Incredibil! Una dintre cele mai populate metropole din lume interzice mersul cu mașina din cauza poluării

Una dintre cele mai populate metropole din lume interzice mersul cu mașina din cauza poluării (Una dintre cele mai populate metropole din lume interzice mersul cu mașina din cauza poluării)

Articol de GSP marti, 08 decembrie 09:56

Capitala Republicii Populare Chineze, Beijing, se află sub avertizarea unui cod roșu de poluare și, începând din această dimineață, se va impune staționarea a milioane de mașini.



De asemenea, se vor închide fabricile şi spaţiile în construcţie, iar şcolile şi alte instituţii publice vor fi sfătuite să îşi suspende activităţile.

Este prima dată când se întâmplă acest lucru în China, dar stratul dens de smog, care în unele zone depășește de 40 de ori limita normală, a fost cel care a determinat autoritățile să ia astfel de măsuri. "Este un moment important în istoria noastră şi va crea un precedent. Este foarte important să oprim expunerea copiilor la acest nivel de poluare", a declarat Ma Jun, directorul Institutului Afacerilor Publice şi Mediului din Beijing.

Această decizie a fost luată și în urma criticilor pe care le-au primit autoritățile din Beijing din întreaga lume. "Este o decizie foarte grea pentru ca statul chinez să declare alerta la nivel maxim într-un oraş cu aproximativ 23 milioane de locuitori", a spus Ma Jun.

"Vom recurge la o serie de măsuri foarte grele, precum interzicerea circulaţiei a jumătate dintre numărul de maşini. Într-un oraş cu peste 5 milioane de automobile, vă puteţi imagina că va fi o provocare mare. Cu siguranţă acest lucru îi va proteja pe oameni. Cu acest cod roşu, şcolile şi grădiniţele vor fi sfătuite să îşi suspende activitatea, lucru indicat în prevenirea expunerii la poluare a unei categorii vulnerabile de oameni", a adăugat directorul Institutului Afacerilor Publice şi Mediului din Beijing.