VIDEO Un set de cercei, vândut cu prețul record de 38 de milioane de euro!

Articol de GSP sambata, 20 mai 08:55

Doi cercei, cu o montură de diamant albastru, iar celălalt roz, considerați cel mai important set de cercei vânduți vreodată la licitație, au fost vânduți la Geneva (Elveţia), unui cumpărător din Asia, cu prețul incredibil de 38 de milioane de euro, stabilindu-se astfel un record mondial.



Cercelul cu diamant albastru, " Apollo Blue", estimat la între 36 și 47 milioane de euro, a fost vândut cu aproape 38 de milioane de euro, inclusiv comisionul, în timp ce diamantul roz, " Artemis Pink", estimat la între 12 şi 17 milioane de euro), a fost vândut cu 13,82 milioane de euro la încheierea licitației organizată de casa Sotheby's.

Cele două pietre au fost oferite în loturi separate, pentru că la origine erau montate în aceeași bijuterie.

Certificat "Fancy Vivid Blue" de GIA (Institutul american de gemologie) și cântărind 14,54 de carate, "Apollo Blue" este unul dintre cele mai mari diamante din această categorie scos vreodată de o casă de licitație. Piatra a fost tăiată și fasonată în formă de pară. "Artemis Pink", cântărea 16,00 carate și certificat "Fancy Intense Pink", era tot formă de pară și făcea set cu "Apollo Blue".