GALERIE FOTO & VIDEO Fotografii fabuloase din America, surprinse în timpul eclipsei de soare

Articol de GSP joi, 24 august 09:34

Eclipsa de soare de pe 21 august a fost atracția principală pentru toată lumea din țările unde aceasta s-a văzut. Statele Unite ale Americii a fost foarte norocoasă, pentru că a beneficiat din plin de eclipsa totală, fiind văzută, filmată şi fotografiată.



Foarte mulți oameni au fost curioși să vadă ce anume se întâmplă și s-au adunat în anumite locuri pentru a observa cât mai bine fenomenul. Fotografiile realizate au fost absolut superbe.

Medicii oftalmologi din America, care s-au așteptat ca după eclipsa de soare de luni să se confrunte cu un val de pacienți cu ochii afectați de fenomenul astronomic rar, au respirat ușurați, unele spitale înregistrând chiar performanța ca nicio persoană să nu le treacă pragul pentru a-și trata problemele de vedere. Totuși, un bărbat s-a prezentat marți la un spital din New York cu probleme la nivelul retinei după ce a crezut că poate urmări în siguranță eclipsa de soare printr-o gaură pe care a făcut-o într-o pungă de gunoi.

Eclipsa a mai fost vizibilă seara sau la apus în Islanda, Scoţia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, Ţările de Jos, Belgia, Franţa, Spania şi Portugalia.

Totodată, a fost prima eclipsă totală de soare care a trecut peste Statele Unite ale Americii în acest secol.