ALTELE  »  STIRI  »  SCANDAL ALBANIA

"Mafie!"

Articol de GSP - Publicat luni, 03 decembrie 2007 00:00

Lovitura de teatru in Albania: premierul Sali Berisha acuza reprezentativa tarii sale ca ar fi vindut ultimul meci din preliminariile lui Euro 2008, 1-6 cu Romania, la Bucuresti, dar si pe cel precedent, 2-4 cu Belarus, acasa! seful guvernului de la Tirana a punctat ca "jucatorii au mintit oamenii si au dezonorat tricoul pe care-l poarta. Acolo e un grup mafiot, care calca pe steagul national. Au vindut golurile, au vindut drapelul, au vindut totul!".

Cadouri pentru albanezi
Subteranele partidei de la Bucuresti s-ar lega de zona pariurilor, existind suspiciunea ca oficiali si fotbalisti albanezi ar fi mizat pe scor exact pentru infringerea de pe "Lia Manoliu". Principalii vizati ar fi patru internationali: Klodian Duro, Haxhi, Dede si Bushi. In plus, scandalul a rabufnit si pentru ca oaspetii au fost dezamagiti ca Romania le-a aplicat o neasteptat de severa corectie dupa sprijinul acordat in preliminarii, remizele vitale cu bulgarii.

Cadouri de la Bucuresti

Scindarea lotului a facut sa iasa la iveala manevre ascunse, capitanul Lala avind, dupa partida de la Bucuresti, o discutie la cutite cu presedintele federatiei, Armand Duka, despre lipsa implicarii unor coechipieri in fata lui "tricolorilor". Albanezii au acuzat si faptul ca, dupa egalul de la Tirana cu Bulgaria, unii apropiati ai lotului ar fi primit din Romania cadouri nu extrem de scumpe, dar in afara protocolului obisnuit.

Lupescu: " Scandal politic"

Conducatorii FRF sint convinsi ca scandalul din Albania, dupa infringerea contra "tricolorilor", este doar un joc intern al albanezilor. "La 6-1 nu cred ca se poate vorbi de vinzarea meciului. Le multumesc albanezilor ca i-au incurcat pe bulgari, dar la Bucuresti, daca nu-i oprea Piti pe baieti, puteam sa le dam si 10 goluri", a declarat Mircea Sandu. Ionut Lupescu a afirmat si el: "Eu cred ca este doar un scandal politic, creat pentru a se pune presiune asupra presedintelui federatiei albaneze". (George stucan)

"Se califica Bulgaria?"

Bulgarii spera ca acest scandal sa-i ajute sa joace la Euro. "Ne va trimite Interpolul la turneul final?", se intreaba cotidianul Tema Sport, care comenteaza: "Declaratia prim-ministrului albanez Sali Berisha ar putea califica Bulgaria la Euro 2008. Daca UEFA si Interpolul dovedesc ca meciul de la Bucuresti a fost trucat, sint sanse ca Romania si Albania sa fie penalizate si echipa noastra sa-i inlocuiasca pe vecini". (Theodor Jumatate)


Barici neaga ferm

Contactat telefonic, Otto Barici sustine ca afirmatiile lui Berisha "sint o timpenie! N-am vazut nimic suspect in meciul de la Bucuresti" Fostul selectioner de la Tirana a explicat si de ce a renuntat la colaborarea cu albanezii, infirmind afirmatiile aparute in ziarele bulgare, potrivit carora ar fi facut-o tocmai in semn de protest: "As fi prelungit bucuros, dar le-am pus albanezilor trei conditii pe care n-au putut sa le respecte". (Aurelian Botezatu)

Albanezii au sesizat UEFA
La Tirana, autoritatile vor sa afle ce s-a intimplat la Bucuresti. Yulli Pengo, ministrul albanez al turismului, culturii, tineretului si sporturilor, a trimis o scrisoare la UEFA, cerind forului european sa ancheteze ultimele doua meciuri ale Albaniei, cu Belarus si Romania. (Theodor Jumatate)

"Ce ne mai trebuia noua victoria aia cu Albania? Sint niste timpiti albanezii daca ne acuza de blat!"

Dumitru Dragomir


"Acuzatiile premierului albanez nu ating sub nici o forma Romania. E problema lor cu casele de pariuri"
Gheorghe Miu, ambasadorul Romaniei in Albania

"Noi eram calificati, nu aveau de ce sa ne vinda noua albanezii meciul. Premierul Albaniei e raspunzator de declaratia facuta"

Cosmin Contra

"E problema noastra interna, nu implica cu nimic Romania. Nu mi-e teama de nici o ancheta pentru ca nu-mi tradez niciodata culorile tarii"

Klodian Duro, international albanez

"O idiotenie! Daca au ajuns sa puna la indoiala meciul de la Bucuresti, unde au pierdut cu 6-1, inseamna ca albanezii nu stiu despre ce vorbesc!"
Ciprian Marica

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează