VIDEO Un DJ a remixat chemarea musulmană la rugăciune! Ce a urmat e greu de crezut

Articol de GSP marti, 11 aprilie 10:12

DJ-ii inventivi fac tot posibilul să iasă în evidență prim muzica lor, însă pentru o alegere greșită, un tânăr englez va avea parte de o experiență de calvar. Dax J a ales să remixeze chemarea musulmană la rugăciune, iar pentru acest lucru a fost condamnat la un an de închisoare de un tribunal tunisian.



Acesta a fost acuzat de indecență în public și pentru faptul că a adus o ofensă moralității publice, dar a reuşit să părăsească țara înainte de verdictul instanței. El a cerut scuze pentru fapta sa.

Clubul de noapte în care a fost difuzat remixul cu chemarea la rugăciune a fost închis, după ce imagini de la eveniment au fost postate pe rețelele de socializare și au provocat indignare în Tunisia. Evenimentul a avut loc în cadrul unui festival de la Nabeul, din nord-estul țării.

Una dintre melodiile difuzate era o versiune dance a chemării la rugăciune, un act religios pe care musulmanii îl fac de cinci ori pe zi.

"Nu vom permite atacuri împotriva sentimentelor religioase și a ceea ce este sacru", a declarat guvernatorul din Mnaouar Ouertani, după ce clubul a fost închis. Ca să se scuze, organizatorii evenimentului au spus că DJ-ul "nu și-a dat seama că ar putea jigni un public dintr-o țară musulmană ca a noastră".