O bătrână a aruncat monede spre motorul avionului, din superstiţie, riscând să-l prăbuşească

Articol de GSP vineri, 30 iunie 10:11

O femeie care urma să ia avionul de pe Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong, cu un avion al companiei China Southern, zborul CZ380, a făcut un gest uluitor şi nemaîntâlnit în întreaga lume.



Femeia, pe nume Qiu, în vârstă de 80 de ani, care era însoţită de soțul, fiica și ginerele ei, a aruncat nouă monede la motorul avionului Airbus 320, şi şi-a pus dorinţa ca zborul să fie în regulă.

După acest gest nebunesc, toate echipele de intervenţie din aeroport s-au mobilizat să remedieze problema cauzată de femeie, care a fost reținută de poliție. "Opt dintre monede nu şi-au atins ținta, însă una a ajuns în interiorul motorului", a declarat poliția aeroportului, care a adăugat că un pasager a văzut-o și a anunţat autoritățile.

"Un pasager în vârstă a aruncat monedele la motorul avionului și a întârziat zborul. Pasagerul implicat a fost luat de poliție. Pentru a se asigura că zborul este în siguranță, China Southern a efectuat un examinare completă al motorului avionului", a declarat China Southern Airlines într-o declarație pe contul Weibo. Din această cauză, avionul a avut o întârziere de peste 5 ore.

"După investigație, pasagerul implicat pe nume Qiu a spus că a aruncată monedele ca să se roage pentru siguranță. Qiu crede în budism", a fost declarația poliţiei.

Bătrânica a fost luată la mişto pe Weibo. "Bunico, motorul unui avion nu este o fântână a dorințelor", a scris sarcastic un utilizator.

 O bătrână a aruncat monede spre motorul avionului, din superstiţie, riscând să-l prăbuşească