Țara în care există doar 28 de site-uri: locuitorii nici nu au auzit de Facebook și Twitter

Articol de GSP vineri, 23 septembrie 19:01

Coreea de Nord e, fără îndoială, una dintre cele mai restrictive țări din lume, iar regimul dictatorial de aici e deja arhicunoscut.



Surprinzător, internetul nu e interzis, însă acesta e accesibil la o scară mult mai mică. Locuitorii pot accesa pe web doar 28 de site-uri. Evident, Facebook, Twitter, Instagram sau alte portaluri ale publicațiilor occidentale nu se numără printre cele permise.

De fapt, numărul mic de site-uri permise ar putea însemna că nordcoreeni au acces la un intranet complet securizat și nu la adevăratul internet, mult mai complex în informații și site-uri.

Printre site-urile permise în Coreea de Nord se numără paginile oficiale ale regimului și a diferitelor ministere, site-ul agenției centrale de știri, un site dedicat rețetelor culinare tradiționale, pagina liniei aeriene Air Koryo, precum și o pagină cu știri sportive. Lista completă de site-uri poate fi accesată aici.

Pe de altă parte, nu mulți locuitori au acces chiar și la acestea. Autoritățile decid cine poate avea calculator, astfel că doar câteva mii de persoane din totalul de 24 milioane de locuitori dețin pc-uri cu care pot naviga pe site-urile permise.