Colectia de reviste Monede Antice
Copii fidele ale monedelor celor mai mari imperii ale lumii

1
Sesterțul
Sesterțul
lui Traian
20 martie


Moneda care celebra campania în Dacia a lui Traian, împăratul sub a căruim stăpânire Imperiul Roman a cunoscut o dezvoltare și expansiune fără precedent.

2
Tetradrahma
Tetradrahma
din Kyme
3 aprilie


Tetradrahma era o monedă cu o valoare de patru drahme (valoarea unitară a sistemului monetar al Greciei antice), bătută in orașul Kyme - orașul nobil din Aeolia, fondat, conform legendei, de o amazoană.

3
Staterul lui
Staterul lui
Alexandru Macedon
17 aprilie


Alexandru Macedon a fost primul suveran care a bătut monede cu efigia sa. Monedele pe care era reprezentat acesta au continuat să circule mult după moartea lui.

4
Asul lui
Asul lui
Octavian Augustus
1 mai


Moneda a fost emisă în urma reformei monetare dorite de Augustus pentru a restabili ordinea în vistieria romană după ravagiile provocate de războaiele civile. Asul era una dintre monedele de cea mai mică valoare, emisă în cupru.

5
Staterul din
Staterul din
Calcedon
15 mai


Calcedon a fost o veche colonie greacă fondată în anul 685 î.Hr., pe malul asiatic al Bosforului, denumită și „orașul orbilor” deoarece poziția aleasă de fondatorii săi era atât de evident inferioară celei de pe malul opus – unde avea să se ridice mai târziu Bizanțul – încât doar un orb n-ar fi observat.

6
Solidus
Solidus
Iustinian I
29 mai


Această monedă era din aur masiv, bătută la Constantinopol în timpul domniei lui Iustinian. Visul împăratului era de a recâștiga controlul întregii Mediterane.

7
Sesterțul
Sesterțul
lui Galba
12 iunie


Moneda este un sesterț emis în primul an de domnie al împăratului Servius Sulpicius Galba, care i-a succedat lui Nero după moartea acestuia din urmă.

8
Sesterțul lui
Sesterțul lui
Eukratides I și altele
26 iunie


Ultimul număr al colecției aduce mai multe reviste și monede diferite care vor fi distribuite la chioșcurile de ziare în același timp și care nu au apărut anterior în această serie. Printre ele se numără și sesterțul lui Eukratides, o monedă bătută în regatul greco-bactrian ce atestă influența profundă lăsată de cultura elenă în Asia Centrală după căderea imperiului lui Alexandru Macedon.