Cristiano Ronaldo se pregătește de nuntă!

Articol de GSP luni, 27 iulie 14:24

Cristiano Ronaldo a fost ales de impresarul său, Jorge Mendes, 49 de ani, să-i fie naș. Pe 2 august, cel mai de succes agent de jucători se căsătorește cu Sandra, cu care are doi 3 copii: Barbara, Beatriz și Jorge Mendes Jr.



Nașa va fi fiica cea mare a impresarului, din precedenta căsătorie.

"Jorge este unul dintre cei mai de încredere și mai sinceri oameni pe care i-am cunoscut în lumea fotbalului. Vorbim despre o lume complicată, fiecare își vede interesul, dar Jorge n-a fost așa. Pentru mine, Jorge e unul dintre tații mei din fotbal, pentru că m-a ajutat mult. E nașul fiului meu, iar eu sînt nașul fiului său. Avem o relație foarte frumoasă. Nu-l văd ca pe un impresar, ci un prieten, un tată, un frate mai mare" Cristiano Ronaldo

 

Jorge Mendes și Sandra s-au căsătorit civil în 2005, într-o ceremonie restrînsă. Se estimează că vor fi 300 de invitați la nunta care va avea loc în Porto. 

Afacerist de mic

Cînd era copil, Jorge mergea în fiecare weekend pe plaja Fonte Telha, aproape de Costa de Caparica. Vindea pălării și coșuri de răchită, lucrate manual de mama sa. Alteori, mergea într-o piață de vechituri și vindea diverse lucruri la mîna a doua. "Jorge vindea mai mult decît oricine. Avea un talent aparte pentru afaceri", își amintește unul dintre prietenii săi din copilărie, Enio.

Primul job, la 18 ani

Jorge s-a angajat prima dată cînd avea 18 ani: făcea și vindea ambalaje de înghetată. Din primii bani și-a cumpărat o mașină: "Era un Fiat 127 foarte vechi. A fost mașina care mi-a plăcut cel mai mult în toată viața mea"

La începuturile sale în lumea fotbalului, Mendes nu avea nici măcar un birou și toate întîlnirile aveau loc la restaurante sau hoteluri. Apoi a închiriat un spațiu în Porto, la etajul 4 al unui imobil care nu avea lift și nici internet sau computere.

 Întîlnirea care le-a schimbat viețile

Viața lui Jorge s-a schimbat radical în 2002, cînd un amic i l-a prezentat pe un tînăr de 17 ani, care juca la Sporting: Cristiano Ronaldo. 

Gestifute, firma de impresariat creată în 1996 pe care o deține Mendes, are afaceri de peste 700 milioane de euro! Are 40 de angajați care se ocupă de cei peste 80 de jucători și antrenori cu care are contract.

Trei dintre jucătorii care îl au impresar se află în top 10 cel mai bine plătiți fotbaliști: Ronaldo (17 milioane de euro), Di Maria și Falcao (fiecare cîte 9 milioane de euro).

118 milioane €este suma pe care au plătit-o echipele pe care le-a antrenat Mourinho pentru jucătorii reprezentați de Mendes

 Printre jucătorii reprezentați de Mendes se află:  Falcao, James Rodriguez, Di Maria, David de Gea (Manchester United), Diego Costa (Chelsea), Marcelo (Real Madrid), Tiago (Atletico Madrid)

10 la sută este comisionul pe care îl încasează la majoritatea transferurilor