ALTELE  »  STIRI  »  NATIONALA / BELARUS - ROMANIA, AZI, ORA 19:00, TVR 1

Balaci simte calificarea

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 septembrie 2007 00:00

Fostul international Ilie Balaci crede ca Romania va obtine victoria la Minsk: "Atuurile noastre sint valoarea si forma lui Mutu si inspiratia selectionerului. Mutu poate face diferenta oricind. Face senzatie in Italia, dar pina la urma nici el singur nu ne poate garanta succesul, pentru ca nu joaca si ca aparator. Antrenorul a dovedit in aceasta campanie ca este foarte inspirat, din moment ce nu a pierdut nici un meci si doar nesansa ne-a impiedicat sa luam cele trei puncte cu Bulgaria, acasa". ( Justin Gafiuc)

"Putem bate fara emotii"
Mircea Lucescu apreciaza ca Romania trebuie sa invinga la Minsk prin prisma motivatiei superioare fata de adversar: "Ne asteapta un meci greu in Belarus. Noi tragem pentru calificarea de pe primul loc, daca se va putea, in timp ce ei au sanse minime sa mai ajunga la turneul final. Experienta si motivatia ne vor ajuta sa cistigam. Am avut ocazia sa vad in campionatul Ucrainei citiva jucatori din Belarusului si am descoperit niste fotbalisti agresivi, care-si dau viata pe teren. Chiar si asa, avem insa forta de a bate fara emotii". (Justin Gafiuc)

Record stelist
De peste 17 ani, "nationala" n-a mai avut la un meci oficial printre titulari cinci jucatori provenind de la o singura formatie din campionatul intern. Steaua e pe punctul de a oferi acest mic record, daca, potrivit previziunilor, P. Marin, Goian, Nicolita, Ov. Petre si Dica se vor regasi in formula de start la Minsk. Precedentul s-a consemnat in iunie '90, cind, la CM din Italia, Dinamo a oferit sase oameni din primii unsprezece la partida Romania - Irlanda (0-0, 4-5 dupa 11 m): Rednic, Andone, Klein, Sabau, Lupescu si Raducioiu. (Justin Gafiuc)

Bugheanu: "Sergiu va inscrie!"
In urma cu ceva mai mult de 20 ani, un pusti pirpiriu venea la selectie la CSs Rm. Vilcea. Era Sergiu Radu. Profesorul Nicolae Bugheanu (57 de ani) l-a remarcat inca de atunci: "Avea viteza, ambitie si tehnica la minge de atunci. A fost un baiat cuminte si ascultator, nu mi-a iesit niciodata din cuvint. sapte ani l-am pregatit. Nu mai speram sa ajunga la echipa nationala, dar acum sint fericit. Ascultati ce va spun, daca joaca in Belarus, va da si gol. Am vorbit cu el la telefon. Era emotionat. Mi-a spus ca s-ar putea sa intre titular. I-am spus: «Uscatule (ca asa il poreclisem eu), fii tare! O sa marchezi!»".

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează