VIDEO De neimaginat! O fostă prostituată, înnobilată de ziua reginei Elizabeta a II-a

Catherine Healy (Catherine Healy)

Articol de GSP marti, 05 iunie 08:14

Guvernul din Noua Zeelandă a decis să o înnobileze pe Catherine Healy, o femeie în vârstă de 62 de ani. Până aici nu este nimic neobişnuit, pentru că guvernul din Noua Zeelandă acordă acest titlu de două ori pe an, de ziua oficială a reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii şi de Anul Nou. Ce este neobişnuit e faptul că trecutul acestei femei nu lăsa niciun moment impresia că ar putea primi o asemenea onoare...



Catherine Healy este o fostă prostituată, care a militat pentru legalizarea acestei meserii în Noua Zeelandă şi, datorită campaniei iniţiate de aceasta, a devenit legală în această ţară, în anul 2003. Ea nu se aştepta la onoarea de a fi inclusă pe lista Ordinului de Merit al Noii Zeelande, primind titlul de " dame", însă datorită ei s-a adoptat legea care permite ca bordelurile şi prostituatele să activeze legal.

"De fapt, mereu spun că mă aştept să fiu arestată în zorii zilei, nu să am parte de această onoare imensă şi am fost foarte afectată, foarte mişcată", a declarat Catherine Healy.

În Noua Zeelandă prostituatele beneficiază de drepturi în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea la locul de muncă.

VIDEO De neimaginat! O fostă prostituată, înnobilată de ziua reginei Elizabeta a II-a