ALTELE  »  STIRI  »  NATIONALA

Emotii fatale

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 iulie 2007 00:00

Unchiul lui Rat, care a suferit un atac dupa meciul cu Slovenia din 6 iunie, nu si-a mai revenit si a murit . Razvan Rat a avut doi suporteri apropiati in tribune, la meciul cu Slovenia, de la Timisoara, din 6 iunie. Tatal sau, Ionel, si unchiul Gheorghe (55 de ani), fratele geaman al parintelui. Ultimul a venit la stadion imbracat chiar cu tricoul "nationalei" cu numarul 3, primit cadou de la nepot, cu o zi inainte. Era prima data cind il vedea din stadion pe Razvan jucind pentru echipa nationala. Pustiul pe care altadata il juca pe genunchi, cu speranta ca intr-o zi va deveni un mare jucator, a crescut si i-a implinit speranta.

S-a agitat tot meciul
"Nea Gicu", cum i se spunea in familie, s-a ajutat continuu. "Hai, da-i lui Razvan, ca a plecat pe stringa!", "Lasa, Razvane, nu mai urca, ca tot nu ti-o da", s-a enervat el la un moment dat. Dupa joc, fericiti de victoria "tricolorilor", 2-0, Gheorghe si Ionel au plecat spre vestiare, sa vorbeasca cu Razvan. "Ce sa-i spun eu acum lui Razvan, bai Ionele? As vrea sa ramina la noi in noaptea asta, sa sarbatorim", se lamenta Gheorghe. A fost ultimul gind, dupa care a cazut secerat. Atac cerebral. Interventia medicilor de la Salvare a fost ineficienta. Intrase in coma.

10 zile in coma
Dupa 10 zile, timp in care nu si-a revenit nici o clipa din coma, inima lui Gheorghe a cedat, la ora 23:10. Cu o zi inainte implinise 55 de ani. Razvan Rat, care l-a vizitat la Spitalul din Timisoara imediat dupa meci, a venit la inmormintare, care a avut loc la numai citeva zile dupa nunta sa. Jucatorul lui sahtior este afectat: "Imi pare rau ca n-am mai apucat sa vorbim dupa meci. Unchiul meu m-a incurajat mereu. N-am sa-l uit niciodata!"

Gemeni
Gheorghe Rat a practicat si el fotbalul. "Am jucat impreuna la Rapid Piatra Olt, iar fratele meu a evoluat chiar in Divizia B, la Giurgiu. Drumurile noastre s-au despartit in 1973, cind am terminat scoala Tehnica. El a fost repartizat la Timisoara, iar eu la Pitesti. A mai fost legitimat si la Elba Timisoara. Ne-am schimbat de  multe ori in timpul meciurilor fara sa-si dea seama nimeni", povesteste Ionel Rat. Asemanarea izbitoare dintre cei doi frati i-a indus in eroare si pe medicii: "La prima vizita facuta dupa internare, doctorii au crezut ca si-a revenit fratele meu. Of, Doamne, ce bine ar fi fost! Am mai ramas patru frati, doi baieti si doua fete".

"Emotiile din timpul meciului i-au provocat acel atac cerebral fatal. Era atit de bucuros ca ma va vedea jucind pentru prima oara din tribune"
Razvan Rat  

"Este trist cind membri ai familiei  tricolore  pierd persoane dragi. Sintem alaturi de familia lui Razvan si suferim impreuna cu el"
stefan Iovan, secund "nationala" Romaniei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează