INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

ANALIZĂ Cauzele prăbușirii lui Liverpool » Jurgen Klopp: „Nu știu ce ar trebui să se întâmple pentru a ne trezi”

Cauzele prăbușirii lui Liverpool. Foto: Imago Images
Cauzele prăbușirii lui Liverpool. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2023 14:03 / Actualizat duminica, 05 februarie 2023 19:25

Liverpool, fără victorie în 2023, serie de trei înfrângeri în deplasare, de fiecare dată cu trei goluri primite. Multiple accidentări, neadaptarea lui Darwin Nunez (23 de ani) și un Campionat Mondial care a adâncit și mai mult criza pe Anfield. „Cormoranii” au pierdut rușinos, 0-3 cu Wolves.

„E limpede că nu putem repeta imediat un sezon extraordinar, dar cât de mult trebuie să suferim?”. Acestea sunt cuvintele lui Jurgen Klopp după încă o înfrângere.

Fază unică în Atletico Madrid - Getafe » VAR-ul a validat golul unui jucător aflat pe banca de rezerve
Atletico - Getafe
Fază unică în Atletico Madrid - Getafe » VAR-ul a validat golul unui jucător aflat pe banca de rezerve

Jurgen Klopp și Liverpool, locul 10, la 21 de puncte de lider

Germanul nu este 100% corect. Cu el manager, din toamna lui 2015, Liverpool a avut doi ani la rând foarte buni.

  • 2018-2019, locul 2, cu 97 de puncte, la unul singur în spatele campioanei Manchester City.
  • 2019-2020, locul 1, cu 99 de puncte.

Tehnicianul este însă disperat acum. Echipa este pe locul 10, departe de Top 4 (11p) și la o distanță incredibilă de liderul Arsenal (21p).

Are patru meciuri consecutive fără victorie în Premier League și o serie de trei eșecuri stupefiante în deplasare, de fiecare dată primind trei goluri: 1-3 la Brentford, 0-3 la Brighton, 0-3 la Wolverhampton. 2023 a început cum nu se poate mai rău.

Nu știu ce ar trebui să se întâmple pentru a ne trezi. Înaintea meciului, am spus toți că avem încredere în noi, dar nu ne-am purtat ca și cum am avea încredere. Suntem aceiași jucători care am avut succes la club, însă acum nimic nu mai funcționează. 

- Alisson, portar Liverpool

VIDEO. Rezumatul meciului Wolves - Liverpool (3-0)

De ce Jurgen Klopp nu o mai poate redresa pe Liverpool

Explicațiile acestei stagiuni dureroase pentru Liverpool sunt multe.

  • Accidentările. Numai acum lipsesc 5 „cormorani” importanți. Van Dijk, Díaz, Jota, Firmino, Konate. Centrul apărării, mai ales, dar și atacul sunt date peste cap.
  • Absența lui Sadio Mane face echipa să sufere în ofensivă. În 2021-2022, senegalezul a marcat 16 goluri în campionat, depășit doar de Salah (23), reușite dispărute după plecarea sa la Bayern.
  • Neadaptarea lui Darwin Nunez. Uruguayanul, cumpărat cu 80 de milioane de euro, întârzie să se integreze. Are doar cinci goluri în Premier 2022-2023.
  • Campionatul Mondial. Turneul final din Qatar a afectat și mai tare un an oricum dificil. Înaintea CM, "The Reds" pierduseră patru partide în trei luni de PL. După Mondial, trei înfrângeri în șase etape!

Liverpool, șase înfrângeri pe Anfield în două luni la începutul lui 2021

Liverpool are acum șapte eșecuri, mai multe decât numărul remizelor (5) și aproape cât cel al succeselor (8). Însă acest început de 2023 îi amintește lui Klopp de căderea din urmă cu doi ani. Startul lui 2021 a fost înfiorător în Premier.

  • Între 4 ianuarie și 7 martie, a pierdut de opt ori! În tur, cedase doar o dată!
  • În 6 rânduri a fost învinsă pe Anfield, inclusiv cu Fulham, Brighton și Burnley!
  • În 6 din acele 8 meciuri nu a marcat deloc!
  • În 8 partide eșuate, a înscris în total două goluri!

Sfârșitul sezonului 2020-2021, următorul după cel în care a cucerit întâiul său titlu în Premier, nu a fost atât de dramatic. Poziția a treia la final, chiar și cu nouă egaluri și nouă înfrângeri.

Momentan, e la 13 puncte de locul 3. Extrem de dificil de recuperare atâtea puncte față de Manchester United. Și vin dueluri dificile. Derbyul cu Everton, acasă, și confruntarea de la Newcastle. Apoi, turul cu Real Madrid, pe Anfield, în „optimile” Champions. Iarnă grea la Liverpool!

Primul sfert de oră cu Wolves a fost oribil. Nu se poate mai slab de atât. Sunt atât de supărat încât nici nu-mi găsesc cuvintele. Am fost pasivi în apărare și nu am explicație pentru acest lucru. 

- Jurgen Klopp, manager Liverpool

#KloppOut 

Fanii lui Liverpool și-au pierdut răbdarea. Și cu echipa, și cu managerul german. Sâmbătă, după doar 12 minute, când Wolves conduceau cu 2-0, hashtagul #KloppOut a devenit un trend pe Twitter, accentuat odată cu sfârșitul meciului de la Wolverhampton, potrivit site-ului Sport Bible.

Citește și:

După 0-3 cu Wolves, Klopp s-a războit cu un reporter la conferință

Cât va fi suspendat Casemiro după ce și-a strâns de gât adversarul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
Akirox
Akirox  •  08 Februarie 2023, 08:33

Articol scris doar sa fie la numar. Ce treaba are CM cu criza de la Liverpool? Sunt 2 competitii separate, iar faptul ca acest turneu a pus pe pauza Premier League e defapt un beneficiu deoarece a oferit timp de recuperare mai mare pentru jucatorii accidentati si astfel vor putea prinde mai multe meciuri in acest sezon, meciuri in care pot ajuta echipa. Criza de la Liverpool se datoreaza in principal imbatranirii lotului. Cu mici exceptii, nucleul lui Liverpool e cam acelasi de 4-5 ani de zile. Jucatorii au castigat cam tot ce se poate la Liverpool si mental nu mai sunt asa concentrati + ca anii au trecut si peste ei. Un alt factor important este sezonul foarte lung pe care l-au avut anul trecut unde au jucat 63 de meciuri (!) din 63 posibile. Iar in final, cauza principala este lipsa transferurilor in pozitii cheie. De la plecarea lui Wijnaldum de acum 2 sezoane, Liverpool nu a adus niciun jucator care sa lege mijlocul. Pe langa asta, majoritatea transferurilor s-au concentrat in compartimentul ofensiv, chiar cel care dadea cel mai bun randament. Prioritatile fiind mijlocul si apararea, acolo unde il avem pe Van Dijk titular incontestabil si o rotatie constanta intre Matip, Gomez si Konate ce nu poate sa sudeze un cuplu de fundasi. Lipsa unor variante de rezerva veritabile pentru Trent si Salah is spune si aici cuvantul. Cei 2 sunt intr-o forma slaba, iar Klopp nu are solutii si este nevoit sa joace cu tot felul de improvizatii. Per total, nu Klopp este problema, c

Bogdan14
Bogdan14  •  06 Februarie 2023, 20:24

Articol superficial, scris pe genunchi. Realitatea de la club este mult mai complexă, nici nu are rost sa intram în detalii la asa hal de articol.:)) Cum Dumnezeu voi trăiți din meseria asta, eu nu înțeleg! Umplutură și atât!

BindenDanDat
BindenDanDat  •  05 Februarie 2023, 16:56
Postat de PastaCorectoare pe 05 Februarie 2023, 14:44

'Fanii și-au pierdut răbdarea cu Klopp' =))))) mai băieți, citiți ma și altceva decât the Sun, ca ne pierdem și noi răbdarea cu voi. Va recomand thisisanfield(punct)Com. Pe lângă informații, mai învățați și cum se scriu articolele. Stati voi liniștiti, pana în 2026,Klopp nu pleacă nicăieri. Iar hasthagul ala cu KloppOut este trolling de la adversari, mai mult ca sigur. Și de la jurnaliști ca voi, nepricepuți.

Cred ca nici mama lui Klopp nu mai visează sa ii trimită scrisori in ‘Pool, nici in ianuarie 2024, darămite alte cifre superioare. Mai mult nu (se) poate, si asta e capăt de linie. Nu e primul, si nici ultimul. N-a fost rău cat a durat, dar cam toate sunt in trecut, in ceea ce il privește pe fostul cool guy. Poate găsește Kloppy un vaccin si pentru situația de azi, ca tot era foarte vocal despre subiect acum un an, doi. Iar ca sa vii cu citate din thisisanfield - e rizibil.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close