VIDEO Cea mai vârstinică persoană din lume este din Japonia. Nabi Tajima s-a născut în anul 1900!

Nabi Tajima (Nabi Tajima)   Galerie foto (4)

Articol de GSP marti, 19 septembrie 09:45

Jamaicana Violet Brown, care era cea mai vârstinică persoană din lume, a decedat vineri, la vârstă de 117 ani. Astfel, japoneza Nabi Tajima a fost recunoscută oficial ca fiind cea mai vârstinică persoană din lume. Aceasta s-a născut la data de 4 august 1900 pe insula Kikai (prefectura Kagoshima), unde locuiește în prezent.



Autoritățile locale au vizitat-o acasă pe Nabi Tajima pentru a o felicita, anunţând-o că deține acest record mondial. "Nu ne așteptam să devină cea mai vârstnică persoană din lume! Este ca un vis, sper să trăiască încă mult timp", a declarat Hiroyuki Tajima, nepotul lui Nabi Tajima.

Nabi Tajima s-a bucurat foarte mult după ce a aflat că a ajuns cea mai longevivvă persoană de pe pământ. Ea nu mai vorbește de câţiva ani, doarme aproape tot timpul, însă mănâncă de trei ori pe zi.

Cel mai vârstinic bărbat din lume provine tot din Japonia. Acesta este Masazo Nonaka, care a venit pe lume pe 25 iulie 1905 la Ashono, în insula Hokkaido. Ţara Soarelui Răsare a ajuns în această lună să aibă cifra record de 67.284 de oameni care au ajuns la vârsta de 100 de ani!