ALTELE  »  STIRI  »  EURO 2008

"Nu va temeti!"

Articol de GSP - Publicat luni, 03 decembrie 2007 00:00

Brazilia, Anglia, Cehoslovacia, la Mondialul din '70. Olanda, Italia, Franta, la Euro 2008. 38 de ani distanta si o intrebare: "Care grupa e mai dificila? Cea de la turneul final din Mexic sau cea de la Europenele din Austria si Elvetia?". In '70, Romania a intilnit campioana mondiala entitre (Anglia), vicecampioana europeana in 1962 (Cehoslovacia) si viitoarea campioana mondiala (Brazilia), care il avea in componenta sa pe marele Pele. Componentii generatiei de la Guadalajara au comentat despre sansele "tricolorilor" la turneul final din vara viitoare.

Fiori pe sira spinarii

"Asa ceva nu se poate! E o grupa de groaza, de doua-trei ori mai grea decit in '70! Avem insa sansele noastre. Olanda va vrea sa se razbune, iar Italia si Franta, numai cind le pronunt numele, ma ia cu fiori pe sira spinarii", a marturisit Nicolae Lupescu. "Nici una dintre echipele astea de acum nu se compara cu Brazilia din '70! Oricum, e greu al dracului! Daca vom fi cuminti si modesti, putem ciupi ceva care sa ne si califice, ca astia mari se omoara intre ei", a comentat Rica Raducanu.

"Ne luptam cu corifeii"
"Aceasta generatie e in stare de mari performante. Actualii tricolori au avantajul experientei, joaca in campionate tari. Ne putem lupta de la egal la egal cu toti corifeii! Sintem puternici, putem produce surpriza. E posibil ca, daca vom iesi din grupa, sa cistigam turneul final!", a punctat si Emerich Dembrovschi.

"Vom juca in groapa cu lei ca si la Guadalajara. Lucrurile s-au mai schimbat insa. Informatiile despre adversari se pot obtine pe cu totul alte cai. si atunci am intilnit trei adversare redutabile"
Mircea Lucescu

"Ce mai e de comentat? E greu, greu tare. Daca se vor concentra, pot face mai mult decit noi in '70"
Sandu Neagu

"Sint realist si spun ca nu avem nici o sansa sa trecem mai departe. O spun cu parere de rau, as vrea sa fiu contrazis si baietii sa se califice mai departe!"
Lita Dumitru


Grupa de la Guadalajara
Anglia
Brazilia
Cehoslovacia
Romania

Rezultate

Anglia - Romania 1-0
Romania - Cehoslovacia 2-1
Brazilia-Romania 3-1

Clasament

1. Brazilia 3 3 0 0 8-3 6
2. Anglia 3 2 0 1 2-1 4
3. Romania 3 1 0 2 4-5 2
4. Cehoslovacia 3 0 0 3 2-7 0

ITALIA
"Am presimtit"
"Sint linistit, pentru ca in viata exista griji mult mai mari. Desi speram sa avem noroc, am presimtit ca vom pica intr-o grupa dura. Depinde doar de noi sa ne facem partidele usoare la turneul final"
Roberto Donadoni, selectionerul Italiei

"Accesibil"
"Grupa este la indemina noastra. Olandezii sint buni, dar nu mai reprezinta deloc echipa de temut de odinioara. Ar fi mai bine daca Domenech ar sta linistit, pentru ca pina in iunie mai e mult"
Giancarlo Abete, presedintele Federcalcio

"Vrem titlul"
"Urna amara pentru azzurri. Nu sintem insa inferiori nimanui si mergem sa cistigam acest European. Trebuie sa ne luam revansa dupa titlul pierdut dramatic in 2000, in finala cu Franta"
Gazzetta dello Sport, cotidian italian

"Grupa de fier"
"Italia a nimerit chiar prost in Elvetia. Sintem intr-o grupa de fier, cu Olanda, Franta si Romania"
Corriere dello Sport, cotidian italian

"Companie neplacuta"
"Am evitat doar Germania, insa tragerea la sorti n-a fost deloc prietenoasa. Companie neplacuta, adversari pe care ii cunoastem din preliminariile anterioare. Am dat iar peste Franta si peste echipa lui Chivu si Mutu"
TGCOM, agentie italiana


OLANDA
"I-am vazut pe romani"
"Cu finalistele ultimului Mondial va fi usor? E foarte greu! Pe hirtie, Romania pare cea mai slaba, dar nu ne va fi usor deloc, am vazut-o in preliminarii, ne-a provocat mari dureri de cap! Va trebui sa transpiram ca s-o batem!"
Marco van Basten, selectioner Olanda

"Marco, e rau de tot!"
"Van Basten are cei mai tari adversari. Marco, e rau de tot! Va fi foarte greu"
Guus Hiddink, selectionerul olandez al Rusiei

"Clasa mondiala"
"Vom intilni adversari de clasa mondiala. La Mondial am avut o

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează