FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Românul care a fost antrenat de Ladislau Boloni în Franța: „Controla absolut totul”

Laszlo Sepsi (dreapta), pe vremea când evolua la Rennes, sub comanda lui Ladislau Boloni.
Foto: Imago
Laszlo Sepsi (dreapta), pe vremea când evolua la Rennes, sub comanda lui Ladislau Boloni. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 13:56 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 17:28

Laszlo Sepsi (35 de ani), fost fundaș stânga al echipei naționale, a relatat, în direct la GSP Live, experiența prin care a trecut în Franța, la Rennes, acolo unde a colaborat cu tehnicianul Ladislau Boloni (69 de ani). 

  • Laszlo Sepsi a jucat la Rennes în perioada iulie 2005 - iunie 2006, sub formă de împrumut de la Gaz Metan Mediaș. A bifat trei apariții în tricoul lui Rennes
  • Ladislau Boloni a fost antrenorul grupării franceze între iulie 2003 și iunie 2006
„Ce ai face dacă Mutu ți-ar ieși în față la vânătoare?” » Fostul fotbalist din Liga 1 a răspuns, după ce „Briliantul” i-a furat logodnica
GSP LIVE
„Ce ai face dacă Mutu ți-ar ieși în față la vânătoare?” » Fostul fotbalist din Liga 1 a răspuns, după ce „Briliantul” i-a furat logodnica

VIDEO. Laszlo Sepsi: „Boloni știa inclusiv dacă ai făcut galben sau ai făcut fault”

„Chiar am sperat că domnul Boloni o să vină la echipa națională. Din punctul meu de vedere, nu cred că negocierile s-au rezumat numai la bani. Probabil ideile lui de a restructura îi speriau pe unii. N-am vorbit cu el, dar ce cred eu că ar fi vrut să facă e să organizeze tot fotbalul încet-încet, începând cu echipa națională, după cu departamentul de juniori, de tineret și așa mai departe”, a declarat Laszlo Sepsi, la GSP Live. 

„El asta făcea și la cluburile la care era. La Rennes, de exemplu, el știa tot ce se întâmplă începând cu echipa de la Under 15. Știa care sunt jucătorii cei mai buni, ce a făcut fiecare, câte goluri a dat.

La fiecare săptămână primea rapoarte de la toți antrenorii, nu mai vorbesc de echipa de tineret, cea Under 23, unde am jucat și eu majoritatea meciurilor. Eu mă antrenam cu echipa mare, dar de obicei jucam la echipa de tineret. 

Știa inclusiv dacă ai luat galben sau dacă ai făcut fault. Controla absolut totul la jucătorii tineri. Îi plăcea să discute cu ei. Dacă, de exemplu, avea 5 jucători suspendați sau 10 accidentați și trebuia să ia de la Under 23 trei jucători pentru a-și completa lotul, nu avea nicio problemă în asta. 

Asta pentru că el știa că jucătorii care vin de acolo știu bazele, ce se cere la echipa mare. Acum bineînțeles că nu aveai cum să ai experiență, pentru că nu jucai la echipa mare, dar trebuia să știi cum joacă echipa mare tactic, ce sistem joacă, ce cerințe sunt și așa mai departe. 

De aceea el reușește să crească foarte ușor jucători. Întotdeauna, la echipele la care a fost, a reușit să dea fotbalului câțiva jucători tineri. Pentru că are încredere în ei, îi controlează și îi promovează foarte, foarte ușor. Nu are o problemă în a-i pune să joace. De pildă și eu când am debutat am făcut-o în Cupa UEFA, în grupe cred, la Salonic (n.r. PAOK - Rennes 5-1, în grupele Cupei UEFA, în sezonul 2005-2006).

Rennes nu mai avea șansa să se califice mai departe și până atunci nu jucasem încă la echipa mare, doar la Under 23. M-a luat la echipa mare, m-a băgat titular și am jucat tot meciul. În afară de mine au mai fost 3-4 jucători. Găsea întotdeauna meciuri în care să promoveze tineri”, a mai punctat Laszlo Sepsi, la emsiunea moderată de Costin Ștucan. 

Citește și: 

Cazul „Pintilii”, a treia oară pe masa Comisiei de Disciplină » Ce se întâmplă cu antrenorul FCSB la derby-ul cu CFR Cluj

Se pregătește o nouă demitere de antrenor în Superligă! » Mai e ținut în funcție doar din rațiuni financiare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează