ALTELE  »  STIRI  »  TRAGEDIE

Sute de oameni isi iau ramas bun de la Dobrin pe stadionul care-i poarta numele

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 octombrie 2007 00:00

NewsIn / Sicriul cu trupul neinsufletit al fostului mare fotbalist Nicolae Dobrin a fost luat, sambata, la ora 10.00, asa cum era stabilit in programul ceremonial, de la Capela Militara a cimitirului Sfantul Gheorghe din Pitesti si dus la stadionul care ii poarta numele, transmite corespondentul NewsIn.

Prima noapte de priveghi a adunat in capela sute de oameni care au tinut sa-i aprinda flori si sa se inchine in fata Gascanului. Gica Dobrin nu s-a miscat de langa sicriul sotului ei si a plans fara incetare. Se mai calma doar atunci cand cineva ii prezenta condoleante sau cand oficialitatile din Arges o rugau sa mai iasa putin la aer.

Extrem de emotionant a fost si momentul in care suporterii alb-violeti ai echipei de fotbal FC Arges au decorat portile de fier de la intrarea in cimitir cu bannere pe care sunt scrise urmatoarele mesaje: "si Zeii sunt muritori" si "Adio Maestre". In jurul orei 3.00, in noaptea de sambata spre duminica, suporterii echipei Steaua, aflati in drum spre Cluj au oprit pentru cateva minute la capela sa aprinda lumanari si sa depuna o coroana de flori.

Prima noapte de priveghi a fost lunga si dureroasa. Vor urma alte doua, numai ca oamenii care l-au iubit si l-au apreciat pe Printul din Trivale ii vor putea aduce omagii la Stadionul Nicolae Dobrin. Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, impreuna cu alte oficialitati din judet au avut grija ca la intrarea principala in stadion sa troneze o fotografie imensa cu Nea Gicu. Sub ea apar, ca intr-un film, alte fotografii mai mici cu imagini din tineretea Gascanului.

Sicriul a fost purtat pe umeri de militarii din Garda de onoare, iar cortegiul s-a intins pe sute de metri. Pe scarile de la intrarea in stadion s-au aliniat frumos juniorii de la o scoala de fotbal din Pitesti. Imbracati in treninguri violete, adolescentii l-au privit pe Maestru si s-au inchinat in fata sicriului lui ca la o icoana. Catafalcul a fost depus in fata lojei oficiale si un preot a tinut o mica slujba. Familia va putea sa se odihneasca in sala de protocol a stadionului.

Ca sa nu se creeze ambuscade, oficialii clubului au decis sa fie lasata deschisa doar o usa de acces, celelalte fiind incuiate. Cei care se vor pelerina pe la capataiul lui Dobrin vor putea cobori pe niste scari laterale. Zeci de coroane au fost lasate la tribuna oficiala. In hol a fost amenajat, sub o fotografie imensa din care zambea Dobrin, un alt altar. Langa picioarele Gascanului, care vor avea timp sa se odihneasca o eternitate, cineva a asezat o minge de fotbal.

Una originala, din piele, in cazul in care Nea Gicu vrea sa-i invete pe ingeri cateva fente celebre de-ale sale. Lumea s-a asezat frumos la coada si toti au asteptat linistiti sa ajunga in fata catafalcului. Printre oameni au putut fi zariti si copii de doar cativa anisori.

In jurul pranzului a sosit la stadion si Sorin Cartu, talentatul fotbalist si antrenor al Universitatii Craiova. Acesta aproape ca a lesinat cand si-a vazut in sicriu prietenul si rivalul de temut de odinioara.
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează