Un nou proiect foarte ambițios: restaurant submarin în Europa!

Articol de GSP sambata, 28 octombrie 08:48

Un cabinet de arhitectură a realizat un proiect extrem de ambițios, un restaurant subacvatic, care va fi creat în cel mai sudic punct al ţărmului norvegian.



Restaurantul se va afla la o adâncime de cinci metri, iar structura va fi de beton, de un metru înălțime, pentru a rezista sub presiunea apei.

Mulțumită unui geam de 11 metri lățime și 4 metri înălțime, clienții vor putea admira recifele din Marea Nordului. Suprafața exterioară va fi lăsată incoloră pentru a face ca priveliștea să fie superbă. Clădirea va avea trei nivele iar restaurantul, care va avea o capacitate de 100 de locuri, se va numi simplu, " Under". Sub intrare va exista un bar pentru şampanie, ce marchează tranziţia dintre coastă şi ocean.

"Unul dintre efectele spectaculoase ale acestei clădiri este modul în care realizează o legătură între natură şi suprafaţă, şi modul în care poţi să ajungi, într-un mod foarte dramatic prin acest tub de ciment, la natura şi viaţa marină din mare şi să experimentezi ceea ce în mod normal nu poate fi experimentat. Cei ce vor veni aici vor avea o experienţă palpitantă dar, la fel de important, aceştia trebuie să se simtă în siguranţă", a declarat Rune Grasdal, arhitectul şef al acestui proiect inedit.

Lucrările vor începe în februarie 2018, iar în 2019 ar putea fi inaugurat. Proiectul este al firmei de arhitectură Snøhetta, care are în cv Opera Naţională a Norvegiei sau Biblioteca Alexandrina din Egipt.