FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Presiune pe umerii lui Ianis Hagi din presa britanică: „Să demonstreze!”

Englezii pun presiune pe Ianis Hagi
Englezii pun presiune pe Ianis Hagi

Articol de - Publicat joi, 13 iunie 2024 11:46 / Actualizat joi, 13 iunie 2024 12:18

Ianis Hagi (25 de ani) va trebui să gestioneze la EURO 2024 și presiunea din presa internațională, nu doar așteptările venite dinspre România. Cunoscuta publicație britanică „The Mirror” i-a dedicat un material amplu fiului „Regelui”, iar concluzia este una fără echivoc: Ianis trebuie să demonstreze că merită să poarte numele Hagi la turneul final din Germania.

„The Mirror” a atras atenția, la începutul materialului, printr-o metaforă că Ianis riscă să facă de rușine numele Hagi, dacă nu va avea o prestație convingătoare la EURO 2024: „Numele de familie Hagi este unul țesut profund în textura fotbalului românesc, dar cusăturile amenință să se desprindă înainte de EURO 2024”.

Le-a dat „seen”! MM Stoica nu a mai suportat: „Nu mă mai interesează jucătorul ăsta”
MERCATO
Le-a dat „seen”! MM Stoica nu a mai suportat: „Nu mă mai interesează jucătorul ăsta”

Ianis Hagi, urmărit atent de presa din Marea Britanie

Ulterior, sursa amintită i-a analizat cariera lui Ianis Hagi și a stabilit că mijlocașul ofensiv are oportunitatea de a demonstra că merită să poarte numele lui Gheorghe Hagi, considerat aproape unanim „Regele” fotbalului românesc.

„Legendarul Gheorghe Hagi este considerat cel mai bun fotbalist din istoria României. Fostul star de la Real Madrid , Barcelona și Galatasaray a adunat 124 de selecții pentru România, marcând 35 de goluri, jucând în același timp în șase turnee internaționale. Hagi jr. a debutat în România în 2018 și a fost comparat instantaneu cu ilustrul său tată.

În timp ce Ianis Hagi s-a bucurat de un început luminos în cariera sa la Rangers, prevestind inițial o performanță permanentă, el s-a chinuit ulterior să continue acel impuls pe care l-a dat. A avut doar 13 apariții pentru giganții scoțieni în ultimul sezon și jumătate. Perspectivele sale la nivel internațional au fost, de asemenea, afectate cu doar trei goluri în 11 selecții, în ultimii 3 ani.

În efortul de a-și relansa cariera, Ianis Hagi a fost trimis sub formă de împrumut echipei spaniole Deportivo Alaves pentru sezonul 2023- 2024. Nici asta nu a funcționat, deoarece jucătorul de 25 de ani a marcat doar de două ori în 26 de jocuri, niciunul dintre aceste nefiind în La Liga.

Chiar și așa, s-a considerat că Ianis Hagi a făcut destule pentru a câștiga un loc în lotul naționalei sale pentru EURO. Și el, tatăl său și suporterii români vor spera că în sfârșit să își poată atinge potențialul. În cele cinci apariții la turneele finale EURO, România a trecut doar o singură dată de faza grupelor.

Inevitabil, performanța aceasta s-a petrecut pe vremea lui Gheorghe Hagi, când și-a făcut ultima apariție pentru țara sa la EURO 2000. Atunci, România a ajuns în sferturile de finală.

Ianis are acum șansa să demonstreze că este demn de numele de familie Hagi, cu o oportunitate uriașă în tricoul României la EURO 2024”, a notat celebra publicație britanică „The Mirror” despre Ianis Hagi.

Lotul României pentru EURO 2024

PORTARI: Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile Mogoș (CFR Cluj, 5/0), Radu Drăgușin (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 26/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 34/2)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian Șut (FCSB, 1/0), Darius Olaru (FCSB, 16/0), Dennis Man (Parma | Italia, 22/7), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 19/4), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel Coman (FCSB, 13/1)

ATACANȚI: Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 9/2), George Pușcaș (Bari | Italia, 41/11), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 1/0)

Programul României la CE 2024

România face parte din Grupa E de la EURO 2024, unde le va înfrunta pe Ucraina, Belgia și Slovacia după cum urmează:

17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Toate grupele de la EURO 2024

Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
Grupa D: Olanda, Austria, Franța, Polonia
Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Ucraina
Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, Georgia

VIDEO Naționala României se antrenează intens înainte de începerea EURO 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Liga Campionilor
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Stranieri
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (11)
Ianis.e.varza
Ianis.e.varza  •  13 Iunie 2024, 21:04

Ați uitat sa mai traduceți din articolul original că 'marele antrenor ' Iordănescu jr s a dus personal în Spania sa discute cu Domnul Goe sa l motiveze și să l încurajeze, și apoi ar mai fi vorbit și cu antrenorii lui Alaves( probabil asta era voia cancerului fotbalului românesc ). Fanii sunt disperați să l vadă pe Domnul Goe jucând sau tacsu' ??!

lenroc
lenroc  •  13 Iunie 2024, 16:53

Ianis, așa dezlânat cum joacă, e în primii 10 fotbaliști români din acest moment. Problema nu e Hagi jr. ci lipsa crasă de valoare a tuturor jucătorilor români. Plus habarnismul lui Iordănescu.

Papagigli
Papagigli  •  13 Iunie 2024, 16:52

Si as mai avea ceva de spus. In ultimul timp ni se tot atrage atentia de catre selectioner, de catre FRF si de catre media sa nu-i mai criticam pe jucatori ca ii demoralizam. Pai, draga domnule, de demoralizat ii demoralizati voi. Cam cit de motivati credeti ca sunt jucatorii care trag greul an de an cind vad ca unul care a jucat 4 ore, cap la cap, in sase ani, e numit capitan, i se ofera tricoul cu numarul 10, apare in toate interviurile si in toate reclamele. in toate prim-planurile televiziunilor autohtone si-n toate comentariile "expertilor"? Cam cit de motivational este acest focus obsedant si aberant pentru ceilalti jucatori? Ca un Gica nu se gindeste decit la fiu-sau, e poate justificabil, dar voi, restul, ce justificare aveti?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează