A fost recreată fizionomia primului britanic de pe pământ. Vei rămâne uimit când vei vedea cum arăta!

Articol de GSP joi, 08 februarie 09:31

Primul britanic de pe pământ avea pielea neagră, părul creţ şi închis la culoare şi ochii albaştri, conform testelor ADN. Constatările au fost făcute prin teste genetice de ultimă oră și prin tehnici de reconstrucție facială efectuate pentru prima dată pe oasele Cheddar Man, care a murit acum 10.000 de ani.



Oasele, găsite în cheile Cheddar din Somerset, provin de la cel mai vechi schelet uman aproape complet, găsit vreodată în Marea Britanie, iar oamenii de știință au spus că au fost surprinși să descopere că cel mai timpuriu britanic ar fi considerat "negru" dacă ar trăi astăzi.

Studiul sugerează că primii locuitori ai insulelor britanice au dezvoltat o peliculă albă mai târziu decât se credea anterior. Experții au arătat, de asemenea, că Cheddar Man este legat direct de 1 din 10 persoane care trăiesc în Marea Britanie astăzi.

Muzeul de Istorie Naturală și Canalul 4 au dezvăluit o reconstrucție a vechiului om antic, care a fost făcut pentru un documentar. Oasele lui Cheddar Man au fost descoperite în Cheile Cheddar, în peștera Gough din Somerset, în anul 1903.

De mai bine de 100 de ani, oamenii de știință au încercat să dezvăluie povestea lui Cheddar Man, având diverse teorii cu privire la cum arăta acesta, de unde a venit și ce ne poate spune despre strămoșii noștri timpurii.

 A fost recreată fizionomia primului britanic de pe pământ. Vei rămâne uimit când vei vedea cum arăta!