Topul celor mai populare rase de câini din SUA » Vezi ce rasă preferă americanii

Articol de GSP luni, 27 martie 09:55

Câinele, indiferent de rasă, a fost şi este cel mai bun prieten al omului. Majoritatea dintre noi au avut un câine sau îşi doresc în viitorul apropiat să aibă unul, pe care să-l îngrijească şi să-i acorde afecţiune.



Mulţi iubitori de animale vor să-şi cumpere un câine, dar nu sunt hotărâţi în privinţa rasei. American Kennel Club, o organizaţie din Statele Unite ale Americii a făcut un clasament cu cei mai îndrăgiţi câini de rasă, pe primul loc fiind labradorul retriever.

Majoritatea americanilor preferă să aibă un labrador retriever, care este jucăuş şi prietenos atât cu stăpânii, cât şi cu copiii acestora. Labrador retriever, căruia americanii îi spun " labs", a rămas în continuare pe primul locul în topul celor mai îndrăgite rase de câini în ultimii 26 de ani, stabilind astfel un record de longevitate în acest domeniu.

Pe locurile următoare s-au clasat rasele ciobănesc german, golden retriever, bulldogul englez, beagle şi bulldogul francez. Cel mai spectaculos salt l-a făcut rasa rottweiler, care a reuşit cea mai mare urcare a sa din ultimii 20 de ani în top, după o scădere dramatică înregistrată la sfârşitul anilor 1990.

Labrador Retriever
- este una dintre cele mai populare rase de câini din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii;
- durată de viață: 10-14 ani
- origine: Newfoundland
- temperament: prietenos, agil, blând, inteligent, de încredere, jucăuş
- greutate: mascul: 29-36 kg, femelă: 25-32 kg
- înălţime: mascul: 57-62 cm, femelă: 55-60 cm
- culori: negru, galben, ciocolatiu

Topul celor mai populare rase de câini din SUA » Vezi ce rasă preferă americanii