FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI OSK

Dioszegi surprinde: „Nu are ce căuta nici «Ria, Ria, Ungaria» pe stadioanele din România”

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi OSK // foto: Imago Images
Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi OSK // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 23:25 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 23:40

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi OSK, le-a răspuns lui Mihai Stoica și Marcel Pușcaș. Ambii au susținut că fanii echipei din Sf. Gheorghe au recurs la scandări rasiste împotriva susținătorilor lui FCU Craiova.

„Martori oculari îmi spun că s-au scandat lucruri din ambele părți. Mie mi-a zis un martor, eu nu am văzut, că din partea cealaltă s-a strigat «Țiganii, țiganii»”, a precizat astăzi Mihai Stoica.

Cu o zi în urmă, Marcel Pușcaș, președintele de la FCU Craiova, susținuse că „Au fost scandări și din partea lor, rasiste, înainte și în timpul jocului, o să ducem casetele, înregistrările”.

Într-o intervenție la TV în această seară, Laszlo Dioszegi, patronul de la Sepsi OSK, i-a contrazis pe amândoi.

A doua zi după eșecul cu Farul, FCSB a anunțat rezilierea cu un jucător: „E liber”
FCSB
A doua zi după eșecul cu Farul, FCSB a anunțat rezilierea cu un jucător: „E liber”

Laszlo Dioszegi le dă replica lui Mihai Stoica și Marcel Pușcaș

„Domnul observator și arbitrii ar fi consemnat așa ceva în raport. Sunt sigur că nu s-a întâmplat absolut nimic de genul. Am văzut că astăzi domnul Mihai Stoica a spus că un martor ocular ar fi auzit că s-a strigat ceva. Absolut nimic adevărat!

Domnul observator a stat afară și a auzit tot. Veți vedea că nu a fost consemnat pe foaie așa ceva, pentru că nu s-a întâmplat nimic”, a precizat Dioszegi la PrimaSport.

Ulterior, numărul 1 din conducerea covăsnenilor a susținut că galeria lui Sepsi nu a provocat oaspeții:

„Nu are ce căuta nici «Ria, Ria, Ungaria» pe stadioanele din România, nu sunt de acord cu asta. Dar galeria noastră nu a strigat absolut deloc în meciul ăsta. Cei de la Craiova au pus un filmuleț în care 3-4 inși strigă «Ria, Ria, Ungaria» câteva secunde. Dar nu sunt din galeria noastră, care stătea vizavi de cea a Craiovei. Galeria noastră nu a răspuns la provocări”.

Suporterii trebuie să fie pedepsiți personal, este o nedreptate dacă clubul suferă, dar fiecare conducător de club ar trebui să stea de vorbă cu suporterii. Domnul Pușcaș a spus că n-are cum să îi educe. Ba da, trebuie să le explice că clubul are de suferit dacă fac așa ceva.

Cei de la Craiova au trimis o scrisoare că nu organizează deplasarea suporterilor la Sf. Gheorghe, asta e altceva. Nu au trimis ceva special, că nu vor veni suporterii. E total diferit. Asta se întâmplă la fiecare meci, niciun club din România nu-și asumă deplasarea suporterilor.

- Laszlo Dioszegi, patron Sepsi OSK

VIDEO. Mesajul lui Adrian Mititelu după scandalul de la Sf. Gheorghe

Mai multe știri din Liga 1: 

Mihai Stoichiță, căzătură pe gheața de la Voluntari: „Hop! Fault!”

„Are rost să mai discutăm?” » MM Stoica, întrebat cine a făcut schimbările cu Farul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
muzica
muzica  •  01 Februarie 2023, 13:01
Postat de dandana pe 01 Februarie 2023, 09:42

Eu am fost la Sepsi, am fost făcut *** și înjurat de unul de la poartă când a auzit ca sunt oltean. Înjurat de familie și morți, prostul nu a știut ca uni mai înțelegem măcar înjurăturile. Am vrut să-l înregistrez, dar am văzut că este mai în vârstă și implicit are copii acasă. Probleme ii trebuia lui. Când am ajuns pe stadion 19 minute se striga în ungară țigani. Asa ca domnule patron tu ne iei la mișto? Chiar am vb cu băieți de au fost și da au fost înjurați și făcuți țigani. După țigani ăștia nu sunt ca mine sau altul și reacționează. Cred ca Sepsi ar trebui depunctata, iar acel arbitru care a oprit meciul trebuie sa nu mai arbitreze vreodată. Da este jignitor ca în tara ta sa fi supus acestui tratament. În tara ta sa ai parte de rasism, nu este suficient ca afara doar de asta avem. Cât vom mai înghiți asta... Cat ne mai cred proști... Cat politicul mai are putere sa mai stea în fotbal. FRF și lpf ce faceți, dormiți? Am zis să-i lăsăm în pace, dar eu pe pielea mea am trecut prin asta, și sunt de acord cu cei de la Fcu Craiova. Chiar nu se mai poate! Distrugeți prostia din fotbalul românesc, dar și din România acești "unguri " români când mai fac aceste gesturi trebuie amendați drastic. Faceți ceva în privința asta. Ne-am luat de Ucraina ca au pus limba Ucraina pe locul întâi și nu mai ai voie sa vorbești în rusa sau română. Bravo lor, de acuma nimeni nu-i mai înjura în altă limbă în tara lor. Ăștia fin Ardeal asta vor. Sa facem la fel ca ei, sau încep sa fie oa

Ce teritorii,fetito,mai pune mana pe o carte de istorie Europeana(nu numai din Romania) si ai putea cunoaste o REALITATE care te va contrazice !Noi am fost ocupati si prin tratatul de la TRIANON,NI S-A FACUT DREPTATE !!!Lucru pe care Orban,NU-L RECUNOASTE !!!

muzica
muzica  •  01 Februarie 2023, 12:29

Sa fim drepti ,NU AU CE SA CAUTE PE STADIOANE,SCANDARI RASISTE !DAR...sa fie clar :ce s-a intamplat la CM de hochei (unde majoritatea componentilor Romaniei ,sunt de etnie maghiara),la intonarea imnurilor celor doua tari,impotriva Ungariei,NU ESTE ADMISIBIL :EI AVAND TRICOLORUL ROMANIEI ,CA ECHPAMENT !!Apoi la Sepsi ,pe unde joaca se striga ,RIA,RIA,HUNGARIA !Daca o etnie romana din Ungaria ar striga in Ungaria,RIA,RIA,ROMANIA...ar ajunge la spital cu totii sau...chiar la morga,cu s-a intamplat cu handbalistul Cosma !Sau,dece noi trebuie sa inghitam la Miercurea Ciuc,la fel ca si la Budapesta ,exclamarile obisnuite ,ZIGANOK,ZIGANOK !!!Aceste lucruri sunt INADMISIBILE !!!DE ACORD,Craiova trebuie SANCTIONATA, si SEPSI DE ASEMENEA, PTR PROVOCARILE EVIDENTE !Ei zic ca echipa lor este cu majoritatea romanilor in componenta lor, OARE CUM SE SIMT ACESTI JUCATORI ROMANI, CAND PUBLICUL STRIGA,OSTENTATIV :HAJRA MAGYAROK SI RIA,HUNGARIA !!Sa nu se mire,ca au asemenea REACTII (CONDAMNABILE),din partea romanilor,care TOTUSI SUNT IN ROMANIA !Deci,ORI SANCTIONAM AMBELE ECHIPE,ORI SE REJOACA MECIUL,din min.intrerupt !ATUNCI SE VA FACE LINISTE PE STADIOANE !Va fi f.periculos sa se condamne numai rasismul ditr-o singura directie,iar ptr PROVOCARI ,sa fim SURZI SI ORBI !!AMBELE DIRECTII DE RASISM,TEBUIE SA FIE ASPRU PEDEPSITE,CHIAR PENAL (video..si depistarea vinovatilor !!).ALTFEL,SE VA CREA O INJUSTITIE CU MASURI EXTREM DE GRAVE !

dandana
dandana  •  01 Februarie 2023, 09:50

Și menționez ca nu am treabă cu maghiari puri, ei sunt chiar de treabă. Am prieteni acolo și ne înțelegem foarte bine. ***. Ani. Și asta spune totul, cine și ce sunt acești oameni care nu iasă din satele lor de când s-au născut. Lumea s-a schimbat total de când străbunici lor urau ca sunt români, și asta pentru ca a-ți ocupat teritoriile care nu trebuia. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează