VIDEO » Un blogger, judecat în Rusia după ce a prins pokemoni într-o biserică

Articol de GSP miercuri, 15 martie 09:30

Un blogger rus a fost pus sub acuzare la Ekaterinburg, după ce a prins pokemoni într-o biserică și a realizat și o întregistrare video pe această temă, pe care a difuzat-o apoi pe internet.



Ruslan Sokolovksi, în vârstă de 22 de ani, poate sta până la șapte ani de închisoare, pentru incitare la ură și insultă față de sentimentele religioase ale credincioșilor. Tânărul s-a filmat prinzând mai multe creaturi virtuale în timpul unei slujbe, iar în videoclipul pe care l-a realizat pe fundal se aude o falsă rugăciune punctată de blesteme. El a ieșit apoi din biserică și a afirmat că regretă că n-a putut să-l prindă pe "Pokemonul cel mai rar dintre toți, Iisus".

"Nu am avut intenția de a jigni pe nimeni", s-a apărat tânărul în fața tribunalului, adăugând că este gata să-și ceară scuze..

Ruslan Sokolovski a pledat "nevinovat" și a afirmat că a difuzat înregistrarea video pe YouTube "în scop critic și polemic". Ateu declarat și enervat de o emisiune televizată care arăta că este riscant din punct de vedere juridic să joci Pokémon Go într-o biserică, el a decis să facă acest lucru în catedrala din Ekaterinburg, construită pe locul execuției, în 1918, a ultimului țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, și al familiei sale.

"Nu le-am cerut oamenilor să-mi privească videoclipurile. Cine este Biserica ortodoxă pentru ca eu să mă căiesc în fața ei?", a spus Ruslan.

Postat la 11 august pe YouTube, videoclipul a fost vizionat de peste 1,6 milioane de ori.

Biserica ortodoxă rusă l-a acuzat pe blogger de blasfemie.