SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Ayrton Senna // Gest emoționant » Ce a primit Papa la 25 de ani de la moartea marelui Ayrton Senna

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2019 17:46

Pe 1 mai, se împlinesc 25 de ani de când Ayrton Senna a dispărut în teribilul accident de pe pista de Formula 1 de la Imola.

Sora fostului mare pilot brazilian, Viviane, care a dezvăluit că Magic Senna nu se despărțea niciodată de Biblie, s-a întâlnit cu Papa Francisc și i-a făcut ieri un frumos cadou: bustul și casca lui Ayrton.

Sculptura a fost realizată de nepoata triplului campion mondial paulista, Paula Senna Lalli. Vor avea locul lor în muzeul Vaticanului.

Ayrton Senna, campion mondial în 1988, 1990 şi 1991, a obţinut 41 de victorii şi 65 de pole position în 162 de Grand Prix-uri.

"Luptele" sale cu francezul Alain Prost aparţin legendei sportului automobilistic.

El a avut curse mitice în care a devenit idol mondial. Totul s-a terminat la 1 mai 1994, în virajul Tamburello. Avea 34 de ani. Apoi s-a născut mitul.

Vezi și: 

Programul Rabla 2019 » Cum obții ecotichetul în 4 pași simpli

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează