ALTELE  »  STIRI  »  SEARA CAMPIONILOR / ROMANIA - OLANDA 5-5

Speranta in Satul copiilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 octombrie 2007 00:00

Agitatie mare iei la Satul copiilor din Calea Floreasca al organizatiei "SOS Satele Copiilor". Erau asteptati fotbalistii Generatiei de aur. Gica Popescu a sosit primul, impreuna cu Ion Craciunescu. Au fost intimpinati de un grup galagios. Citiva copii au sarit imediat sa-i imbratiseze. La nici zece minute de la venirea celor doi a aparut si Gica Hagi, urmat de un un grup imens de copii care il urmareau pregatiti sa ceara autografe sau sa se fotografieze cu Regele. Vizibil obosit dupa Gala de la Cluj, Hagi s-a jucat totusi cu pustii aflati in jurul sau, oprindu-se din cind in cind pentru a oferi un zimbet larg cite unui fotograf.

"E Revelionul nostru!"

stiind ca organizatia urma sa primeasca bani, un copil a excalmat exuberant: "Nea Gica, e Revelionul nostru. Acum pot sa ajung sa fac si eu ceva in viata!". Fostul arbitru, Ion Craciunescu era cel mai emotionat: "Am un sentiment unic, niciodata nu am simtit o asemenea bucurie in suflet. In scurt timp voi pregati o serie de donatii si pentru copii din satul unde am copilarit. Nimic nu este mai frumos decit sa faci un copil fericit". Momentul in care Popescu a prezentat cecul in valoare de 202.000 de euro a stirnit emotii si lacrimile de bucurie ale copiilor. Loviti de soarta, ei au siguranta nu sint singuri. Fostii jucatori ai Generatiei de aur le-au mai intins o mina. Iar viitorul nu mai pare chiar atit de sumbru.

Ce este "SOS Satele Copiilor"
"SOS Satele Copiilor" este o organizatie umanitara care are trei sedii in tara: in Bucuresti, la Cisnadie, (Sibiu) si unul linga Bacau, recent deschis. Din acest program fac parte 525 de copii defavorizati, fara famiili, abandonati, fara nici un sprijin, cu virste intre 5 si 18 ani, plus inca alti 10.000 care primesc ajutorul organizatiei. Cristiana Ionescu, directoarea centrului din Capitala, era incintata de gestul lui Gica Popescu si al colegilor lui din Generatia de aur: "Acestor copii li s-a facut o bucurie imensa. Acesti bani vor acoperii bugetul organizatiei pe un an intreg. Banii donati se vor investi in educatia copiilor, in achizitionarea de rechizite, imbracaminte, dar si in repararea caselor din sate. Copii sint ajutati in continuare, chiar si dupa 18 ani, inclusiv cu un avans pentru locuinte". (George stucan)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează