VIDEO Televiziunea de stat din Rusia șochează: "Vremea din Siria e perfectă pentru bombardamente"

Articol de GSP marti, 06 octombrie 13:00

La buletinul meteo de la televiziunea de stat din Rusia au început să fie difuzate știri despre starea vremii din Siria.



Prezentatoarea a venit însă nu doar cu temperaturi, ci și cu niște informații de-a dreptul șocante, anunță The Guardian.

"E cald și soare în Siria, iar condițiile pentru zborurile avioanelor de vînătoare și bombardamente sînt perfecte", a zis prezentatoarea de la buletinul meteo de duminică seara la televiziunea rusă de stat Rossiya 24.

"Forțele aerospațiale ruse își continuă operațiunea din Siria. Experții afirmă că momentul ales e foarte bun în ceea ce privește vremea", a continuat aceasta.

Prezentatoarea nu a terminat aici! În cadrul acestui buletin meteorologic au fost prezentate și imaginile date publicității de Ministerul Apărării, care arată ținte din Siria bombardate de avioane rusești.

"Octombrie este o lună avantajoasă în Siria pentru zboruri", a mai spus prezentatoarea, notînd că viteza medie a vîntului este de numai 2,4 metri pe secundă și că plouă o dată la zece zile.

"În aceste condiții meteorologice, avioanele pot zbura pe sub nori pentru a efectua atacuri asupra obiectivelor de la sol și vor urca doar dacă se înregistrează focuri antiaeriene", a precizat aceasta, în fața unui grafic care prezenta un Suhoi-24 lansînd bombe de la "altitudinea optimă pentru țintire și bombardare", de 3-5 kilometri de la sol.