ALTELE  »  STIRI  »  TINERET / ROMINIA - FRANTA 0-0

Presa franceza:

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 octombrie 2007 00:00

MEDIAFAX / Presa franceza de miercuri noteaza ca echipa de tineret a Frantei a reusit sa evite capcana Romaniei, in meciul direct, disputat la Iasi, pe stadionul Emil Alexandrescu, in preliminariile Campionatului European din 2009.

"Echipa Frantei a evitat capcana. Franta a obtinut o remiza buna in fata Romaniei si chiar ar fi putut castiga daca lovitura de cap a lui Issiar Dia nu ar fi nimerit bara transversala. Deocamdata nu putem spune daca rezultatul este bun sau rau, pentru ca rezultatele urmatoarelor meciuri din grupa ne vor lamuri in privinta acestui aspect. Romania este principala adversara a elevilor lui Rene Girard, iar in caz de egalitate la finalul grupei, va devansa Franta, in urma rezultatului de 1-1, de la 30 mai. Francezii pastreaza insa o mare speranta de calificare pentru baraj", a notat football.fr.

Site-ul citat prezinta apoi filmul meciului, in care sustine ca jucatorilor francezi le-a fost promis infernul de catre romanii aflati de opt zile in cantonament si care visau sa-i imite pe seniori invingatori cu Olanda. "Cadrul era, este adevarat, o capcana. Pentru acest meci decisiv, federatia romana a decis ca partida sa se dispute pe stadionul campenesc Emil Alexandrescu din Iasi, oras situat in estul tarii, fosta capitala a Moldovei vecine. Dupa un imn copios masacrat de fanfara militara locala, meciul a inceput intr-un ritm putin ridicat in ciuda sprijinului neconditionat si zgomotos a celor 11.000 de spectatori prezenti", subliniaza sursa mentionata.

In schimb, La Page de Sports scrie ca francezii au cazut in capcana romana, jucatorii antrenati de Emil Sandoi refuzand sa le faca jocul si evoluand regrupati in aparare. "Calitatea mediocra a terenului si putinul soare nu i-a ajutat pe oamenii lui Rene Girard", a notat sursa citata.

Playtech: ȘOCANT! Cum s-au îmbrăcat oamenii la înmormântarea lui Petrică Cercel. E ceva unic în România


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează