ALTELE  »  JUNIORI  »  CUPA HAGI DANONE

Hagi i-a urmărit pe minicampionii Capitalei la Cupa Danone

Articol de GSP - Publicat luni, 17 mai 2010 00:00

Gică Hagi a urmărit cum Şcoala Generală "Mircea Eliade" şi CSŞ 2 Bucureşti s-au calificat la turneul final de la Constanţa al Cupei Hagi Danone (29 mai - 1 iunie).

Micuţii fotbalişti au luat cu asalt ieri stadionul Rocar din Capitală! Arena pe care în urmă cu un deceniu se jucau partide de Liga I a găzduit ultima etapă zonală a Cupei Hagi Danone. Învingătoarele, Şcoala Generală "Mircea Eliade", pentru competiţia rezervată şcolilor, şi CSŞ 2 Bucureşti, pentru competiţia rezervată cluburilor, sînt echipele care întregesc tabloul turneului final de la Constanţa.

Sub ochii lui Gică Hagi, copiii cu vîrste cuprinse între 10 şi 12 ani au arătat că ştiu să lege şi pase, să tragă şi pe poartă. E adevărat, uneori au şi ţinut prea mult de minge, dar au fost pedepsiţi imediat. "Haide pe bancă, n-ai dat pasă!", i-a strigat profesorul de la Eliade, Ion Toma, unui elev al său.

Lacrimi şi urale
Dacă finala pe şcoli a fost adjudecată clar de "Mircea Eliade", învingătoare cu 6-1 în faţa Şcolii nr. 102, finala între cluburi a fost mult mai disputată. 0-0 la finalul celor două reprize şi 5-4 la penalty-uri pentru CSŞ 2 contra Petrolului Ploieşti. Ultimul şut din seria de cinci a fost trimis alături de un junior prahovean, moment în care acesta a izbucnit în lacrimi. Nimeni nu l-a putut consola! La doar cîţiva metri mai încolo, bucureştenii salutau galeria care i-a împins de la spate tot meciul. Campionii, dar şi învinşii au fost răsplătiţi cu premii şi autografe de către Hagi.

"Cu siguranţă din această competiţie vor ieşi viitori fotbalişti de valoare. La turneul de la Constanţa vom vedea jocuri de o calitate şi mai bună"
Gheorghe Hagi

"Eu pînă la 20 de ani nu ştiam să dau cu dreptul în minge. Mereu e timp să te îmbunătăţeşti, cu condiţia să munceşti tot mai mult" "
Gheorghe Hagi

Kuweitian în semifinale
În penultimul act al competiţiei de ieri, pe teren s-a aflat şi un jucător de culoare, elev la Şcoala nr. 20. Alidani Basem, poreclit "Basi" de către colegi, are 12 ani şi este născut în Germania. "Tatăl meu este din Kuweit şi lucrează în Germania, iar mama este româncă. Îmi place mult să joc fotbal. Idolii mei sînt Benzema şi Rădoi", a spus, timid, puştiul.

Golgeter de la Steaua
Cel mai bun marcator al competiţiei dintre şcoli a fost Cătălin Mirea, elev la Şcoala Generală "Mircea Eliade" şi junior la Steaua. "Joc atacant sau mijlocaş stînga şi îmi place mult să bag mingea-n poartă", spune Cătălin. El îşi doreşte să ajungă la echipa mare a Stelei: "Nu prea îi merge bine echipei, dar eu abia aştept să ajung să joc şi eu pe Ghencea".

Spre Africa de Sud
Turneul final de la Constanţa va cuprinde două competiţii, una între şcoli şi o alta între cluburi. Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, se va disputa Supercupa, între învingătoarele din cele două miniturnee, iar cea care va cîştiga va reprezenta România la Danone Nations Cup din Africa de Sud (30 septembrie - 3 octombrie).

PARTICIPANTE LA TURNEUL FINAL DE LA CONSTANŢA
CLUBURI: Luceafărul Brăila, Aripi LPS Piteşti, Ceahlăul Piatra-Neamţ, ACU Arad, FC Braşov, Viitorul Zalău, CSŞ 2 Bucureşti, Academia Gheorghe Hagi
ŞCOLI: Şcoala nr. 13 "Ştefan cel Mare" Galaţi, Şcoala "I. Gh. Duca" Rîmnicu Vîlcea, Şcoala nr. 12 LPS Suceava, LPS "Banatul" Timişoara, Şcoala nr. 27 Braşov, Şcoala "Ion Agîrbiceanu" Cluj-Napoca, Şcoala Generală "Mircea Eliade" plus o şcoală generală din Constanţa.

3.000 de copii au luat parte la Cupa Hagi Danone, la cele şapte etape zonale

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
 •  17 Mai 2010, 09:19

Bravo CSS2. Bravo domnului profesor Vali

 •  17 Mai 2010, 02:23

Respect Gica Hagi!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează