FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA

Michel: "Cum e Giulestiul?"

Articol de GSP - Publicat marti, 05 iunie 2007 00:00

Lubos Michel a venit ieri in Romania si a spus ca nu stie nimic despre stadionul pe care se va juca derby-ul, dar i-a cerut imediat amanunte observatorului Nicolae Grigorescu. Brigada de arbitri din Slovacia, care va oficia diseara la meciul Rapid - Steaua, a aterizat ieri dupa-amiaza pe aeroportul "Henri Coanda", venind din directia Viena. Imbracati la costum si fara prea multe bagaje, Lubos Michel si cei doi asistenti ai sai au fost asteptati de Nicolae Grigorescu, vicepresedintele CCA, dar si cel care va fi observator pentru arbitri la derby-ul de diseara.

Cei patru au iesit in parcarea aeroportului, insa masina pusa la dispozitie de clubul organizator, adica Rapid, a intirziat vreme de 10-12 minute, timp in care Lubos Michel s-a intretinut cu Grigorescu in limba engleza. Iata dialogul dintre cei doi:

Lubos Michel: Hotelul la care sintem cazati este departe de aeroport?
Grigorescu: Nu foarte departe, insa traficul este extrem de aglomerat. O sa ajungem destul de greu.

Michel: Asta e, sint obisnuit cu aglomeratia, nu e nici o problema, avem timp la dispozitie. In rest, dumneavoastra ce mai faceti?
Grigorescu: Dupa ce m-am retras din activitatea de arbitru asistent, am fost o perioada seful arbitrilor romani, dar m-am retras si acum sint vicepresedinte la CCA.

Michel: Pe ce stadion se va juca meciul Rapid - Steaua?
Grigorescu: Pe Giulesti.

Michel: Giulesti? N-am auzit de acest stadion. Nu-l stiu. Doar Ghencea si "Lia Manoliu" le cunosc, ca am arbitrat acolo la Campionatul European de tineret din 1998. Giulestiul e mare?
Grigorescu: Stadionul are 19.000 de locuri, dar o peluza si o parte dintr-o tribuna sint inchise si nu or sa fie decit maximum 10.000 de spectatori.

Michel: Atmosfera cum e?
Grigorescu: Oricum, o sa fie doar fanii echipei gazda, galeria Stelei a anuntat ca nu va veni la meci.

Michel: Da? De ce?
Grigorescu: E in conflict cu patronul clubului.

45 de meciuri a arbitrat Lubos Michel in Champions League, fiind pe primul loc in topul arbitrilor europeni aflati inca in activitate

Au antecedente
Suporterii rapidisti care stau de obicei la tribuna 0 sint recunoscuti drept fanatici si s-a intimplat de mai multe ori ca ei sa produca incidente. Antrenorii adversarelor Rapidului s-au plins ca au fost scuipati, iar ultima oara echipa din Grant s-a ales chiar cu o suspendare a terenului propriu din cauza fanilor de la "0". La Rapid-Pandurii (1-1), in toamna, Eugen Neagoe, antrenorul oaspetilor, a fost luat la tinta cu citeva sticle dupa ce s-a bucurat la golul formatiei sale.

MM i-a provocat si in UEFA
Ultimul joc dintre Rapid si Steaua disputat in Giulesti a fost turul "sferturilor" Cupei UEFA, de anul trecut. Mihai Stoica a iesit atunci de la vestiare jonglind ostentativ cu o rola de scotch, chiar in dreptul suporterilor giulesteni. Managerul din Ghencea a fost suspendat o etapa de UEFA pentru ca la sedinta tehnica dinaintea returului l-a acuzat pe seful dispozitivul de jandarmi ca e fan rapidist si ca tine partea galeriei giulestene.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează