ALTELE  »  STIRI  »  ROMANIA - OLANDA / SIMBATA / ORA 20:15, IN DIRECT PE TVR 1 / MAI SINT 3 ZILE / STIREA 86

Zece minute!

Articol de GSP - Publicat joi, 11 octombrie 2007 00:00

Atit a durat vinzarea biletelor la meciul Romania-Olanda catre fanii constanteni. Umiliti, acestia au acuzat FRF de incompetenta. Rabdare. Cu asta s-au inarmat suporterii "tricolorilor" in momentul in care s-au asezat la coada pentru a-si procura bilete la cel mai important meci al toamnei. Unii dintre ei au venit cu noaptea-n cap, de la 5:00, fiind in fata stadionului Farul cu mult inainte de rasaritul soarelui. Zvonurile ca sint foarte putine tichete disponibile le-au amplificat temerile si au incercat sa fie precauti. S-au facut liste de ordine pentru ca vinzarea sa mearga struna.

Ora 9:00. In fata celor cinci case de bilete se formasera cozi de citeva sute de persoane. In total, sa fi fost vreo 600. Mai sint doua ore si jumatate pina la inceperea vinzarii. Oamenii au inca rabdare.
Ora 10:30. Numarul suporterilor depaseste o mie. Se fac calcule. "Daca sint 8.000 de bilete, cite patru de persoana, ajung si in spate!", exclama unul dintre oameni. "Sa mai si ramina!", spune altul de la coada. Spera toti.

Bisnitarii la putere
Ora 11:00. Jandarmii instaleaza garduri, pentru evitarea aglomeratiei.
Ora 11:30. Ora oficiala de deschidere a caselor. E agitatie la cozi, dar liniste in gherete. Nici un casier. Se aud primele fluieraturi si apostrofari pentru capii FRF, Lupescu si Mircea Sandu fiind cei vizati. "Vrem bilete!", striga cei din grupul cel mai din fata, care s-au trezit cel mai de dimineata. Totusi, nu sint numai suporteri. Bisnitarii iau pozitii si se imping sa ajunga printre primii. Culmea tupeului, chiar reusesc. Jandarmii ii asista pasivi, fara sa-i impiedice.

Record de rapiditate
Ora 11:55. Apar biletele. Un vuiet de bucurie si de speranta. Inghesuiala e maxima, se produce un meleu, iar cei mai puternici ies invingatori. Profitorii sint cei mai artagosi, se invirt intre ei pentru a apuca tot mai multe bilete, in timp ce suporterul obisnuit freamata.

Ora 11:58: Nimeni nu iese cu bilete. In schimb, e zarva tot mai mare.

Ora 12:00. Apar din multime primii norocosi. "Am vrut bilet la tribuna, dar nu au decit la peluze! Bun si asta!", exclama unul dintre fani. Nu mai e loc de liste, fiecare isi foloseste forta pentru a intra in posesia marelui bilet.

Ora 12:03. Un bisnitar iese fericit din buluceala. Are un teanc intreg de bilete! si ca el sint alti citiva. Au lucrat organizat. Si-au oprit rind chiar in fata. Dupa doua minute, stop. Casiera pleaca, iar lumea ramine consternata. "Pleaca sa mai aduca, mai au!", se aud voci. Surpriza! Ghereta ramine goala, iar dupa zece minute oamenii se prind. Sint gata toate tichetele! si situatia e aceeasi la toate casele.

Disperare

Oamenii huiduie si vor explicatii. Dar cine sa le dea? Nici un oficial FRF nu e in zona! Pare imposibil ca numarul de tichete anuntat initial de Federatie sa se fi epuizat intr-un timp record, dar e adevarat! Zece minute a durat intreaga operatiune de vinzare a biletelor! Consternare, dezamagire, furie, oboseala se citesc pe chipurile lor. Dupa mai putin de o jumatate de ora, bisnitarii roiau in jurul stadionului si cereau 100 de lei pentru un bilet la peluza, de 4 ori mai mult decit pretul oficial.

Blatul casierilor

Mai multe voci din preajma clubului Farul sustin ca multe bilete s-au "evaporat" pe scurtul drum intre sediul clubului si casele de bilete. Casierii aveau deja pregatite pachete mari pentru bisnitarii care le-au dat banii pe loc. Bonusul va veni dupa vinzarea la suprapret a biletelor. Ce nu se da, se inapoiaza la case, dar e o probabilitate infima la acest meci. Astfel ca la case au ajuns mult mai putine tichete decit cele pe care organizatorii de la Farul de dadusera spre vinzare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează