ALTELE  »  STIRI  »  FRF

Nasu' ataca!

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iunie 2007 00:00

Mircea Sandu si Ionut Lupescu au lansat un atac violent asupra arbitrilor din prima grupa valorica stabilita de CCA si spun ca aceasta va fi anulata de Comitetul Executiv

Dupa ce marti, presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a anuntat componenta lotului A de arbitri pentru sezonul viitor, ieri, Mircea Sandu si Ionut Lupescu au atacat dur mai multi arbitri care se aflau pe lista. "Nu am stiut dinainte de acea lista. Sint acolo arbitri care au 40, 42, 43 de ani si care ar fi cazul sa ne lase. Continua sa fie nepotisme in arbitraj. Unii parinti si-au votat copiii. Ce cautau Costica <<Vilcea>>, Costica <<Suceava>> si Vasile Avram la sedinta? Noi i-am pregatit pe arbitri, am facut eforturi, dar in meciuri nu s-au vazut rezultatele", a spus Nasu'.

Presedintele FRF si-a continuat atacul indreptindu-si tirul catre Marian Salomir. "Sint unii arbitri compromisi! Unii sint de zece ani la acelasi nivel, iar UEFA ne recomanda ca dupa doi, trei ani sa aducem altii, tineri. Ce, CCA-ul nu stie de aceste reglementari?", a tunat Sandu. Apoi a continuat: "Salomir nu a dat penalty pentru Steaua, Rapid si Poli si ne pune mari semne de intrebare. Am jucat si noi fotbal, stim cind un arbitru greseste fara a influenta rezultatul". Dupa ce presedintele CCA a spus ca "pentru Comisie este o palma daca Ionut Lupescu se va ocupa de delegari", Mircea Sandu a ramas inflexibil: "Nu, nu este o palma, este un pumn!".

Replica lui Gheorghe Constantin a fost scurta: "Nici eu, nici Avram n-am votat lista. Apoi, daca FRF vrea alta lista, foarte bine, sa o faca, insa cine crede ca poti arunca 20 de arbitri tineri si foarte tineri in Liga I si sa astepti rezultate peste noapte se insala amarnic".

"De data asta sint de acord cu Mircea Sandu. In afara a 7-8 nume, acea lista nu este una a credibilitatii"
Ion Craciunescu



RECORD
5 arbitri din cei 18 propusi de CCA pentru a arbitra in Liga I au peste 38 de ani, limita de virsta in arbitraj fiind de 45 de ani

Lupescu: "Asa, nu accept!"
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a afirmat ca nu va fi de acord sa se ocupe de delegarile arbitrilor, daca actuala lista a arbitrilor nu va fi modificata. "Nu accept sa ma ocup de delegari in aceste conditii. O parte dintre cei aflati pe lista trebuie schimbati! Ne trebuie arbitri credibili! Nu conteaza ca sint tineri sau ca nu au experienta! Sa fie credibili! Nu mai vreau sa fie greselile grave de anul trecut! Daca cineva va mai gresi astfel, la revedere! Afara din fotbal!", a spus Lupescu. "Ce daca am 7-8 locuri pe lista FIFA, cind arbitreaza 2, 3 si atunci meciuri fara importanta! Risc, dar mai bine ramin cu 2-3 arbitri de valoare", a mai adaugat el.

Coltescu amenintat
Mircea Sandu a lansat un atac dur asupra "centralului" Coltescu. "Ii atrag atentia lui Coltescu! Incepuse foarte bine si ne incinta pe toti, dar daca o tine ca in ultima perioada, eu il avertizez sa se lase! Sa se duca la Craiova, se fac angajari la Electroputere! Cluburile accepta sa plateasca baremuri mai mari, vrem sa facem pasul spre profesionism. Sint excluse brigazile staine, chiar si la derbiuri. Mai bine arbitri romani tineri si cu credibilitate".

" Bargaoanu sa ne lase"
Presedintele FRF l-a dat exemplu chiar pe unul dintre ofiterii de presa ai FRF, Dan Bargaoanu, care este tusier. "Bargaoanu are 40 de ani! Ce perspective mai are? Unde sa mai promoveze? Il sfatuiesc sa se retraga, sa lasa locul arbitrilor tineri!", a spus Sandu. In momentul in care Nasu' ii aducea aceste acuze, Bargoanu se afla in sala in care avea loc conferinta de presa.

Avram: "Va avea demisia mea"
Unul dintre cei vizati de discursul dur al lui Sandu, Vasile Avram, al carui fiu face parte din cei 18 arbitri din Liga I, i-a replicat ieri taios sefului FRF. "Sint probleme mai importante in arbitraj decit ce se discuta si declar cu toata convingerea ca niciodata independenta CCA n-a fost influentata mai mult ca acum, drept pentru care joi dimineata demisia mea din comisie va fi pe masa FRF, ca sa nu mai fiu scos tap ispasitor de fiecare data, ca acum, desi eu de 2 ani n-am avut nici competente, nici atributii", a declarat Vasile Avram.

Cine il sustine pe Corpodean?
Discursul violent al lui Sandu s-a indreptat in principal catre arbitrii batrini si cei compromisi. Din aceasta categorie face parte si Sorin Corpodean, insa el ar fi sustinut puternic de persoane influente din FRF. Dan Petrescu, unul dintre apropiatii lui Mircea Sandu, este protectorul sau numarul 1, insa si Ionut Lupescu e un prieten declarat al "centralului" din Alba Iulia.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează