ALTELE  »  STIRI  »  ROMINIA - OLANDA 5-5 // MECI CARITABIL

Ce aperitiv!

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 octombrie 2007 00:00


La meciul sau de retragere, Sabau a fost capitanu "tricolorilor". Generatia de aur si Portocala mecanica au facut spectacol la "Stele in iarba". Daca acesta ar fi fost meciul care ne-ar fi calificat la Euro, am fi venit la stadion si cu biletele pentru Austria si Elvetia. Nu din trufie, ci fiindca Generatia de aur ne-a obisnuit cu turneele finale. Aceleasi trasee, ca intr-o fotografie veche, in care pe retina se fixeaza o calda familiaritate. Baciul Popescu aranjeaza fracul dirijorului Hagi, care ataca vijelios primele note. "Fiara" Laca il controleaza pe Witschge la glezne. Un salut doar. Iar Stelea il blocheaza pe Trustfull in fata lui Dan Petrescu. Witschge nu e dispus sa mai faca gesturi caritabile. Un sut plasat de la 22 de metri scutura plasa (22). si fratii de Boer vin dintr-o alta galaxie. Ronald aduna veninul Cobrei intr-un lob, care musca din bara. Frank pleaca pe stinga, iar centrarea sa e perfecta pentru Hooijdonk (28).

Orgoliul lui Hagi n-a iesit la pensie. Regele trage puternic la coltul lung, iar Breukelen raspunde cu o reverenta (35). Hooijdonk rateaza un penalty (38). "Vampirul" de la Rotterdam se razbuna inainte de pauza cu o scarita in fata lui Stelea. Ronald de Boer (47) vrea sa strice retragerea lui Sabau, 1-4. Hagi ii mai arata lui Mutu inca o data ce inseamna sa fii lider la "nationala". O fenta ucigatoare si un sut imparabil il lasa cu sireturile dezlegate pe Breukelen. Ganea dribleaza tot (54), reduce diferenta, 3-4, si e chemat apoi de tribuna sa-l pedepseasca pe asistentul Szekely, care n-a vazut un hent la golul de 3-5 al lui Trustfull. Vio marcheaza si el (63). E 4-5, dar finalul se joaca pentru spectacol. si Craioveanu (80), face pace si 5-5, cu un voleu splendid.

Copii vor primi banii
Astazi, la ora 11:00, jucatorii Generatiei de aur, impreuna cu fotbalistii "Portocalei mecanice" vor inmina fondurile strinse in urma disputarii partidei caritabile de la Cluj organizatiei umanitare "SOS Satele Copiilor" din Bucuresti. Gica Popescu, organizatorul galei Seara Campionilor si majoritatea fostilor componenti ai "nationalei" Romaniei care vor veni insotiti de copiii lor. (George stucan, Costas Mincu)

Ianis si Nicolas
La incalzire, fiul lui Hagi, Ianis, si-a solicitat parintele pentru citeva pase. Dupa ce a terminat cu Hagi, Ianis l-a luat la bani marunti pe Andone, caruia i-a pasat si cu stingul, si cu dreptul. Ultimul luat in vizor a fost Ganea. Ianis s-a linistit apoi in compania baiatului lui Gica Popescu, Nicolas, imbracat intr-un tricou al "nationalei" cu numarul 6, pe care era inscriptionat numele sau.

8 la infinit
In momentul in care a fost prezentat Sabau, in jurul terenului a fost aprinse artificii. Spectatorii au ridicat placute cu numarul 8, aplaudind frenetic. "Motului" i s-au oferit 3 cupe pentru intreaga activitate. "Daca s-a organizat un astfel de eveniment, inseamna ca am facut ceva pentru fotbalul romanesc", a transmis Sabau prin vocea crainicului.

Campion mondial
Cu o ora inainte de startul meciului luminile nocturnei s-au stins, jucatorii celor doua echipe fiind prezentati pe rind. Cele mai multe aplauze le-au primit Ioan Andone, antrenorul CFR-ului, si Gheorghe Hagi. Cind Regele a intrat pe teren stadionul a explodat efectiv, strigindu-i numele fostului antrenor al Stelei. La prezentarea lui Viorel Moldovan, crainicul a facut o gafa, reparata imediat, gasind in palmaresul lui Vio un titlu de campion mondial. Fostul jucator al lui Nantes a izbucnit in ris.

Ceasul Lordului

Surprinzator, presedintele Gloriei, Jean Padureanu, a fost primul care a ajuns la stadionul visiniilor, "Dr. Constantin Radulescu". Tata Jean a sosit la stadion la ora 18:10, cu doua ore si 20 de minute inainte de startul jocului. La partida a asistat intreg lotul Gloriei Bistrita, formatia antrenata de Sabau.   

Gullit n-a mai venit
Unul dintre cei mai importanti oaspeti asteptati la "Seara Campionilor", olandezul Ruud Gullit, n-a mai ajuns in Romania. Dan Petrescu si Ronald de Boer au venit impreuna de la Londra, cu un avion privat. Cei doi urmau sa participe la meciul de retragere al fostului fundas de la Chelsea, Marcel Desailly. Partida n-a mai avut loc din cauza cetii.

388 de mii de euro s-au strins in urma licitatiei de tricouri de la "Seara Campionilor-Stele in iarba", bani care vor fi donati catre oreganizatiei umanitare SOS Satul Copiilor

Recordul "Motului"

Cel mai apreciat tricou dintre cele scoase la licitatie s-a dovedit a fi al lui Ioan Ovidiu Sabau, pentru care Iuliu Muresan, presedintele lui CFR Cluj, a oferit 55.000 de euro. Tricoul lui Hagi a fost cumparat cu 20.000 de euro, al lui Gica Popescu cu 22.000 de euro. si internationalul portughez, Luis Figo, a trimis un tricou semnat la licitatie, achizitionat de Gica Hagi pentru 11.000 de euro.

Donatia olandezilor
Frank de Boer a surprins intreaga asistenta de la dineul oficial, anuntind ca toti jucatorii olandezi prezenti la "Seara Campionilor" au donat suma de 50.000 de euro pentru asociatia SOS Satul Copiilor . In schimbul acestor bani, ei vor primi tricoul purtat la meciul Romania-Olanda de miine, purtat de Ruud van Nisterlooy.

"E important sa astfel de colegi, de prieteni. Am fost si am ramas o familie. Le multumesc pentru ce au facut pentru mine"
Ovidiu Sabau

"Tot meciul ne-am gindit la binele pe care il facem copiilor. S-a vazut ca mingea inca ne asculta. A fost frumos"

Gica Hagi 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează