Cel mai bogat chinez vrea să cumpere compania de la Hollywood care a făcut Godzilla

Godzilla ► Foto: hdwallpapersnew.net (Godzilla ► Foto: hdwallpapersnew.net)

Articol de GSP marti, 05 ianuarie 17:13

Un grup controlat de omul de afaceri Wang Jianlin, cel mai bogat din China, negociază achiziţia studioului de la Hollywood aflat în spatele unor filme de succes precum " Godzilla" şi " Pacific Rim", potrivit Financial Times.



Grupul Dalian Wanda negociază preluarea unui pachet majoritar la Legendary Entertainment, companie printre acţionarii căreia se numără SoftBank. O tranzacţie ar putea fi anunţată cel mai devreme săptămâna următoare şi ar evalua Legendary la 3-4 miliarde de dolari, au afirmat surse apropiate omului de afaceri.

Wang, care a preluat în 2012 prin intermediul grupului său şi lanţul de cinematografe AMC Entertainment, vrea să cumpere de mai mulţi ani unul dintre studiourile de la Hollywood. Despre grupul Dalian Wanda s-a scris în urmă cu un an privind o posibilă preluare a DreamWorks Animation, însă discuţiile au eşuat.

De asemenea, Wang a declarat la începutul anului trecut că vrea să cumpere Metro-Goldwyn-Mayer sau Lions Gate Entertainment, dar o tranzacţie nu s-a concretizat.

Legendary Entertainment a anunţat, recent, o continuare a filmului "Godzilla" şi un spin-off al aceleiaşi producţii în care să apară Godzilla şi King Kong. Cel de-al doilea film ar urma să fie produs în parteneriat cu Warner Brothers.

Piaţa de cinema din China înregistrează o dezvoltare accelerată, veniturile fiind în creştere cu aproape 50% în 2015, la 6,77 miliarde de dolari.

O preluare a studioului Legendary ar fi doar cea mai recentă dintr-o serie mai lungă de tranzacţii ale celui mai bogat om de afaceri din China. Wang a cumpărat recent o participaţie de 20% la clubul spaniol de fotbal Atletico Madrid, pentru 52 de milioane de dolari.

Sursa: Mediafax