FOTBAL  »  Superliga  »  VOLUNTARI - CFR CLUJ 0-1

Dan Petrescu se felicită pentru decizia luată la meciul cu Voluntari: „Am riscat, nimeni nu făcea asta” + Ce a spus despre derby-ul cu FCSB

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a analizat partida câștigată împotriva lui FC Voluntari, scor 1-0, în Superliga.
Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a analizat partida câștigată împotriva lui FC Voluntari, scor 1-0, în Superliga.

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 22:22 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 22:45

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a analizat partida câștigată împotriva lui FC Voluntari, scor 1-0, în Superliga.

Petrescu s-a felicitat pentru decizia de a-l băga în poartă pe Răzvan Sava (20 de ani), pentru a respecta regula jucătorului U21. Antrenorul campionei a declarat că „Sava a dat siguranță”, deși Voluntari nu a tras niciun șut pe poartă.

A doua zi după eșecul cu Farul, FCSB a anunțat rezilierea cu un jucător: „E liber”
FCSB
A doua zi după eșecul cu Farul, FCSB a anunțat rezilierea cu un jucător: „E liber”

Ce a spus Dan Petrescu după Voluntari - CFR Cluj 0-1

„La Farul, dacă dai un gol sunt multe spații. Azi nu au fost spații deloc. Au fost agresivi, compacți. Apărarea lor a jucat foarte bine. I-am zis lui Cipi (n.r. - Ciprian Deac) să bată toate loviturile libere, că poate marcăm. Puține echipe vor câștiga aici. Antrenorul lor a ales o formulă excelentă. Îi felicit pe băieți, au fost fantastici, mai ales că Cipi a fost rezervă, dar a intrat foarte bine. 

Și Hoban a intrat bine. E bine că ne-am întors pe primul loc, Farul pusese presiune pe noi. Vor fi trei meciuri incredibil de grele (n.r. -  cu FCSB, CSU Craiova, Lazio). A fost cel mai bun FC Voluntari pe care l-am văzut împotriva noastră. Am riscat, l-am băgat pe Sava în poartă, nimeni nu făcea asta. 

Mi-am asumat riscul, pentru că dacă e regula asta (n.r. - regula jucătorului U21) nu pot să bag cei mai în formă jucători. Dar Sava a intrat bine, a dat siguranță. Sava nu trebuie să apere doar cu Voluntari, poate intra și cu FCSB. Depinde cum se antrenează Petrila și Birligea, ei sunt principalii jucători U21 de la noi”, a declarat Dan Petrescu la Prima Sport.

Dan Petrescu a prefațat duelul cu FCSB

Petrescu a vorbit și despre meciul cu FCSB din etapa viitoare. Partida are loc pe 5 februarie, de la ora 21:00.

„Toate meciurile cu ei sunt grele, va fi un meci intens. Va fi decis de detalii”, a declarat Dan Petrescu.

Să vedem unde ne antrenăm, sper să nu stricăm terenul de joc, că el e singurul cu încălzire. Sperăm să nu ningă mult, în ultima săptămână ne-am antrenat excelent la bază

- Dan Petrescu

La Peteleu nu a venit cartea verde, Țîru e în urmă cu pregătirea fizică. Maglica s-a accidentat, Krasniqi ne-a ajutat, azi nu a mai jucat așa abine ca împotriva Farului. Dar a avut o mare ocazie în putea face meciul mai ușor. Acum e bine că jucăm o dată pe săptămână, dar vor veni Conference League și Cupa României. Noi suntem singurii care vom juca pe 3 fronturi

- Dan Petrescu

Camora: „E normal să fim favoriți la titlu”

„Îmi era dor de fotbal. Am reușit să câștigăm pe un teren foarte bun, trebuie felicitați pentru acest teren. Victorie pragmatică, fază fixă, ca de obicei. Suntem bine, puternici, bine pregătiți fizic. S-a văzut la ambele meciuri. 

Mâine ne vom recupera, apoi vom începe să analizăm următorul adversar. Duminică vrem să câștigăm în fața suporterilor noștri. Uitați-vă ce meci am avut astăzi, nu mai sunt meciuri ușoare. După 5 ani la rând campioni, e normal să fim favoriți la titlul, îl vrem pe al șaselea”, a declarat Mario Camora după victoria cu Voluntari.

Au jucat cu 5 fundași, a fost dificil. Suntem o echipă masivă, e mai greu să-i desfacem, dar important este că am câștigat. Stilul clasic, fază fixă, am luat cele 3 puncte. Consider că toată echipa a făcut un meci bun astăzi, nu le-am oferit nicio șansă adversarilor. Suntem fericiți că am revenit pe primul loc, dar conștienți că duminică vom avea o partidă dificilă. 

Cu FCSB va fi un meci dificil. Vine rănită, pentru că a pierdut pe final cu Farul. Va fi o partidă interesantă, disputată, la finalul căreia sper să fim învingători. Impecabil terenul astăzi, trebuie să le mulțumim organizatorilor

- Andrei Burcă, fundaș central CFR Cluj

Am observat încă din primele minute că au făcut un joc de așteptare. Era clar că nu va fi un meci deschis, cu multe ocazii. Știam că cine vor marca primii aveau să câștige meciul. Nu suntem la potențialul maxim, eu nu mă simt așa cum vreau. 

Nu sunt la 100%, mai am ceva dureri, dar sper ca în scurt timp să dispară, să fiu 100% apt de joc. Am o problemă mai veche care apare, dispare, mă cam chinuie de câțiva ani. Nu e o problemă gravă, sper să-mi treacă cât mai repede. Fac eforturi foarte mari, la fel doctorii, staff-ul medical. Cu ajutorul lor am putut jucat în seara asta. 

Se vor bate 4-5 echipe la campionat. Campionatul adevărat se joacă în play-off, acolo orice rezultat se simte în clasament.

- Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj

Citește și: 

Coincidențe istorice după FC Voluntari - CFR Cluj » Victorii obținute în mod identic

Vali Moraru n-a mai rezistat și a urlat în direct, după ce Adrian Mititelu a sunat în platou: „De 20 de ani aud asta, lăsați-mă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
valihaita
valihaita  •  31 Ianuarie 2023, 11:37
Postat de jabs pe 31 Ianuarie 2023, 08:23

Dl plangocea, cu voluntari nu va trebuie portar niciodata....meciurile directe vorbesc.

'' A fost un meci greu '' :))

sughibughi
sughibughi  •  31 Ianuarie 2023, 09:21

superdan

parpalache
parpalache  •  31 Ianuarie 2023, 08:54

Zice Petrescu ca meciul cu fcsb va fi decis de„detalii”!Ce fel de„detalii”?!Poate ne zice Deaconu-ce arbitru i-a poruncit„jupânul”din Pipera sa bage ca sa se ocupe de detalii!Sa nu ne uitam numai la arbitrii de centru!Sa ne uitam mai ales la tușieri(cu toate ca ei nu i-au „greșit”niciodata milostivului marțafoi) și la cei de la VAR!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează