VIDEO Operație unică în lume. I-au pus o ureche "crescută" sub pielea antebrațului

Articol de GSP luni, 14 mai 09:34

O adevărată minune medicală a avut loc, unde altundeva, decât în Statele Unite ale Americii. Shamika Burrage, un soldat american în vârstă de 21 ani, și-a pierdut urechea într-un accident grav de mașină în urmă cu doi ani, în timp ce se deplasa din din Mississippi spre Front Bliss, Texas. Shamika se afla cu verișoara ei care era însărcinată, când o anvelopă a explodat, iar maşina a ieşit de pe carosabil, răsturnându-se de câteva ori. Ea a fost foarte grav rănită, suferind leziuni la cap, precum și fracturi de compresie la coloana vertebrală, în timp ce verișoara ei a reușit să scape cu câteva răni minore.



După multe săptămâni de spitalizare şi recuperare Shamika Burrage a vrut să rezolve şi problema urechii. "Trebuia să aleg o proteză, pentru a evita cicatricile, dar am vrut o ureche adevărată", a spus victima.

Cu ajutorul unei proceduri bizare doctorii de la Centrul Medical al Armatei Beaumont William din El Paso (Texas) i-au reconstruit și "crescut" urechea sub piele, apoi au reușit să o reatașeze la loc. Urechea a fost "crescută" sub pielea antebrațului drept și nu mai fost necesară o proteză. Chirurgii americani i-au folosit propriul cartilagiu al pacientei, iar operația a fost o reuşită, pentru că aceasta și-a recuperat și auzul.

Shamika Burrage va mai face două operații pentru a ascunde cicatricile de pe față, însă se pare că până la urmă va trece cu bine peste această perioadă atât de dificilă. "A fost un proces lung, dar acum m-am întors", a spus tânărul soldat.