De necrezut! Un copil de 14 ani poate deveni guvernator într-un stat din SUA

Articol de GSP marti, 21 august 09:32

În mod clar, Statele Unite ale Americii fac politică ca nimeni altcineva. Ultima mare surpriză este o posibilă numire a unui copil, pe nume Ethan Sonneborn, în vârstă de 14 ani, pentru funcția de guvernator al orașului Vermont.



Pentru această funcţie a alegerilor guvernamentale din Vermont, sunt patru candidați democrați.

Candidatura copilului de 14 ani este cât se poate de legală. Ethan Sonneborn a împlinit 14 ani la 24 mai și îndeplinește toate cerințele pentru a candida la alegeri prin Constituția din Vermont.

Singura condiţie este domiciliul stabil în Vermont de cel puţin 4 ani, ceea ce nu reprezintă un obstacol pentru Ethan, care trăieşte în acest stat de când s-a născut. Acesta nu este preocupat de jocuri, fete sau reţele de socializare, ca alţi adolescenţi de vârsta lui, ci are vise mult mai mari.

Popularitatea lui Ethan Sonneborn a crescut spectaculos în aceste ultime zile, pe măsură ce s-a apropiat ziua alegerilor primare democrate pentru statul Vermont, care au loc azi. Adolescentul care se îmbracă la costum şi cravată a participat la începutul lui august la dezbaterile democrate împreună cu concurenţii săi care au de 4 sau 5 ori vârsta sa.

"2018 este anul în care oameni de toate originile socio-economice, care nu au profilul unui politician tip, se prezintă la alegeri şi cred că fac parte din această mişcare", a declarat Ethan Sonneborn.

De necrezut! Un copil de 14 ani poate deveni guvernator într-un stat din SUA
Ethan Sonneborn