4 comentarii. Scrie și tu!

EXCLUSIV Cum au vrut să îngroape dopajul! Gazeta a obținut înregistrarea convorbirii dintre președintele FRKC și Liviu Dumitrescu: ”Încercăm să punem batista pe țambal”

O înregistrare audio șocantă purtată între Ion Bârlădeanu, președintele federației de kaiac-canoe, și Liviu Dumitrescu, depistat pozitiv, scoate la iveală un plan al șefului FRKC de a bloca la ANAD cel mai mare dosar de dopaj din istoria sportului românesc.

Articol de
vineri, 06 ianuarie 00:00

Din cuprins:
Președintele FRKC se lăuda că face demersuri la ANAD ca să acopere dosarul de dopaj în masă deschis de Agenție
Bârlădeanu îl asigură pe Liviu Dumitrescu: "Dacă sunt chitiți să ne salveze, ne salvează!"
Explica în fața sportivului că știa cu două săptămâni înaintea notificărilor ANAD lista celor din lot prinși pozitiv la testele făcute de Agenție
Dumitrescu își manifestă temerea că a ieșit pozitiv la comandă pentru că "cineva din sistem vrea să mă extermine"
Cum se justifică Bârlădeanu acum: ”Cum să acoperi, doamne, un așa dosar?”

Gazeta a intrat în posesia unei înregistrări audio a unei convorbiri purtate între patru ochi de președintele federației de kaiac-canoe, Ion Bârlădeanu, și Liviu Dumitrescu, unul dintre sportivii testați pozitiv cu hormon de creștere înaintea Olimpiadei de la Rio.



 

Din dialog reiese că întâlnirea a avut loc pe data de 11 mai 2016, cu două zile înainte de a se afla public despre faptul că Dumitrescu a călcat pe bec. Multiplul campion mondial și european va face parte, până la urmă, dintr-un lot de opt sportivi suspendați de Agenția Națională Anti-Doping pentru dopaj în masă la nivelul lotului de kaiac-canoe, oprit de la competiții pentru un an de zile inclusiv de federația internațională.

Înregistrarea, care durează 43 de minute, a fost realizată "pe blat" de Liviu Dumitrescu, dar președintele Bârlădeanu a intuit, probabil, că poate cădea într-o capcană, rugându-l pe sportiv chiar la început să mute telefonul de pe birou în dreptul televizorului deschis.

În ciuda faptului că sonorul TV era destul de ridicat, convorbirea din apropiere a fost surprinsă fără probleme, în paralel cu știrile zilei derulate pe micul ecran! Redăm mai jos pasajele relevante, cu mențiunea că Liviu Dumitrescu a refuzat să facă orice comentarii pe marginea situației.

Bârlădeanu: - Deci în primul rând, eu plec clar de la chestia că voi doi în mod sigur n-ați făcut absolut nimic...

Dumitrescu: - Asta e clar că nu...

B: - Clar! Aici sunt două aspecte. Ei în momentul ăsta au probă scrisă. Noi n-avem decât vorbe. Niciun avocat, niciun judecător... n-ai cum să-i combați. Ei vin cu documentul. "Domne, asta scrie laboratorul!". Contestăm. Dăm mâine 2.000 de euro, nu-i problemă, facem proba B, fără discuție. Mai facem și o probă nouă. Nu ajută cu nimic situația în sine, acum. Dar eu îți spun ție o chestiune care trebuie s-o înțelegi, dar... ARUNCĂ TELEFONUL... MAI ÎNCOLO, MAI ÎNCOLO... LÂNGĂ TELEVIZOR... Deci eu am avut niște informații de vreo două săptămâni despre mai mulți, dintre care erai pe listă și tu cu foarte puțin. Nu știu exact ce. Și zic: "Doamnă, ăștia ca să...". A zis ăsta: "Rași, tunși, frezați, nu știu ce". "Încercăm să punem batista pe țambal". Da' un individ, numit Ispas, a trimis un mail la ANAD zilele trecute...

D: - Care Ispas?

B: - Tembelul de Ispas din Japonia (n.r. Octavian Ispas, antrenorul lotului olimpic de kaiac al Japoniei). Și a făcut-o zob pe doamna Vâjială. Și a zis că dacă nu-și face datoria la sânge... nici nu vrea răspuns. Știe ce are de făcut!

"Nici la antrenori să nu spuneți, căutăm să închidem"

D: - Bănuiesc că știți despre ce substanță e vorba.

B: - Nu, nu. Am văzut doar niște nume și niște cifre, care nu știam ce înseamnă. Niște cifre doar. Dar îți spun, mi-a zis... eram trei persoane. Eu, dânsa și încă o persoană foarte importantă. Și a zis: "Nici la antrenori să nu spuneți. La nimeni, la nimeni! Căutăm să închidem, să vedem ce și cum". Clar! Și a ieșit căcatul ăsta acum.

D: - Căcatu' ăsta...

B: - S-a speriat și a dat drumul așa. Deci dovada ea o are.

D: - Da, incontestabil... din scurgerile de informații care sunt... că sunt clar scurgeri de informații... cei care nu se deplasează la Duisburg (n.r. regata de calificare pentru JO 2016) din grupa de kaiac băieți, clar sunt murdari.

B: - Nu știu. Nu știu. Nu toți sunt la fel. Dar n-ai cum să te riști. Corect? N-ai cum să te duci cu kaiacul de patru când știi că doi sunt. Nu?

(...)

"Unii se «spală» foarte ușor"

B: - Pe mine nu mă lua, că eu nu sunt dușmanul vostru. Eu spun ce-i de făcut. Dacă a dus-o până aici, mâine dimineață mergem la COR la Alin Petrache, vedem ce știe și el, că a trimis hârtii peste tot. Deci mergem acolo, după aia vedem cum o abordăm înainte pe doamna respectivă și vedem ce și cum și cât, până unde trebuie să se meargă. Dacă mergem și ne dăm noi că avem dreptate...

D: - ...nu rezolvăm nimic...

B: - ...nu rezolvăm absolut nimic. Trebuie să vedem ce zice și cum zice și cum o putem rezolva. Ea este pentru noi. Nu e contra noastră. Asta trebuie să înțelegi!

(...)

D: - Știm bine că substanța care e acum... substanța mondială, cum se zice... e care e... nu cu ceea ce m-a depistat pe mine. Care n-are nici în clin, nici în mânecă.

B: - Corect, cu totul altceva! Ce a fost aia... aia e interpretabilă. Că a luat înainte de 1 ianuarie, că n-a luat, unii se "spală" foarte ușor, unii nu se "spală" deloc.

(...)

"Lipă se bucură în sufletul ei"

B: - Deci, în prima fază, părerea mea e că faci o greșeală că mergi cu avocatul. Și proba B e acolo și poate să intre în subiect după proba B. Deci proba B... mergem mâine, vedem ce-i de făcut, că dacă spune "Contestați-o!"... poate să ne zică, poate să nu zică..."Domne, e treaba voastră ce faceți". Dar Doamna poate să zică "E mai bine să faci așa, așa, așa ca să rezolvăm cazul".

D: - Eu oricum n-am nimic de pierdut. Merg cu avocatul de față...

B: - Eu zic că ai de pierdut.

D: - Ce pot să am de pierdut, domnu' președinte? Spuneți-mi ce am de pierdut!

B: - Pentru că ei dacă sunt chitiți să ne salveze, ne salvează!

D: - Am vorbit și cu doamna Lipă și dânsa a rămas uimită, pentru că a fost dată chestia acum și nu s-a vorbit intern că... avem o problemă și există o problemă...

B: - Nu te lua după tot ce vorbește Lipă, că am vorbit și eu cu ea. Ea se bucură probabil în sufletul ei. Dar ea e trecută prin chestiile astea. Că la două Olimpiade le-au găsit... dar de unde știi tu că între timp cineva nu ți-a aruncat în farfurie ceva care tu n-ai știut?

(...)

D: - Cu ceea ce am fost eu depistat pozitiv e un hormon de creștere care poate fi influențat de efort, de mâncare, de odihnă.

B: - Păi, asta trebuie ...mănânci dracu' trei pui din ăștia hormonizați...

(...)

D: - Deci, notificarea asta... dacă a fost notificat și ICF, și WADA, și toți, nu știu cum o să iasă și cum o s-o scoată Agenția la capăt.

B: - Eu nu cred că a trimis acolo. Eu zic doar că și-a făcut datoria din cauza la tembelul ăla. Bănuiesc.

(...)

"Să găsim varianta cea mai scurtă de rezolvat!"

D: - Puteam să mă duc frumos să-mi bag dosarul de rentă, să mă retrag lângă familie, liniștit, să nu mă doară capul.

B: - Nici nu încape îndoială la chestia asta. Problema e să găsim varianta cea mai scurtă și de rezolvat, să puteți să ajungeți la Olimpiadă.

(...)

D: - Chestia asta dacă va ajunge la WADA și vine WADA și i-a luat și ANAD-ul... atunci o să fie boom!

(...)

D: - N-are nicio treabă substanța respectivă cu ceea ce am fost eu testat. Eu n-am un buletin biologic, în care ei să compare nivelul meu de hormon și să zică: Uite, e prea mare!

B: - Și eu mă bazez pe treaba asta. E natural produs sau...?

D: - A fost caz cu fotbalistul Sânmărtean. Tot scandal mare cu Agenția. Corpul lui producea de două ori mai mult testosteron decât un om normal. Și a dovedit că e...

B: - ... da, că îl produce el, normal.

(...)

"Îmi bag p... în mama lui WADA!"

B:- ... cât mergi, tragi. Nu te găsește curat, asta e! Nu știu regulile care sunt între ei, WADA, MADA, îmi bag p... în mama lor, că atâtea controale... toată lumea controlează pe toată lumea, ca și-n societate.

(...)

B: - I-am zis lui Lipă. "Doamna ministru...". "Băi Ioane, ai primit notificarea?". Zic "Nu, n-am primit-o, dar știu despre ce este vorba. Am fost informat". "Păi, și ce?". "Pentru ăștia doi bag mâna în foc. Pentru oricine altcineva, nu! Dar pentru ăștia doi bag mâna în foc". "Păi, și ce faci?". "Păi, mergem mâine, dăm proba aia cu ei... (neinteligibil)... să faci proba fulger... știți acum, la Olimpiadă, acum două Olimpiade... în 2004... pe Viorica au găsit-o și dopată, și cu hepatita C. Două odată, ca să te pună... așa... și s-a dovedit, mă! S-a dus și a ieșit campioană olimpică până la urmă!

(...)

"Cine zice că nu umblă la cutia cu maimuțe minte!"

B: - Și fiți atenți, haideți să avem grijă cu toții, că cazul se cunoște deja peste tot, nu mai e... toată lumea știe. Va interveni presa. Hai să nu ne copleșească și să ne... nici să ne ascundem... le dăm, domne, scurt, așa… o să sară pe noi, îți dai seama... (n. r. se rulează pe TV o știre despre decesul lui Ekeng). Fotbalistul ăsta de ce crezi c-a murit? Vezi... o dă la-ntors și-acolo... că hâr, că inima mărită, bla, bla, bla... Păi, uitați-vă, în pana mea, la fotbaliștii ăștia afară!. Nu la noi, că la noi nu e fotbal. Aleargă 90 de minute ca dracii. N-au splină, n-au plămân, n-au nimic. Când la o poartă, când la alta. Cum? Așa, că au patru picioare? Toată lumea folosește câte ceva. Numa’ că noi, românii, suntem proști și... nu știu... pe vremea noastră nu se știa, nu era internet, îți dădea două din alea...

(...)

B: - Cine face marea performanță și nu umblă la cutia cu maimuțe, ăla minte!

(...)

B: - (...) laboratorul nostru e pus în primul și-n primul rând să ne apere, nu să ne f...ă. Numai că, uite, se mai întâmplă și accidente! Iar dacă e cazul ăsta și să fie adevărat, trebuie să ne ferim serios (neinteligibil)... Bun, deci mâine dimineață fiecare merge pe calea lui. Eu plec la COR să vedem ce știu şi ei, că, na, au fost și ei informați pe linie scurtă, nu pe telefon. Vedem ce știu și ne întâlnim atunci la ANAD, vedem ce informații sunt. Haideți să fim docili...

 CRONOLOGIA UNUI DOPAJ ÎN MASĂ

  • 29 decembrie 2015 – Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) publică pe site lista actualizată a substanțelor interzise începând cu 1 ianuarie 2016: meldonium apare în premieră printre produsele nepermise;
  • 18 februarie 2016 – loturile olimpice de kaiac-canoe (masculin+feminin) pleacă în Portugalia într-un stagiu de pregătire preolimpic pe o durată de o lună de zile, interval de timp în care majoritatea sportivilor iau o medicație cu conținut de meldonium;
  • 7 martie 2016 – în urma "cazului Șarapova", tenismena depistată cu meldonium, ANAD distribuie către federații o alertă specială de atenționare: mailul ajunge și la sportivii de la kaiac-canoe;
  • 6-28 aprilie 2016 – sportivii din loturile de kaiac-canoe sunt testați antidoping de ANAD în trei ocazii, la Bascov și la Snagov;
  • 13 mai 2016 – primele cazuri de dopaj devin publice: Liviu Dumitrescu (hormon de creștere) și Ionuț Mitrea (meldonium) sunt confirmați de ANAD. Ambii sunt suspendați provizoriu;
  • 20 mai 2016 – FRKC trimite la regata de la Duisburg echipa de canoe Carp – Strat în locul celei destrămate, Dumitrescu – Mihalachi, deși avea deja indicii că și băieții din noua barcă sunt suspecți de dopaj. Carp și Strat obțin locul pentru Olimpiadă;
  • 27 mai 2016 – anunțul șocant: toți componenții lotului de kaiac-canoe au fost depistați pozitiv cu meldonium, transformând cazul în cel mai mare scandal de dopaj din istoria sportului românesc
  • 9 iunie 2016 – la ANAD încep audierile sportivilor, staff-ului tehnic/medical și a șefilor federației în legătură cu dopajul în masă de la kaiac-canoe;
  • 5 iulie 2016 – lui Carp și Strat li se ridică suspendările provizorii după ce ANAD constată că testele celor doi conțin concentrații de meldonium în limitele de toleranță admise de WADA (Agenția Mondială Anti-Doping), adică sub 0,1 miligrame;
  • 16 iulie 2016 – Federația Internațională de Kaiac-Canoe suspendă FRKC pe un an din toate competițiile din pricina unui " dopaj sistematic", obligând România să absenteze de la acest sport la Olimpiadă;
  • 13 decembrie 2016 – ANAD afișează primele sancțiuni definitive pentru lotul de kaiac: suspendări cumulate de 23 de ani pentru 7 dintre sportivi; Dumitrescu se alege cu o pedeapsă de doi ani și jumătate, necomunicată încă oficial.

Suspendările la zi dictate de ANAD

  • 1 an: Ionuț Mitrea – kaiac simplu
  • 2 ani: Elena Meroniac – kaiac dublu, Constantin Mironescu, Cătălin Turceag – kaiac 4
  • 2 ani şi 6 luni: Liviu Dumitrescu – canoe dublu
  • 4 ani: Petruș Gavrilă, Nicolae Burciu – kaiac 4
  • 8 ani: Traian Neagu – kaiac 4

Ion Bârlădeanu: ”Cum să acoperi, domne, un așa dosar?”

ion barladeanu

Președintele FRKC, Ion Bârlădeanu, explică dialogul incredibil cu Liviu Dumitrescu, neagă orice tentativă de intervenție în ancheta ANAD și admite că discuția cu sportivul a purtat-o după ce ”luasem și eu o pălincă”.

Domnule Bârlădeanu, suntem în posesia unei înregistrări audio făcute pe 11 mai 2016 de Liviu Dumitrescu, în care discutați detalii sensibile din ancheta despre dopajul de la lotul de kaiac-canoe.

Nu mă miră că Dumitrescu s-a pretat la un asemenea gest. Dar asta e! Tu încerci să-i ajuți în carieră pe unii, iar ei fac ce fac! Când mă suna să mă întrebe de ce s-au întârziat indemnizațiile și cum putem face să le primească, era bine. Da' mă rog! Ăștia sunt oamenii. Și ce zic în acea înregistrare?

Sunt multe pasaje în care sugerați că ați fi făcut demersuri pe lângă șefa ANAD, Graziela Vâjâială, ca să blocați scoaterea la iveală a dopajului în masă de la kaiac. De exemplu, spuneți la un moment dat că încercați să puneți batista pe țambal. Cum se poate pune batista pe țambal pe un asemenea dosar major?

Domne, eu am fost acuzat că am relații la WADA, la MADA, la ANAD și vedeți acum ce relații am, că toți cei prinși au fost suspendați. Și foarte bine că s-a întâmplat așa! Cu doamna Vâjâială n-am avut niciodată vreun conflict și ne-am întâlnit rar pe la diferite acțiuni generale. Până în momentul ăsta, cu audierile, n-am călcat niciodată în sediul Agenției. Îmi reproșez însă că am fost foarte naiv când am crezut că sportivii de la kaiac-canoe nu pot face toate chestiile astea cu dopingul.

"Auzisem și eu zvonuri"

Îi ziceți lui Dumitrescu o replică pe care ați fi primit-o de la Graziela Vâjâială: "Nu spuneți nici la antrenori! Căutăm să închidem!". Cum adică "să închidem"?

În nici un caz să acoperim dosarul, că nici n-ai cum, domne! Probabil era vorba despre a rezolva cât mai repede situația, că și noi aveam interesul să știm care sunt curați și care nu sunt. Asta cred că era nuanța!

E normal că ați avut informații din dosar, despre cei testați pozitiv, înainte să vă vină notificările de la ANAD? Că asta-i transmiteți lui Dumitrescu: "Am avut niște informații de vreo două săptămâni despre mai mulți".

De unde să aflu? Am auzit și eu tot felul de supoziții și zvonuri care circulau în acea perioadă pe la baza de la Snagov. Asta-i tot! Eu am dosarul complet cu seria de notificări, din care am aflat despre ce e vorba. Restul erau pur și simplu bârfe auzite colo, și colo, și colo.

"Nu vă pot spune numele persoanei importante"

De ce credeți că ministrul Elisabeta Lipă ar fi fost bucuroasă de necazul lui Dumitrescu?

Pentru că, în urmă cu ceva timp, Dumitrescu și Mihalachi au avut o discuție mai tare cu Lipă la Dinamo. Au luat-o peste picior, i-au cerut să le mărească salariul sau să le dea o premiere, ceva de genul ăsta. Au arătat atunci un comportament anormal în biroul lui Lipă, care i-a dat afară din încăpere. Dar i-am zis asta lui Dumitrescu în ideea de a-i ridica un pic moralul, să-l consolez, să-l ajut. Dar doamna ministru a manifestat față de mine o atitudine minunată. Mi-a zis mereu să țin capul sus, să merg mai departe, că nu se termină lumea aici, mai ales că federația n-are nicio vină în tot scandalul ăsta.

Cine e persoana importantă care pretindeți că mai era de față la discuția cu Graziela Vâjâială?

Dacă nu i-am spus lui Dumitrescu, nu vă spun nici dumneavoastră. Chiar nu fac treaba asta. Nu ar fi normal!

E posibil să fi fost Puiu Dobrescu de la COSR sau un alt oficial important de la Comitet?

Exclus! Complet exclus! Nu insistați, că nu vă dau această informație!

"Nu poți să iei hormon de creștere din prostie"

Cum vi se par sancțiunile dictate finalmente de ANAD?

Sincer, cam blânde la unii! La Mitrea, de exemplu, cu un singur an! Sigur, el a sprijinit ancheta, a arătat și cum i s-au făcut injecțiile, a dat multe detalii. Dar de ce ai luat, domne, dacă era vorba despre o fiolă neetichetată? Cum să permiți așa ceva pe corpul tău?

Dumitrescu are deocamdată doi ani și jumătate suspendare, dar a făcut apel. Vi se pare mai de condamnat el, fiindcă a ieșit cu hormon, sau cei cu meldonium?

Cu hormonul e mai grav, fără discuție! M-am interesat și eu cum e cu chestia asta și mi-a explicat chiar cineva din Agenție că nu poți să iei așa, chiar de prost, hormon, să zici că ai mâncat un pui infestat. E un produs sintetic, nu-l găsești pe stradă și înțeleg că e și foarte scump. Oricum, pe mine m-a mirat din start o chestie la Dumitrescu. Am avut o întâlnire informală la ANAD, eu am cerut-o, iar el a venit acolo cu avocat. Păi, dacă știi că ești curat și n-ai nimic de ascuns, de ce-ți mai trebuie domne avocat, până și la o întrevedere informală?

"N-avea niciun sens ca federația să mai facă apel la suspendarea lui Dumitrescu, atâta vreme cât a ieșit pozitiv la toate testele. Ce argumente să mai aduc în apel? Doar dacă vreau să devin caraghios și mai și expuneam inutil federația la cine știe ce situație stânjenitoare!"
Ion Bârlădeanu

"Am auzit și eu întrebări despre eventuala mea plecare din fruntea federației. A existat un demers de convocare a unei Adunări Generale Extraordinare. Ar fi fost nevoie de minimum 33 de semnături. S-au strâns aproape două. Mai precis, una!"
Ion Bărlădeanu

2005 e anul în care Ion Bârlădeanu a fost ales în fruntea federației de kaiac-canoe

Vâjială a primit amenințări dinspre sportivii suspendați

graziela vajiala

Șefa ANAD, Graziela Vâjială, spune că ”sunt SF-uri poveștile cu intervenții pentru acoperirea dosarului prin Agenție” și dezvăluie că Traian Neagu, Petruș Gavrilă și Liviu Dumitrescu au lansat amenințări către ea din cauza testelor pozitive reieșite la laboratorul de la București.

În biroul său de la sediul ANAD, Graziela Vâjială nu e surprinsă când aude despre existența unei înregistrări dinspre Liviu Dumitrescu, în care se pomenește și numele său. Povestește un episod neașteptat cu sportivul în prim-plan: "După ce am trimis notificările, a venit la mine și a încercat să mă șantajaze, îmi spunea că are nu știu ce discuție audio, că va face, va drege, că el trebuie să meargă la Olimpiadă și n-o să fie bine dacă nu e lăsat să se ducă la Rio. A vrut să vină apoi și a doua oară, nici nu l-am mai primit!".

Despre amenințări vorbește și în cazurile altor doi sportivi suspendați de ANAD, Traian Neagu (8 ani) și Petruș Gavrilă (6 ani): "Ne-au amenințat că se încadrează ei la SRI și ne arată cine sunt! Am auzit însă că n-au fost primiți".

"Dumitrescu e unicul caz cu hormon întâlnit la ANAD"

Se uită în viteză peste transcriptul convorbirii Bârlădeanu - Dumitrescu: "Oricine poate spune orice despre o persoană, dar trebuie să aibă și dovezi. N-am avut nicio discuție directă sau aluzivă cu președintele de la kaiac despre o încercare de acoperire a dosarului. Și să vrei să faci, nu ai cum, fiindcă pe circuitul probei există minimum 15 persoane, de la ofițerii care recoltează și specialiștii din laborator de pe diferite proceduri până la identificare. Fiecare semnează pentru rezultatul lui. Pe mâna cui să te dai și cine ar risca să facă așa ceva? Și apoi, expresia asta cu «batista pe țambal» nu mă caracterizează. Nu o folosesc. Iar laboratorul e complet independent de Agenție, își urmează propria strategie. Astea cu intervențiile sunt povești SF".

Și face o dezvăluire: "Cazul lui Dumitrescu este absolut special prin prisma faptului că nu am mai întâlnit în ANAD un sportiv cu hormon de creștere. El a făcut și apel. A cerut inclusiv un test ADN care să certifice faptul că e vorba despre sângele lui în probă, iar WADA a confirmat că are o structură genetică foarte specială, cu o probabilitate de 1 la 7 miliarde să se întâlnească la persoane neînrudite. Doar dacă ar fi avut un frate geamăn ar fi existat posibilitatea existenței unui ADN identic, dar nu e cazul la Dumitrescu".

"Și-au șantajat colegii care au colaborat la audieri"

Șefa ANAD punctează că știe și de existența altor înregistrări care circulă în piață: "Traian Neagu, cel care a fost capul afacerii cu meldonium, a înregistrat integral audierile! La un moment dat, i-am spus numele lui Mironescu dintre sportivii care își recunoscuseră vina, a ieșit din sală, l-a sunat pe Mironescu să-i pună înregistrarea și să-l amenințe, iar Mironescu ne-a sunat apoi pe noi chiar în timpul ședinței de audiere a lui Neagu! El și cu Gavrilă au căutat să-i amenințe și să-i șantajeze pe colegii care spuseseră adevărul despre ce se întâmplase la lot".

Cadrele medicale au fost suspendate pe viață!

ANAD a trimis deja notificări către tehnicienii și cadrele medicale implicate în cazul de dopaj de la kaiac, comunicând pedepsele în primă instanță.

Astfel, antrenorul lotului olimpic feminin, Bebe Zabet, a primit un an de suspendare, iar colegul său de la lotul masculin, Ștefan Vasile, s-a ales cu doi ani de pauză. Sancțiunile cele mai drastice au fost dictate împotriva medicului Clara Pătrugan și a asistentei Elena Moreșan.

Ambele au fost suspendate pe viață din sport. Cea de-a doua este persoana care a însoțit loturile de kaiac în cantonamentul din Portugalia, unde a făcut injecțiile cu meldonium sportivilor, din fiole neetichetate, aduse prin intermediul lui Traian Neagu, unul dintre componenții bărcii de kaiac 4.

"S-a pus des problema de ce Dumitrescu a ieșit pozitiv pe hormon, iar colegul său din barca de doi, Mihalachi, nu, deși au avut permanent același program. E simplu. Pentru că la Dumitrescu s-a efectuat test de sânge, iar la Mihalachi test de urină. Am făcut doar trei teste de sânge pe sportivi aleși aleator de la kaiac" Graziela Vâjială

Save

Save

Save

Save

Save

Comentarii (4 ) Adaugă comentariu

apetulburi  •  06 Ianuarie 2017, 19:31

completare la art precedent... vezi doar asa poti vede cine iti sunt prieteni si cine sunt oameni de cuvant, onoare sau incredere...........

apetulburi  •  06 Ianuarie 2017, 19:26

Latul se strange Marladene (vorba lui Mitica), tu in continuare vad ca nu ti asumi nici o vina, de neglijenta in serviciu ai auzit, de culpa sau favorizarea infractiunii ai citit vreodata, spui ca unul singur din 33 ti-au cerut sa pleci, da ba, dar ala are sange in instalatie, bravo lui, mai ales ca este si tanar si a avut curajul sa ti-o spuna in fata, referitor la ceilalti, nu-i subestima ca asa a pierdut si Mitica Liga, sper ca in ceasul al 12 lea sa simta ca au cojones si nu samburi de cirese intre picioare. Dna Vajiala care reprezinta o institutie importanta a statului are in acest moment varianta de al da in judecata pe Marladeanu pentru denunt calomnios, asta pentru a-si sustine nevinovatia in fata noastra a cititorilor si, mai important in fata tuturor sportivilor care vor fi verificati de acum inainte, asta daca nu organele statului ar trebui sa se autosesizeze si sa vada cine minte, pentru ca, pana acum din tot ceea ce a prezentat presa si decizia data stafului, din care tocmai creierul lipseste, sunteti cam bara-bara.... Dumitrescule esti tare, cred ca oricine ar fi fost in situatia ta ar fi facut la fel, ai facut-o in primul rand pentru a te proteja, pentru protectia ta si pentru aflarea adevarului, stai linistit, ai fost, esti si vei fi mereu un mare campion, a demasca niste infractiuni nu inseamna a fi turnator, poate ca dupa aparitia acestei inregistrari si Dna Vajiala si celelalte nume la care face referire interlocutorul tau ar trebui sa iti multumesca, ve

gigelos  •  06 Ianuarie 2017, 12:26

sportul formeaza caractere ! Mare caracter dumitrescu asta !

Vezi toate comentariile (4)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase