TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » Kick box şi zumba în Herăstrău, "Cursa" la cinema, Zilele Oraşului în Bucureşti

Alege-ţi activitatea de weekend: cycling în Herăstrău, Raţele şi Vînătorii în Izvor, trial în Oradea sau BMX şi alergare în Braşov
Alege-ţi activitatea de weekend: cycling în Herăstrău, Raţele şi Vînătorii în Izvor, trial în Oradea sau BMX şi alergare în Braşov

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2011 17:30

SPORT

1. Street Heroes 2011, 17-18 septembrie, Bucureşti

Bikeri, skateri, streetdanceri dar şi baschetbalişti pasionaţi îşi dau întâlnire weekend-ul aceasta la o megacompetiţie urbană. Între 17-18 septembrie, în Parcul Tineretului, se va desfăşura Street Heroes, singurul festival care îmbrăţişează cultura urbană şi sporturile „underground” din România. Vor avea loc competiţii de BMX, skateboard, breakdance, baschet şi slackline. Află aici mai multe detalii despre Street Heroes 2011!

2. Fall Kick Off, 17 septembrie, Bucureşti

Fall Kick Off este cel mai important eveniment sportiv în aer liber al toamnei! Peste 500 de participanţi s-au înscris deja să ia parte la 8 ore de sport sâmbătă 18 septembrie, la Roaba de cultură (Herăstrău, pajiştea Pescăruş). De la 10:00 până la 13:30 se vor ţine sesiuni de group training de zumba sau kick box, iar de la 15:00 încep trei ore de cycling. Antrenori World Class precum Peter Ambjorn, Anca Bucur, Richmond Bachia, Adriela Morar sau Petrişor Ruge vă aşteaptă. Vă puteţi înscrie şi afla mai multe informaţii AICI.

3. EcoXtrem Play Day 2, 18 septembrie, Bucureşti

Dacă vă e dor de jocurile copilăriei, atunci parcul Izvor (intrarea din Bd. Libertăţii) este locul unde ar trebui să fiţi duminică, 18 septembrie. De la ora 17:30, pe echipe, se vor juca Raţele şi Vânătorii, Castelul, Ţările, iar Frunza va avea parte de un campionat în toată regula. Află mai multe detalii AICI!

Play Day este un concept EcoXtrem destinat tuturor categoriilor de varsta, menit sa te scoata din casa, sa te dezlipeasca de telecomanda ori de calculator si sa-ti ofere o alternativa de petrecere a timpului tau liber. De ce? Pentru că toţi oamenii mari au fost copii, dar unii au uitat-o deja.

4. Trial Jam 9, 17 septembrie, Oradea

Pe 17 septembrie, în parcarea Era Shopping Park din Oradea va avea loc un eveniment mult aşteptat de comunitatea de trial din ţară. În acelaşi timp, Trial Jam este şi cel mai de succes concurs de trial din ţară! Traseele vor fi cu adevărat spectaculoase, fiind create şi de această dată de Oradea Power Crew.

De la ora 10:00 se dă startul concursului de amatori, iar de la 11:30 se vor întrece seniorii. Două ore mai târziu va începe competiţia juniorilor, iar peste alte două ore, la 15:30 se va da startul concursului Elite. Te poţi înscrie la faţa locului, chiar şi cu 10 minute înainte de începerea concursului. Vezi AICI programul complet şi mai multe detalii!

Citeşte şi povestea lui George Ştefan, un trialist român care a cunoscut succesul în Franţa!

5. Oradea City Running Day, 18 septembrie, Oradea

Oradea City Running Day este un eveniment dedicat mişcării, alergării şi promovarea sportului pentru toate categoriile de vârstă. Pe 18 septembrie, în Centrul Oraşului, sunt aşteptaţi 1.000-1.500 de participanţi, care vor avea de ales între cinci probe: semimaraton (21 km), ştafetă semimaraton (2x10,5 km), ştafeta firmelor (4x5,2 km), cursa popular (4,5 km), cursa copiilor (1 km). Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul evenimentului.

6. King of Europe Drift Series, 16-18 septembrie, Braşov

În weekend-ul 16 - 18 septembrie, la Braşov, pe circuitul de la Prejmer va avea loc a VI-a etapă de Campionat European King of Europe Drift Series şi etapa cu numărul V din Campionatul Naţional de Drift (GTT Drift Series). Află mai multe detalii AICI!

7. Duathlon Cetatea Braşovului, 17 septembrie, Braşov

Concursul constă în intercalarea unei probe de MTB între două ture de alergare, ture ce vor străbate centrul vechi al Braşovului prin cele mai reprezentative puncte de atracţie turistică. Competiţia de Duathlon desfăşurată la Braşov, cu startul pe Aleea Tiberiu Brediceanu, va avea loc în 17 septembrie, de la ora 8:00. Află mai multe detalii de pe site-ul evenimentului!

 

EVENIMENTE

Zilele Bucureştiului 2011, 16-18 septembrie, Bucureşti

Zilele Bucureştiului este un eveniment cultural organizat în capitală cu ocazia împlinirii a 552 de ani de atestare documentară a oraşului. Accesul publicului este liber la toate spectacolele! Punctele fierbinţi vor fi Centrul istoric, Parcul Herăstrău şi Piaţa Constituţiei. Vezi aici întregul program al Zilelor Bucureştiului 2011!

 

FILM

1. Premiere

În acest weekend, cinefilii din toată ţara vor putea viziona patru noi pelicule: două comedii romantice, un film de acţiune premiat pentru regie la Cannes şi o dramă de pe meleagurile franceze.

a. A naibii dragoste (Crazy, Stupid, Love.); cu Emma Stone, Ryan Gosling, Julianne Moore, Steve Carell, Marisa Tomei, Kevin Bacon

Viata lui Cal (Steve Carell) pare una perfecta, până cand află că Emily (Julianne Moore), sotia sa, il insala de ceva timp si vrea sa divorteze. În stare de şoc, el încearcă totuşi să se adapteze statutului de burlac, chiar dacă n-a mai fost la întâlniri de ani de zile.

Cal devine protejatul lui Jacob Palmer (Ryan Gosling), un tip tânăr şi atrăgător, cu multă priză la femei. Încurajat de acesta, el încearcă să o uite pe Emily, doar pentru a ajunge înapoi la ea. Film nerecomandat celor sub 15 ani.

b. Cursa (Drive); cu Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranstorm

Un cascador (Ryan Gosling) al Hollywood-ului descopera ca a primit un contract in urma unui jaf esuat. Omul devine peste noapte sofer pentru mafie si se trezeste si cu o tanara pe cap (Carey Mulligan). Din acel moment, intreaga lui viata se va schimba.

c. O viaţă reală (Au voleur); cu Guillaume Depardieu, Florence Loiret Caille

Isabella (Florence Loiret Caille) si Bruno (Guillaume Depardieu) sunt un cuplu neobisnuit: ea este profesoara, iar el hot. Desi sunt foarte diferiti si au pasiuni complet diferite, cei doi cred ca ar putea fi fericiti impreuna.

Dupa ce politia ii gaseste urmele, Bruno o ia pe Issabela si fug in padure, unde se ascund si se iubesc. Asa, ei cred ca se pot feri de toata violenta lumii si isi pot trai propria poveste de dragoste, care este destul de ciudata. Filmul este nerecomandat celor sub 15 ani.

d. Oare cum o reuşi? (I Don’t Know How She Does It); cu Sarah Jessica Parker, Greg Kinnear, Pierce Brosnan

In aceasta comedie romantica Sarah Jessica Parker este Kate Reddy, o femeie care e nevoita sa jongleze zilnic cu indatoririle unei cariere de succes in lumea finantelor, dar si cu cele de mama exemplara si sotie iubitoare. Dar, cand sotul ei, Richard (Greg Kinnear) isi pierde slujba, Kate devine unica sursa de venit in familie.

Si ca si cum nu ar fi avut deja suficiente probleme pe cap, Kate are parte si de un sef autoritar si neintelegator, dar si de un nou asociat (Pierce Brosnan) care nu se sfieste sa ii faca avansuri.

2. Noaptea Albă a Filmului Românesc, 16 septembrie, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara

Noaptea Albă a Filmului Românesc, un eveniment ce face parte din Zilele Muzeului Ţăranului Român, are loc pe 16 septembrie. Cea de-a doua ediţie a evenimentului se desfăşoară în nouă cinematografe din Bucureşti, dar şi în alte trei oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. Intrarea la film este liberă, în limita locurilor disponibile. Vezi AICI mai multe detalii despre acest eveniment!

Din program nu lipsesc producţii recent lansate pe marile ecrane precum Aurora (r. Cristi Puiu) sau Ursul (r. Dan Chişu), cele mai aclamate debuturi regizorale ale anului 2010: Morgen,(r. Marian Crişan), Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Şerban) sau Felicia înainte de toate (r. Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf), sau titlurile care au cucerit audienţa, precum California dreamin’ (nesfârşit), r. Cristian Nemescu şi Concertul, r. Radu Mihăileanu.

 

MUZEE

1. Redeschiderea Muzeului Antipa, 17 septembrie, Bucureşti

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti îşi va redeschide porţile pe 17 septembrie, cu o expoziţie permanentă modernizată în urma unor lucrări demarate în urmă cu peste doi ani şi jumătate. Vezi mai multe detalii pe site-ul muzeului!

Vizitatorii care vor merge la Antipa din această toamnă vor putea viziona exponatele binecunoscute ale muzeului, într-o altă formă de expunere, completată de info touch-uri, proiecţii, sunete şi lumini speciale. Totodată, colecţia muzeului s-a îmbogăţit cu peste 30 de trofee de vânătoare, donate de omul de afaceri Gheorghe Iaciu.

2. Zilele Muzeului Ţăranului Român, 9-18 septembrie, Bucureşti

Între 9 şi 18 septembrie, MŢR din Bucureşti îi invită pe vizitatori la Zilele Muzeului Ţăranului Român. În timpul evenimentului vor fi deschise expoziţii, târguri şi chiar şi un festival de gastronomie aromânească, pe 17 septembrie.Vezi întregul program al Zilelor Muzeului Ţăranului Român, AICI!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
fann_liverpool
fann_liverpool  •  19 Septembrie 2011, 22:21

bun articolul!!!

doze
doze  •  17 Septembrie 2011, 19:51

un articol bun!

costyn
costyn  •  17 Septembrie 2011, 19:43

As intra de 10x pe site zilnic daca ati pune mereu articole de genul astuia . Sunteti un site sportiv informati lumea de activitati de genul ca sunt multi doritori .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează