ALTELE  »  STIRI  »  LUXEMBURG

Florentin Petre:

Articol de GSP - Publicat luni, 15 octombrie 2007 00:00

Mijlocasul Florentin Petre a declarat, duminica, agentiei NewsIn, ca nu se mai astepta sa fie convocat la echipa nationala a Romaniei pentru meciul cu Luxemburg, dar acum e sigur ca va fi utilizat de selectionerul Victor Piturca in partida de miercuri.

"Nu ma mai asteptam sa fiu chemat, dupa ce in prima faza s-a renuntat la mine. Dupa meciurile din campionat pe care le-am facut cu TSKA era normal sa fiu convocat si acum sunt fericit ca s-a intamplat acest lucru chiar daca putin mai tarziu", a spus Petre.

Convocat la nationala, in regim de urgenta, dupa ce Paul Codrea, Banel Nicolita si Adrian Mutu au primit cartonase galbene in partida cu Olanda si nu au drept de joc in meciul de miercuri, Florentin Petre e sigur ca va fi folosit in disputa cu Luxemburgul: "Daca m-a chemat, eu zic ca voi juca. Sper sa fac un joc cat mai bun pentru ca baietii au demonstrat sambata seara ca Romania e o echipa mare. Au facut un joc foarte bun contra Olandei si merita toate felicitarile. Nu imi e teama deloc de nationala Luxemburgului, dar trebuie luata in serios".

Fotbalistul nu considera Romania ca fiind deja calificata la EURO 2008, dar crede ca a facut un pas important pentru obtinerea calificarii dupa ce a invins Olanda. "Mai avem meciuri de jucat. Parerea mea e ca suntem cu un pas la EURO, iar celalalt il vom face doar cand vom obtine calificarea si matematic. Deocamdata mai sunt inca trei meciuri", a mai spus mijlocasul.

Acesta a evoluat duminica dupa-amiaza in partida amicala pe care echipa sa de club, TSKA Sofia, a castigat-o, in deplasare, contra unei echipe din Macedonia, scor 2-1. Romanul a inceput jocul ca titular, a marcat un gol si a fost inlocuit in minutul 80. Luni dimineata, Petre va ajunge in cantonamentul echipei nationale de la Mamaia, dar nu se va antrena alaturi de restul lotului decat incepand de marti, deoarece acuza o stare de oboseala.

In varsta de 31 de ani, Florentin Petre este mijlocas dreapta si a debutat in echipa nationala a Romaniei pe 19 august 1998, in deplasarea din Norvegia, scor 0-0. De atunci, acesta a bifat 45 de selectii, reusind sa marcheze si patru goluri.

Partida Luxemburg - Romania se va disputa miercuri, de la ora 21:15, si va fi transmisa in direct pe TVR 1.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează