Cercetătorii au decretat: acesta este cel mai bun banc din lume. L-au ales și pe cel mai prost. Ești de acord?

Articol de GSP joi, 26 noiembrie 18:26

Un grup de cercetători au făcut un studiu pe 55 de studenți pentru a aflat care este cel mai bun, dar și cel mai prost banc posibil.



Oamenii de știință le-au spus tinerilor diferite bancuri, iar apoi le-au testat reacțiile. În funcție de acestea, fiecare banc a primit un punctaj, iar apoi s-a făcut un clasament.

Iată bancul cel mai apreciat și considerat cel mai bun din lume:

”Un tînăr copil intră într-o frizerie, iar când îl vede bărbierul îi șoptește clientului său: ”Acesta este cel mai prost copil din lume. Privește, o să îți dovedesc.” Bărbierul pune un dolar într-o mână și două monede de 25 de cenți în alta și îl cheamă pe copil: ”Pe care din acestea două le vrei?” Băiatul alege monedele și apoi pleacă. ”Ce ți-am spus? Nu se învață niciodată”, îi spune bărbierul clientului. Mai tîrziu, când iese și clientul afară, îl vede pe băiat ieșind de la un magazin de înghețată și îl abordează. ”Hey, copile. Pot să îți pun o întrebare? De ce ai luat monedele în loc să iei banconta, care era mai valoroasă?” Băiatul îl privește liniștit și apoi răspunde: Pentru că atunci când voi lua dolarul, tot acest joc se va sfârși.”

Bancul cel mai slab a fost ales următorul:

”Dacă aceasta este cafea, te rog să îmi iei o ceașcă cu ceai. Dacă acesta este ceai, te rog să îmi iei o ceașcă de cafea.”