s-au produs să plătească"

Citește și alte știri:

Două transferuri dintr-un foc » Pe cine a prezentat astăzi CS Universitatea Craiova: „Au demonstrat că merită să ajungă aici!”

Italienii anunță: „Puștiul din România pe care se bat Juventus, Milan și Dortmund sosește la probe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
Normal
Normal  •  26 Ianuarie 2023, 22:53

Rapid, clubul boemilor inteligenti !

rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  26 Ianuarie 2023, 21:00

Sublim...ce vremuri, ce fotbaliști...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează